Коментари - Създател на РС-то вижда неговия край | IT.dir.bg
назад

Създател на РС-то вижда неговия край

Марк Дийн, един от създателите на персоналния компютър, вижда края на РС ерата.

Обратно в новината

Коментари - Създател на РС-то вижда неговия край | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да видим как един писател ще почне да си пише книга на iPad... или пък счетоводителя ще почне да полълва ексел... или пък архитект да се дзвери на 9" екран ... Таблетите определено имат приложение - гъзария, четене на електронна книга, проверка на пощата и прогнозата за времето... И в общи линии това покрива цялата им същност

Игрите отиват при конзолите, офисите се пълнят с лаптопи, хората движат с таблети и смартфони, телевизорите стават "умни". Това е близкото бъдеще. За настолните компютри края наближава.

Съвсем наскоро пак ви Дир-а се беше появила статия от някакъв друг специалист, който пък предричаше, че PC то ще измести останалите играчки . Аз като по-прост човек си мисля, че има слънце за всички и така ще бъде и занапред .

Не беше чак толкова далеч времето, когато се пишеше, че компютъра бил убил книгата. Е да ама и сега книги се продават и насладата от книжка в ръката и люлеещ се стол все още не е изчезнала. Въпреки огромната кампания още не са изчезнали и пурите и лулите. Защо да вярваме, че ще изчезнат компютрите?

jizast

ПК ще остане само за ентусиасти търсещи оверклокинг или искащи да играят дадена игра на максималните и настройки за детайлност и качество. И сега има достатъчно мощни нотбуци, заместители на ПК. Скоро когато пазара на ПК падне, производителите на игри сами ще почнат да правят игри пригодни за нотбуци, а пък и те ще напреднат с производителността си...

тои казва савсем друго .

чета коментарите - особено този от "IBM", който явно има претенциите на капацитет по темата и не разбирам, защото първият персанален компютър (т.е. компютър, който е достатъчно малък и достъпен като цена, че персонално да притежаваш) е създаден през 1976 година, т.е. 5 години преди IBM PC и се казва "Apple I". ако говорим за "PC" архитектурата, към която "Apple I" не принадлежи това вече е друга тема, но едва ли има по-скапана компютърна архетертура от "PC" архитектурата.

Незнам що си мисля, че първият персонален компютър е дело на ония с ябълката и то е сглобен в нещо като гараж!

откакто имам таблет не съм седнал пред настолния компютър. ползвам основно лаптоп и таблет. съжалявам за многото хвърлени средства за сглобяването на геймърски компютър който използвам само за гледане на филми и съхраняване на и формация в него

Винилът не изчезва. Даже напротив!

Дрън дрън. А кога ще играем Unreal 3 на лаптоп, с цена на настолен компютър който може да подкара такава игра? Не и в близките 10 години. А не се знае кво ще е след 10 години. Така, че да не ми дрънка тоя врели некипели. БИл от създателите. Може и да бил от ЕКИПА, ама другите може да мислят по друг начин. Просто сега е ерата на мобилните машини. Които обаче нямат шанс да се сравняват по цени и изчислителна мощ с настолните. Единственото им предимство е .... че са мобилни. Всичко друго даже не е и с равен знак.

Тук си прав пич.Но човека говори за които не гледат на PC-то с очи на професионалист.

Владко, мойто момче, първо се информирай и тогава пиши. Марк Дийн е един от създателите и да, един от екипа създали ПК!!! Научи се какво е видеоконтролер, процесор, памет, как се развиват и тогава казвай кое приложение можело да се пусне и кога и на какво...

Брей, ти пък как се изказа...два-три термина назоваваш (а дали разбираш?) и се помисли за капацитет (ама не полимерен де :) )

IBM-чо, моЕто момче, първо се информирай и после пиши! Първият персонален компютър е създаден през 1974 година от Micro Instrumentation Telemetry Systems. После през 1977 Tandy Corporation правят техен вариант на ПК.(имах "удоволствието" да работя на такъв). През1976 се появява APPLE I. IBM "откриват" персоналният компютър чак през 1981. Така че, IBM PC е на 30 години а не персоналният компютър.

Добре бате. И като подкараш някой нов бенчмарк на лаптоп за под 500 долара и изкараш максимума точки да почерпиш :)

Цялото семейство се събира и сяда да гледа новия HD филм на 10 инчовият таблет... Аз сам да съм ще предпочета нещо по големичко, пък като кютнеш 4 човека един до друг... Игрите са сериозна причина да се купуват компютри и скоро няма да се промени това... Как точно го вижда 24 инчов таблет :) Или за не толкова скромните играчи 32 инчов... Стига с тия пророци дето предричат края на това или онова. Поне още малко хляб има в РС-тата. :)

Не си прав. Само в страните от третия свят основната платформа за игри е РС. В америка (от където идват и най-много приходи, поради което определя накъде се развиват нещата) конзолите са (и винаги са били) разпространени много повече, още като се почне от нинтендо та до xbox. Когато всички устройства са абсолютно идентични разработването на игри се улеснява, няма нужда се поддържат 5 операционни системи 43 видеокарти и тн. В америка, където повечето хора плащат за 'новия HD филм' стриймването става през конзолата и на телевизора. Пак казвам, споменавам Америка, защото те определят как ще се случват нещата. Таблет/лаптоп + екран (тв) + конзола вече е изместило всяакви РС-та.

Ако проблемът е само в големия екран...нали затова има телевизор (екран - кеф ти и 42 инчов).

То така де, ама някой чаркове за лаптоп вече са по-евтини от тези за ПЦ... Като цяло поста ти е закъснял за 5-6 години.

Аз съм с една от "мобилните машини". Core i7 Sandy Bridge четириядрен на 2.9 GHz, 8GB DDR3 RAM. Хайде на бас че, е по мощен от твоя desktop! Не е лошо като ще се изказваш, да не го правиш неподготвен.

Може и да е прав - ето ти таблет, ако искаш нещо преносимо, а ето ти и конзола, ако искаш да цъкаш игри. Абе ще видим, времето ще покаже.

PC-то не е само за игри. Никаква нормална работа не може да се свърши на мобилни джаджи. Стават само за изнасяне на презентации. Тва е се едно да се каже че идва залеза на телевизорите. Няма как да стане.