Коментари - 1 млн. роботи-работници до 3 години във Foxconn | IT.dir.bg
назад

1 млн. роботи-работници до 3 години във Foxconn

Китайският производител на разнообразни технологични устройства, включително повечето продукти на Apple, има планове да "ангажира" огромно количество роботи.

Обратно в новината

Коментари - 1 млн. роботи-работници до 3 години във Foxconn | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Срещу такива компании трябва пазарен бунт, като не осигуряват хляб на хората, нямаме нужда от тях.

Едно време така са говорили и за машините - "Какви са тия машини, ще изядат хляба на хората!". Сега вместо стотици юнаци и млади девойки да жънат на полето от сутрин до здрач в продължение на 2 месеца, минава един комбайн за 2 часа е изчаткал цялото поле. Освен това с въвеждането на роботите платките ще станат по качествени - едно е машина да го запоява, друго е изморен,немотивиран, едва гледащ китаец с трепереща ръка. Нали?

е ти малко като едно време когато са чупили новите станове в шивашките фирми, щото щели хората да останат без работа :)

Точно така и по време на индустриалната революция са чупили машините щото са взимали хляба на работниците. Ние да не сме по-балами от тогавашните работници? Всичко трябва да се произвежда за жълти стотинки с ръчен труд! Или пък може би не?

То бунта предстои.. Какво става с работниците заменени от роботите? 1. Стават безработни. 2. След дълго безработие стават отчаяни. 3. След отчаянието идва гневът. 4. След гневът идва действията - бомбени атентати, 5. След като фабриката е взривена тя няма вече роботи и ще трябва да наема хора..... Така цикъла се затваря, просто шефовете на фабриките алчни за по-големи печалби постигнати от роботи, все още незнаят, че ще бъдат избити и някой друг ще седи на тяхно място

Не Илия, просто трябва промяна в системата. Парите трябва да се забравят. Роботи трябва да вършат ежедневната, тежката, мръсната и опасната работа, а ние - хората да творим, да работим само онова, което ни привлича и да наглеждаме системата. Ресурси има достатъчно. И това ще стане, може да не съм жив да го видя, но това е пътя.

+100000! Какъв е смисълът да сме единствените със съзнание и въображение на тази планета, ако по цял ден седим и се занимаваме с глупости.