Коментари - Apple патентова слънчево захранване | IT.dir.bg
назад

Apple патентова слънчево захранване

Американското бюро по регистриране на патенти и търговски марки одобри наскоро 16 нови патента на Apple. Сред тях е и технология за зареждане на електронни устройства, която ползва слънчева енергия, съобщи GreenTech.bg.

Обратно в новината

Коментари - Apple патентова слънчево захранване | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз вече се чудя ,кога ще прочета че Apple са патентовали слънцето :) Въпреки че самия аз имам един патент, се уверих че това с патентите е направено само за доене на пари и там може да си търсиш правата само ако си голям и с много пари.

Самсунг откога показаха телефон с дисплей, който когато не се използва служи като слънчева батерия. Тея тук ще ми предлагат устройства покрити с фотосоларна кожа. И после пак ще твърдят, че били първи, защото първи имали патент. Общо взето май само адвокати управляват Епъл и се чудят откъде да изкярат някой долар :-Д

е дано патента да е само за техните устройства :)

Като имам ябълка в градината за патента ли да им плащам?

само ако е наръфана и червива

Да вземат да патентоват още: тоалетното казанче, кофпомпата и морските вълни, картофите соте, пълнените чушки и гнилите ябълки. Да патентоват каквото си искат, но вече станаха нарицателно за наглеци. Патентоват, а в същото време не произвеждат нищо. Типични американци, чудят се само как да живеят на гърба на останалия свят. Патентите са един от начинитеа това. Лошото е, че има слаби хорица, които им се възхищават. Живи и здрави!

А,добре,видя ми се че са патентовали слънчевите изригвания

Още през 89-та ми донесоха руско радио, работещо със слънчева енергия! В магазина до офиса ми има най-малко 3 различни зарядни със слънчева енергия за различни батерии...Какво по дяволите са патентовали тия пак? - Пак нещо, като правоъгалната форма на дадено тяло ли ???

Епъл пак открадна нещо което го има на пазара от години-даже МТЕЛ дават срещу клубни точни соларно зарядно...Луда работа...

кво скочихте сички бе малоумни овце.. Те не патентоват превръщането на слънчева енергия в електричество.. а техен си начин за постигането на това. (колко е добър и дали въобще е по-добър не е ясно, обаче тва си техен начин и си го защитават) То бива простотия и невежество ама толкова.... Преди беше модерно да си с iPhone и да се фукаш в градския транспорт с него, макар и да не можеш да си платиш сметката за телефон, ся е модерно да си Android потребител и да мразиш всичко свързано с Apple.. смешковци

Blake

И какъв е техния начин? Слънчева батерия -> кабел -> преобразувател -> кабел -> устройство Нищо ново, революционно или различно от съществуващите досега. Замести "Слънчева батерия" с "Щепсел" и получаваш захранващ адаптер... Тези вярно са нагли до безобразие!!!

ама ти така говориш се едно си видял патента. Я земи се скрий щом е патентовано, значи има защо. Има си закони, които се спазват. Ако се интересуваш намери си ги в гугъл. То бива ограничени хора, простотия и професори ама толкова.... А и освен тва, кво се засягате толкова, нещо сте изобретили или кво? Злоба, завист и хора с боядисани мозъци.. в зелено.

Почти сугурно може да се докаже "previous art", демек патента е само за да пише за маоумниците от епъл. Да вземат да измислят и някой нормален език за програмиране, Objective-C си е.. смешката.

Когато започнат на България да плащат за тези патенти, тогава ще им се принават. Искам на всяко продадено устройство, което има патент, те да плащат на България - за да не им се нарушава патента. В противен случай - патента е само нарушител на конкуренцията.

Крайно време е да въведат престой в затвора за опит за нагло патентоване (на очевидни неща).

Кои има дава право да патентоват това? Това е нещо напълно обичайно.

Невалидноста се доказва в съда. Просто така им работи системата.

Мда, открили са слънчево захранване на банковите си сметки...

Е най-важното сте пропуснали : Патентована е и самата слънчева светлина.....ей така за в бъдеще, за да има как да доим хората....иначе подобни на описаното устройсто има от години, но какво ли се учудвам...Майкрософт 5 години драпаха да патентоват copy/paste... и успяха миналата или по-миналата.

Мда, очаквайте след 3 месеца същата система, без платен патент разбира се, в някое жълтурче с Хандроид :)

соларни зарядни и захранвания за телефони продават дори китайчетата от години...Поредната 'иновация' на Apple с която след години ще смучат кръв от конкурентите си

тия пак откриха топлата вода, casio fx991ms calculator си има т. нар. two way power, батерiя+solar cells. смешници са тия епъл, lol

За момент ми се видя че Епъл са патентовали слънчевата светлина....