Коментари - Microsoft ще печели от Android-ите на Samsung | IT.dir.bg
назад

Microsoft ще печели от Android-ите на Samsung

Microsoft ще печели от всеки продаден смартфон и таблет на Samsung с операционна система Android. Вчера двете компании подписаха споразумение за крослицензиране на патентните си портфолиа. Размерът на отчисленията към Microsoft не бе обявен.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft ще печели от Android-ите на Samsung | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

натискат ги щото андороида ги плаши яко. И затова пуснаха в действие патентите. А МС сега ще изкарат повече кинти от роялти такс отколкото от тяхната иновативна WP.

Щом са стигнали до споразумение, явно на Androida работата не му е чиста. Както и на Гугъл, междувпрочем. Гугъл дават мило и драго да се харесат на дженерал лузера, но като цяло са си зла глобална компания, злоупотребяваща с монопола си.

Те може и да са чисти като планински извор, но пред перспективата делото да се точи с години, да има евентуални запори/възбрани и само разходите по него да са стотици милиони долари, им е по-изгодно да се споразумеят. Тия 5 долара на телефон ги плащаме ние потребителите, не HTC. А на нас не ни е от голямо значение, дали телефона ще струва 500 долара или 495.

Ми баце, не си грешно прочел. Просто не си чел достатъчно. В Америка, както и в белите страни като окраднеш нещо чуждо без да си платиш те съдят. Епъл и Майкрософт създават и регистрират патенти. Гигъл и другарите жълтури не създават, а крадат и после плащат. От Марс ли падаш...

Или аз не разбирам, или не чета добре, може и статията да не е преведена хубаво, но... Какво общо има М$ с Андроид, и защо те ще получават по 5 долара за Анрдроид, като той е OC на Гугъл???? Моля някой знаещ да ми обясни

Microsoft обвиняват производителите на Android телефони, че нелегално ползват техни патентни решения. Интересното е, че Microsoft не съдят Google, а самите производители. С HTC са се разбрали извънсъдебно за всеки продаден Android телефон да вземат $5.

Патентите от средство за защита на интелектуалните права, се превръща в средство за брутално изнудване. Мисля че системата трябва да бъде спешно реформирана, понеже в сегашния си вид, само спира развитието.