Коментари - Идват лаптопи с хард диск от 1TB | it.dir.bg
назад

Идват лаптопи с хард диск от 1TB

Твърдите дискове са наистина едни от най-динамично развиващите се компоненти на IT пазара. Само преди няколко години диск с капацитет от 200 GB изглеждаше изключителен, а сега думата „терабайт“ започва да се използва доста често. Дори в сферата на преносимите компютри.

Обратно в новината

Коментари - Идват лаптопи с хард диск от 1TB | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един български специалист беше казал , че устройствата за две години удвояват капацитета си . Докога ще продължи това ? Времето машините да ни победат май не е далече !

:( А ащо не 2GB

"В момента производителите сбиват 500 гигабайта на един 2,5-инчов диск" - по-добре е да се каже, че побират 500GB на една плоча. Така, в един диск, ако има две плочи, то стават 1GB. А и тук новината по-скоро е, че са се появили 1GB дискове с дебелина 9 мм, докато до сега са били малко по-дебели - 12 мм.

И да не забравяме, че залежалата стока трябва да се пробута преди масовото навлизане на SSD.

Много сте прости и загубени, говорят ви за единични хард дискове а не за 2 х 500 или 2х 740. Разликата е огромна в харченето на енергия и тежестта. Има и други разлики ама то трябва да прочетеш малко.

напреднал съм във времето ..моя асус е 1.5тб от преди 6 месеца :):)

оффф поне от 6 месеца се прелагат лаптопи в конфигурация 2 по 500/740ГБ ама кой да чете обявите за компютри в международните сайтове? то от мултирама и техномеркет инфоне се взема само.

Много малко лаптопи имат два слота за твърд диск, като обикновено това са т.нар. мобилни работни станции, които не се нито евтини, нито леки колкото един обикновен ноутбук. Новината определено е положителна за тия, които съхраняват големи обеми от данни са в движение постоянно, но не искат да носят множество външни дискове или много тежък ноутбук от най-висок клас.

И какви са тези данни .Това може да касае хора които професионално се занимават с видео обработка,ама на тях нито ще им стигне диска нито процесорна мощ.С една дума безмислица като с мегапикселите на фотоапаратите.