Коментари - Лаптопи ще работят по 24 часа на батерия | IT.dir.bg
назад

Лаптопи ще работят по 24 часа на батерия

Бъдещите мобилни компютри ще могат да работят цяло денонощие с едно зареждане на батерията, обеща Intel на започналия вчера форум за разработчици IDF.

Обратно в новината

Коментари - Лаптопи ще работят по 24 часа на батерия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как да го кажа. Не е проблема консумацията на просесора а консумацията на екрана. Екрана е най-големия консуматор, но ако пуснем и wi-fi да сваля нещо - искам да видя как ще издържи 24 часа , само с нов тип процесор.

Аз преди няколко месеца написах в един форум че новата операционна система на майкрософт ще обслужва всички видове устройства, но никой не ми повярва. Преди да си купя лаптоп преди две години батериите издържаха по 1 час и филм не можеше да се гледа, моя лаптоп издрържа 2 часа. После айпъл пусна таблета, който издържа 4-5 часа, сега се появиха нови, за който твърдят, че издържат по 12 часа. Не виждам причина с модерна ОС, оптимизиран хардуер, и рационализирани батерии да не може да се достигне време от 24 часа. Помнители че навремето имаше едни органайзери на който клавиатурата беше от плоски копчета не заемащи място но често не функционираха при докосване, е след време тази технология отново ще се върне и ще намали обема и теглото.

Верно ли нямало лаптопи преди две години дето не са издържали повече от час ? Защото моите винаги са издържали между 3 и 4 часа , а сегашния ми е от 2005-та година с оригиналната батерия и държи минимум 2 часа !!! В момента има лпатопи , които с голямата батерия изкарват 10 часа без проблем . Та не знам за какви лаптопи говориш ти но подозирам че са клас до към 2000лв. което определено не са лаптопи , а някакви десктопи с батерия и вграден монитор !

Това го слушаме от 10 години.Аз да Ви кажа - Още по-бъдещите лаптопи, ще работят и без батерий, но - след около 5000 години. Всичко вече е изерпано като технологий. Това беше! 100 г. техн. революция. А като спре тока, да видим кой с какво ще работи муехехехеее

И със сигурност ще коригират доста пропуски от часовете по български език напълно автоматично ;-)

Мнението ти е особено убедително предвид "батерий"-те за които ние още не знаем, но ти очевидно имаш достъп до тях :) явно ги разбираш нещата.

Някой знае ли колко батерия се хаби за процесора, за хард диска и за екрана. Т.е., колкото и да се оптимизира процесора, другите две няма да ли да продължат да ядат от батерията?

а защо си мислиш, че харда харчи по 1кw/h ток, както преди 30 години, а не е вече оптимизиран а и заменен с SSD ?? Предаването на информация само по себе си почти не изисква енергия, така че има огромно поле за оптимизация в тази насока !

link тук има малко инфо, но си зависи от конкретната машина.