Коментари - Таблетите са временни, а РС-тата вечни | it.dir.bg
назад

Таблетите са временни, а РС-тата вечни

Популярността на таблетите е временно явление, а персоналните компютри са вечни, смята основателят на Acer Стан Шин. В компанията са скептични относно бъдещето на новия клас компютри.

Обратно в новината

Коментари - Таблетите са временни, а РС-тата вечни | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И таблетите и четците и сички други подобни джаджи са боклуци. Истинската работа се върши на компютри.

Таблетите са временни, но и РС-тата не са вечни!

Аз си мисля, че ще има живот в таблетите, но не в този им вид. 10" устройства ще имат своите фенове - тийнейджърите и вероятно малка част от професионалистите (ако на тях може да се подкара софтуер за техните нужди и имат стандартен порт за включване на специализирана периферия). Подобни устройства ще имат бъдеще ако са с размер +12" и имат възможност за лесен монтаж/демонтаж на клавиатура. По-малък размер на екрана е неподходящ за работа и пълноценно мултимедийно ползване от средния потребител

След известно колебание си взех Kindle 3 вместо таблет - нито за миг не съжалих след това!

Няма какво да пишете ли ? Iconia А100 се продава от февруари месец. Предполагам говорите за А101, който също трябваше да излезне февруари, който е с 3G, но за сега го няма. Що не си вземете някакъв консултант поне за IT раздела ?

не знам, но мен лично таблелит ме дразнят, някак си прекалено потребителски са, може при мен да е професионално изкривяване, но не бих си взел таблет, ебук четец, да, има повече логика в него.

Ами аз мога да ти кажа, че с таблета си си управлявам цялата мрежа когато съм в отпуска без да ми е нужно да нося тъп преносим компютър. За дизайнери не става, но за системни си е супер удобно. Обаче не разбрах каква е логиката в ебук четците, че него може да го ползваш само за четене на книги и е на цената на таблет? Добре, че са такива като тебе да се крепи индустрията :)

ти на почти всеки смартфон можеш да сложиш ssh и пак да си управляваш цялата мрежа. таблета е нещо межу телефон и лаптоп, с малко по - бърз ( и то не винаги) процесор и по - голям екран. докато ебука, поне има някаква изяснена цел. + това не е само за четене има си и уеб (от тук пак може да се пусне някакъв уеб ssh) , +това екрана не изморява очите.

Така е.