Коментари - Android застига Symbian в Европа | IT.dir.bg
назад

Android застига Symbian в Европа

Мобилната платформа Android бързо застига Symbian на Nokia в Европа. Според нови данни на comScore, продажбите на Symbian смартфони продължават да доминират, но делът на финландските устройства намалява.

Обратно в новината

Коментари - Android застига Symbian в Европа | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Symbian беше страхотна операционна система.Ползвам я във вариянта и за Nokia от както излезе и съм минал през висчките и версии до сега.Но накрая от Нокия просто много се оставиха по течението.Оставиха най - голямата платформа на самотек и точно тогава Андройд и Ай ОС дръпнаха много.Защото потребителите искаха добре изглеждащи визуално и функционални опреационни системи с много приложения,а интерфейса на Симбиан си остана почти същия,който си познаваме от началото му.Приложенията за него намаляха,Нокиа правеха слаби на характериситки телефони,свалиха качеството на телфоните си (направиха ги повечето пластмасови) и всичко това заедно с високите им цени не ги направи способни да се преборят с конкурецията,която ги задмина.Аз сега все още съм с симбиан и флагман на нокиа ,за който се дадох доста пари,но може би това ще е последната ми нокиа.А колкото до другите ос-си леко по леко ще се види коя е качествената и кои ще се подредят по нея.Между другото Уиндоус Фоун 7 също има някой качества,но аз лично не бих я избрал точно поради това че майкрософт прекалено много я затвориха както Ай ОС.

Баце, операта не поддържа никакъв flash streaming, a symbian-a нещо го е закъсал с applet-ите. Не че нещо, 3 години имах N82-ка, но в последната година бях свидетел как софтуерно тя определено издишаше пред iOSa i Andro-то. Какво да се прави, сега минах на Galaxy S2-ka и съм сравнително доволен от Andro. Вземи си Галактиката или някое НТС - HD, Sensation - ще се накефиш.

Ти или не си пробвал иОС или само си сравнявал Андроид със Симбиан. Бях една година на гугълската недомислица. За щастие се отървах вече. Повече от Гугъл - само търсачката. Друго, не мерси. Искам сериозна ОС, а Хандроид определено не е. Това е мое мнение.

Зарязал си Андроид да се върнеш на недомислената затворената черна кутия Ios ? ОПРЕДЕЛЕНО не си си пил хапчетата скоро !

ползвай си само търсачката, аз си ползвам и Андроид и Gmail и Google+ и Google Docs и Google Maps,и Earth което включва разбира се и Google Navigation, а също и една гора от услуги на Google (picassa), които са на светлинни години пред конкурентите. А ти си стой на Ios и си мисли, че абв е най-добрата поща и от наше село по-добро няма, а също и, че Golf 2 е най-здравата, и бърза кола на света !

Ехехехе, хейтърчета, спокойно. Зарязах Хандроид, защото не е това, което очаквах. Не е достатъчно стабилна, приложенията 90% се припокриват и куцат, на всеки 3 седмици излиза нова версия, а старата ДГД. Нямат функционален Офис с НОРМАЛЕН уърд, ексел и т.н. Поне веднъж на ден някоя функция или процес или прекъсва или точи батерята - е не, мерси. ОС от студенти и ученици, благодаря, пробвах - не става. А до Гугъл фена, ползвай си със здраве "единия куп" услуги на търсачката, само дето от изброените не видях нито една програма, която да е наистина стойностна. Не знам какво работиш, може би си ученик или студент. Аз поне повече на Хандроид не се меткам. Тва за Голфа е мн. як лаф ама от преди 5 години в Пеуник. ПС: до другия "специалист" - не съм с иОС, нищо, че я споменах. :)

Е, голямото добрутро! НТС, Самсунг, Мамсунг и ХАндроид - всеки търси евтинкото, баце. Китай, Корея, там Суринам. Какво да се очаква да купва европееца като е криза.

Дали пък няма някаква роля фактът, че Андроид е готина система, приложенията за нея са безплатни масово (или поне имат орязани безплатни версии), а и скоро ще са повече от тези за iOS... Пък за евтино - запознай се с цените.

Е айде са.. по готина от iOS не е. А и платените приложения в Ап Стор-а имат орязани безплатни версии. И сички до 1 ше ти тръгнат на устройството за разлика от андроидчето.

HTC и ефтини телефони... да бе да...