Коментари - Intel води технологиите към екстремни нива | IT.dir.bg
назад

Intel води технологиите към екстремни нива

Intel търси следващите големи крачки, които пренасят компютърните технологии до нива на производителност с много по-ниско потребление на енергия, отколкото е възможно днес, стана ясно на форума за разработчици IDF в Сан Франциско.

Обратно в новината

Коментари - Intel води технологиите към екстремни нива | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вярно е. Интел водят технологиите към екстремни нива, ама на температурите. Лаптоп с процесор i5 държи стандарнта температура 55 градуса без натоварване и 87 с натоварване. Машината не е затлачена с боклуци, просто грее като печка!

Аз затова си взех с i3 - почти не стопля. Като искаш мощност - настолен. Не знам що за идиотска мания е да се купуват мощни лаптопи.

Другият ми лаптоп е с i3, държи 50 без натоварване, към 70 със. Няма голяма разлика. По-скоро става въпрос за некадърно проектирано охлаждане на машината.

Не е нормална тази температура ! Ако е в гаранция бягай до сервиза. Не е задълйително да е затлачен, по някога проблема е в контактната паста.

температурата зависи и от платформата, но главно от архитектурата на ноутбука - т е как производителят е решил като комбинация от производителност и ергономичност (е, има и такива на които това не им пука, стига да върви някак си). освен това имат значение и регулаторите на тока. пропоръчвам на всеки който си купува лаптоп да прочете първо независими тестове в нета. Без това си е като да бръкнеш в чувал... и каквото излезе, тва :) ПС: 75 градуса си е о.к. за ултратънки и мощтни машини на 100% натоварване / примерно VAIO VPCZ, не е приятно, но ... това е положението :)