Коментари - Google+ желае само хора с истински имена | IT.dir.bg
назад

Google+ желае само хора с истински имена

Социалната мрежа Google+ няма да толерира членове, които се представят под чужди имена и псевдоними. Бившият CEO на Google Ерик Шмид припомня, цитиран от news.yahoo.com, че изначално мрежата е създадена като услуга за идентификация на реални потребители.

Обратно в новината

Коментари - Google+ желае само хора с истински имена | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аве хората борса за лични данни си направиха вие се чудите и се вайкате ?!?!

Обрачът се затяга!

Ми не ползвайте гугъл+. Аз нямам съществено важна информация на техните сървъри така или иначе. За останалата част от нета има NoScript ;)

Пак излишни драми... Google така или иначе знае ВСИЧКО за вас: # ако имате Gmail поща, знае с кого си пишете и на каква тематика (а и как се казвате, всъщност -- освен ако не се подписвате с псевдоним :D :D :D ) # ако ползвате AdWords и AdSense - какво рекламирате и кои са номерата на кредитните ви карти # ако използвате търсачката - какво сте търсили, на кои резултати сте кликали и т.н., и т.н. # ако потребявате Google Calendar и Contacts, има дори номерата на хората от адресника на телефона ви На фона на всичко това настояването за автентични имена в Google+ профилите си е просто за удобство на потребителите. Google не го интересува как се казвате, за да ви праща реклама - достатъчно му е да знае вашите навици в мрежата. Ако не ви харесва идеята и не желаете да оставяте информационен отпечатък от себе си, просто трябва да се приготвите за цифрово отшелничество...

Точно.Повечето дето цъкат тук,си мислят,че са много скрити.

Лека полека от компании като Google проявяват истинската си предназначение - а то е тотален информационен и медиен контрол върху всеки индивид (включително на мислите и на емоциите) и тотално локализиране на този индивид където еи да се намира той. Дори в "обикновената" Google търсачка са взети всички налични мерки в крайна сметка да може да се идентифицира кой и какво търси (и естествоно се манипулира резултата). Можело да се ползва по избор (смях в залата) ?! Колкото може да се избира дали да си с Windows или избор на топлинен счетоводител или банка ?!

Абе съгласен съм, ама тебе някой те кара на сила да използваш Windows ли? :D нещо не ти разбрах примера..

Да! Ако софтуера, който ползвам има версия ЕДИНСТВЕНО за Windows.

Има една неточност: Изискванията са за попълването на регистрацията, а не вие с какво име ще сте на стената. Даже си има поле за псевдоним който искате да ползвате. Ако се кръстя Чарли Чаплин, това не помага на търсенето ми в социалната мрежа. Гугъл са много прецизни в търсачката си и е разбираемо.

Ми тогава, за кво да си давам истинското име.. това, че мога да си го направя другите да не го виждат, не означава, че то вече не е в базата данни на Google. А относно търсенето, ако искам да ме намерят и Гошо от почивка да се кръстя, приятелите ми ще ме намерят.

А отскоро ако забелязвате, gmail постоянно разпитва "Що не си сложиш мобилното номерче в профила на имейла за "по-голяма" сигурност... След 10 години ще бъде - що не си сложиш едно чипче в кратуната за по-голяма сигурност...

има още страни, където не се изисква регистрация при закупуване на сим-карта. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А ДНК проби няма ли да искат за членство в кирливата си услуга? Не че нещо, но Гугъл от кога е администратор на лични данни, според ЗЗЛД?

Както е споенато в статията ... "не е задължителна за използване." Ако искам мога да си направя мрежа само за блондинки, но тъй като съм господин никой няма да те притеснява и ще си ок с това, нали? :) Ако искат и номера на кредитна ти карта мога да изискват. Това дали ти си съгласен е цялата разлика. Ама да мрънкаш по принцип и прекалено по нашенски.

Злоупотребата с лични данни е проблем, независимо дали доброволно ги даваш или не. То и задграничният паспорт не е задължителен, но се нареди на опашката, чака цял ден с мангалите и даде отпечатъци като долен престъпник, нали? Предпочитам да мрънкам, вместо като обикновен лумпен да съм съгласен със всичко!