Коментари - Дизайнът на iPad е измислен през 1968 г. | IT.dir.bg
назад

Дизайнът на iPad е измислен през 1968 г.

Apple не е автор на дизайна на iPad. Много години преди да се появи настоящият таблет, режисьорът Стенли Кубрик показа подобно устройство във филма си „2001: Космическа одисея", излязъл през далечната 1968 г.

Обратно в новината

Коментари - Дизайнът на iPad е измислен през 1968 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тва ако въобще може да се нарече новина, е толкова несериозно и глупаво. Има толкова много неща, които се случват, защо тря да се пълни сайта с подобни "новини" ?

Да утре патентовам дишането, ами всеки съвременен математик или физик започне да си патентова изведените уравнения и формули и методи за решаване , сигруно света ще спре да се развива, ама няма да стане понеже не са като Ябълчо със 100 млрд. ресурс да се оказва натиск на патентното ведомство в САЩ

От видеото се виждат някакви телевизори вградени в маса. И никакви функции, дори малко наподобяващи IPad, не се забелязват. Жълтуреците крадци да мълчат и да създадат нещо и те.

Къде виде крадци бе, черен правоъгълник ли е защитения "дизайн" на епъл? Че дай да патентоваме кръглата гума за автомобил, а, извинявай, един журналист вече го направи, за да покаже колко бъгава е американската патентна система!

Епъл в съдебните си дела никъде не говорят за функциите вътре в телефона, а че на външен вид приличал на iPad!!! Реално вътре няма и как да спорят че прилича, Samsung Galaxy e с Андроид (за щастие - не е с iOS)...

Само лека поправка към всички преждеговоривши. Филмът наистина е на Стенли Кубрик, НО е по романа на Артър Кларк, на когото трябва да се отдаде почит. А Стив Джобс и Ейпъл, заедно с другите големи ИТ компании са чисто и просто пиявици, крадящи поголовно и патентоващи всичко откраднато. Общо взето в момента на ИТ пазара крадецът вика "дръжте крадеца"

не е по романа - кубрик и кларк са сценаристи - книгата кларк я пише паралелно със сценария и всъщност е публикувана след излизането на филма

И не е само Кубрик. Не мога да разбера защо писателите фантасти, режисьори и хора с иновативно мислене за бъдещето които имат нарисувано нещо в чекмеджето не започнат да си търсят правата. :) Сигурен съм че не само "създателите" на телефони и таблети ще ревът. Кога наследниците на Жул Верн ще започнат да си търсят патента за подводницата :)

за съжаление на се били толкова далновидни и с търговски нюх за да се патентоват научно-фантастичната мисъл...

Хаха даже и FaceTime, който сигурно също е "иновационен и патентован" е едно към едно с това от филма. Направи ми впечаление, че интерфейса на Контролния панел много прилича на "иновационния и патентован" интерфейс на Windows Phone 7 ;-)

Стенли Кубрик е един от най-великите режисьори, живяли някога, а 2001: Една одисея в космоса" е истински шедьовър, съдържа много други гениални погледи в бъдещето, като примерно видеоконферентната връзка, живота в безтегловност, пътуването в космоса, въобще, страхотен филм!

Верно е ! Стиви се уля !