Коментари - Toshiba представи 3D телевизор без очила | it.dir.bg
назад

Toshiba представи 3D телевизор без очила

ZL2 е 55-инчов 3D телевизор, за който Toshiba твърдят, че е първият голям екран, който работи в 3D режим без специални очила.

Обратно в новината

Коментари - Toshiba представи 3D телевизор без очила | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цената я има вече за Германия и е 8.000 Euro. Така че ще се изчака да падне да 1500 след 2 години! Айде здраве да е!

Самото название HD, тоест висока резолюция, е абсолютен нонсенс, тъй като зависи от конкретния момент. След 20 години сегашната най-висока резолюция Full HD ще е просто най-ниската възможна резолюция, нещо като сегашната 180 на 240 и за нормална ще се счита примерно 16x16 сегашни HD-та, тоест телевизор, колкото половин стена с кристално качество. А за висока може да се счита примерно 64x64 сегашни Full HD-та, тоест колкото екран на киносалон с кристално качество. Въпрос на момент. В още по-далечно бъдеще изображенията вероятно ще са по друга технология, която ще имитира реалноста, която възприема окото, тоест ако гледаш картина на цяла стена от Ню Йорк, няма да правиш разлика дали наистина си в там или гледаш снимка.

голем си

Цялото ти изказване е "нонсенс" :) HD е стандарт с конкретна резолюция. Не случайно е споменато "четирикратна HD резолюция". Когато бъде наложен нов стандарт, той ще си има съответното име, без да има нужда от пояснения, колко на колко пиксела е във всеки случай, когато се споменава. Мир.