Коментари - Oracle: Android е несъвместим клон на Java | IT.dir.bg
назад

Oracle: Android е несъвместим клон на Java

Ядрото на мобилната платформа Android е несъвместим клон на Java, твърди Oracle. В края на миналата седмица компанията подаде нови документи по делото срещу Google, целейки преди всичко прекратяване продажбите на Android устройства, а не компенсации, съобщи electronista.com.

Обратно в новината

Коментари - Oracle: Android е несъвместим клон на Java | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напълно съм съгласен с hehe. Нека им!

Голямо замеряне с ла*на става в момента - Апъл и Самсунг си спират един на друг продуктите и се съдят за лицензи, Оракъл замеря Гугъл заради Андроид, нищо свястно не се очаква от странната симбиоза М$-Нокиа и изчадието им WP, а на фона на всичко това RiM губи пазар и май ще се самозакрива скоро. Ако това не е световна война в информационните технологии, не знам кое трябва да бъде :)

Прави са, Гоогле трябва да си направят собсвтен интерфейс. Няма смисъл да работят на JAVA.

Случаят е същият, като иска на Сън срещу Майкрософт преди години. И тогава коментарите бяха "мамицата им майкрософтска". Днес обаче Оръкъл са "лошите" по принцип и клепате по тях! Мнооого къса памет.

Абе да ме фане за джавата чичко Лари Елисън. Писмо от умрял и пари от авторски права не чакай :) Да не говорим колко извратено е подобно искане... крайно време е да се сложи ред в тия патенти....

Google не са цвете за мирисане, така че хак да им е. Песните за "конкуренцията" биха били добри, ако Google не се възползваше от монополното си положение в една област за да налага монопол в други области... например в електронните карти, или пък автоматичния превод, и т.н.

Трябва да се създаде Базаданни , която да съответсва по параметри на Oracle - и да е на google

Ядрото е Линукс. Интерфейса е JAVA. T.е имате грешка в формулировката на иска.

Може да претендирате само за претенции в САЩ, другите страни няма да ви подкрепят. Това е възпрепятсване на конкуренцията.

пише се "съжАлявам", неграмотнико...

Щото оракълската джава е много съвместима сама със себе си...

Всички сте прави. И аз имам мнение - и аз съм прав. Обаче ... какво се променя от това? Какво влияние имат потребителите? Как и кога го ползват? То, влиянието им - управляемо ли е? От кого? Защо? Как? И т.н. ... :)

Алчността на Oракъл, ще направи така , че всеки да бяга от Java.

И това е лошо защото... ?

Ами то Java е толкова бъгаво нещо, направо чудовище, изяйдащо всяка компютърна система. Чудя се как успяват да го наложат така брутално навсякъде?!

Как иначе ще се продават все по-скъпи компютърни конфигурации, ако нещата си вървят добре и на компютър, купен преди 5 години. Всичко е обвързано...

щото програмистите обичат да пишат неоптимизиран код, който да работи на телефон, компютър или военен спътник..

И алчността на Гугъл ще ни направи животите по-тъпи ... само с парите от търсачката и гмейл - собствениците на гугъл могат да си осигурят най-висок стандарт на живот и възможност да се занимават само с това, което им е интересно, но не бии ... трябва да се правят много и още повече много пари и да се мейква сенс ...

Забрави и най-голямата рекламна мрежа в света.

хич не си играят на дребно. но ако найстина са ровичкали, там къде не им е работа.. ще плащат.

От левия джоб та в десния, тука има, тука нема, ай плащайте хора, да живеят корпорациите. Аз да докажа, че личните ми предци са създали поне една буква от латиницата, тогава гледай братко патенти и лицинзи Хахахаа Приносът на САЩ за света - създаване на лицензи за всяко природно благо и отстояването им с военна сила :)