Коментари - $500 милиарда загуби от патентни тролове | IT.dir.bg
назад

$500 милиарда загуби от патентни тролове

От 1990 година досега американските компании са загубили 500 милиарда долара от т.нар. „патентни тролове”. Това показват изчисленията на Google - една от компаниите, които са най-настоятелни за реформи в патентното законодателство.

Обратно в новината

Коментари - $500 милиарда загуби от патентни тролове | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А знаете ли , че загубите за човечеството от липсата на достъп до знания на бедните хора са стотици пъти по-големи!

Искаме света да върви напред!? Искаме всички да са равнопоставени!? Искаме , искаме , искаме.... ами ако всеки учен в древноста е искал патентни права за знанията си и не ги е споделял, още щяхме да сме в каменната ера! 21ВИ ВЕК СМЕ ЗАМИСЛЕТЕ СЕ! КОЛКО ХОРА НЕМОГАТ ДА СИ КУПЯТ КОМПЮТЪР ИЛИ УЙНДОУС!? НИМА ТЕ СА ПО-ДОЛНИ ОТ НАС , СЛЕД КАТО НЯМАТ ДОСТЪП ДО ЗНАНИЯ! ВРЕМЕ Е ПАТЕНТИТЕ ДА ОТИДАТ В ИСТОРИЯТА! ВРЕМЕ Е БАНКИТЕ ДА ИЗЧЕЗНАТ! ВРЕМЕ Е ПОЛИТИЦИТЕ ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ! ВРЕМЕ Е ЗА НОВ СВЕТОВЕН РЕД! ПРОСТО ЛОБИСТКИЯ НЕ РАБОТИ!

А най-големият патентен трол е Apple.

Само не знам какво е Патентен трол ? Някой може ли да обясни на български, моля!

Един вид никой няма право да взима пари от Американски фирми за патенти ли ве ? Егати смешниците били загубили 500 милиарда ами нали някой друг ги е спечелил тия милиарди ! Или да забраним не всички фирми да таксуват "наще" фирми , че да нямаме загуби . Егати тъпотиите ....... после БГ била корумпирана ........

Тея от Гугъл съвсем изтрещяха.Когато патнентите са техни, никой няма право да ги използва и всеки е длъжен да им плаща ако реши да ги ползва. А кгоато патентите са на някоя малка компания - това било загуби, че ги карарали да плащат за патентите, а не им ги давали да ги ползват безплатно. Никой не ги задължава да ползват патентите на т.нар. тролове. Като не искат да плащат да си измислят те технологиите като са голямата работа.