Коментари - Acer: Бумът на таблетите отшумява | it.dir.bg
назад

Acer: Бумът на таблетите отшумява

Бумът на таблетите започва да отслабва. Потребителите отново се интересуват от ноутбуци, очакват появата на ултрабук компютри и Windows 8, заяви шефът на Acer Джи Ти Уанг, цитиран от digitimes.com.

Обратно в новината

Коментари - Acer: Бумът на таблетите отшумява | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Таблетът е нито рак нито риба.... предназначен е за пазара на рибите... категорично не става за работа, а и размерът му го прави неудобен за каква и да е работа.... сърфирането не е работа а запълване на "свободното време", ако го имате ! ! !

Напълно съм съгласен! Таблет - ала бала, сърфиране и ел. книги ОК - ама дотук САМО ! Виж лаптоп и то с добри паремтри е машина за работа ! П.С: Програмист съм с 10 год. стаж в бранша, за лично ползване имам 4 ПС + 1 лаптоп и даже и лаптопа НЕ може да замени удобствопто на десктоп компютър, какво остава за таблет ...

Съгласен съм с теб, но ... таблетите са ниша, която маркетьорите искат да развият. Все пак е по-удобно като легнеш или пътуваш да сърфираш и четеш книжки на таблета, отколкото на лаптопа. И на мен ми е най-удобен десктопа, ама не мога да го влача навсякъде :) Още една ниша са all-in-one машините. За майка ми те са супер :) Аз съм с 20 години стаж в ИТ бранша. Бил съм и програмист :) Моите уважения към изказаното от теб! :)

Докато Acer тепърва ще го пускат на пазара, то ултрабукът на Apple - MacBook Air го има в продажба от няколко години, включително и в България.

Забавно е как Епъл отказва един по-един конкурентите ;-) Ясно , че ги е яд защото не могат да отхапят парче от баницата , a Икониата не оправдава пазарните очаквания...

Хахах този дали си вярва? Таблетите тепърва ще навлизат, той говори за отшумяване. Понеже компанията му не разполага с таблети или не може да произведе конкурентноспожобен такъв, затова дрънка глупости. Точно ултрабуците които този се опитва да пробута се явяват излишно звено, към което интереса спада - твърде слаби за всекидневен компютър и твърде неудобни за преносим.

Blake

Таблета освен за развлечение за друго НЕ СТАВА! Най-много някой мейл да напишеш... Я да видим кой ще ми покаже как се обработва изображение на таблет, как се прави дизайн на плакат, как се монтира видео, как се пише дълъг текст, как се програмира и много други дейности, с които СЕ ВЪРШИ РАБОТА?!? Таблетите са за забавление, както писа някой - да лежиш на дивана и да браузиш нещо или да четеш книга. Дори и за книги бих предпочел е-рийдър, заради екрана... Абсолютно безмислено устройство е таблета, поне за мен...

Така е прав си, но в случая не става въпрос за таблети срещу десктоп компютър или обикновен лаптоп а таблет срещу ултрабук - т.нар. UMPC които са доста орязани и с размери и параметри неудобни нито да програмираш, нито да монтираш видео и да правиш плакати и т.н. Ултрабука е за същите цели като таблета с тази разлика, че има клавиатура.