Коментари - Microsoft купи Skype за 8,5 млрд. долара | IT.dir.bg
назад

Microsoft купи Skype за 8,5 млрд. долара

Microsoft приключи сделката по придобиването на компанията за интернет телефонни услуги Skype на стойност 8,5 милиарда долара, се казва в съобщение на технологичната корпорация, предаде БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft купи Skype за 8,5 млрд. долара | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те щяха Yahoo да купят за 20 и кусур милиарда заради Стив Балмър, добре че не стана -пари на вятъра. А за какво им е Скайп ще има се чудят идните години - колкото интегрираха Navision (че и за малко и SAP да купят), толкова и със Skype ще се справят. Просто Microsoft имат много пари и купуват каквото им падне, после му мислят. Лошото е, че след придобиванията качествените хора от придобитите компании си тръгват, много от останалите биват уволнявани и остават някакви кариеристи с мечта да развият кариерата в други поделения на Майкрософт, та познай какво става с развитието на придобитите компании и качеството на продуктите.

Странно при мен няма такъв проблем, сигурен ли си, че нета ти не хълца по някаква причина?

Тая "новина" е на 2 месеца.

ами да!

Мда, ще се търси друг voice messenger. Казват, че Google voice не бил лош, точно като skype в началото - простичик, лекичък, лежи си скрито в ъгълчето, докато не ти потрябва...

ooVoo-много добър заместител.

И като се има предвид Гугъл на кого е - Не. Благодаря.

Уфф, за Скайп-а идеше реч. И аз съм с толкова контакти. Месинджър не знам кой ползва, чувам, че бил популярен в САЩ и арабските държави.

на въпроса, кой ползва mesenger, ами как кой, цяла западна Европа....

Това наистина е така! Много е странно, но е факт. И като кажеш, че нямаш или не ползваш месинджъра и те гледат все едно си от друга планета.

те ще го провалят

ами какво ще стане с Windows Messenger? Мисля, че до две години ще го оакат

Той и сега е оакан - тежък, муден, шарен. Може ли чат програма да заема 160 МБ RAM в режим на готовност? Не искам да бъда разбран погрешно - ПЦ-то ми е с 4 GB RAM и Core i5.

всичко купено от m$ e унищожено в последствие

е тва е компания, а не като червивите ябълки, които си правят реклама на новия продукт със смъртта на лидера им

Ти първо вземи и пробвай един продукт на червивата ябълка , т.е. не слушай какво ти казват и след това прави сравнение кое е компания и кое не е !

Ей сега ще видите как се "осира" добър софт. До 1 година ще е платен . Още една година и ще го няма :)

Да ама могат да си го позволят, а и както са ти написали смятат да си го "интегрират" в тяхните продукти, народа се повече тяхното да ползва. Те софтуер може и да не могат да пишат като хората (имам доста познати програмисти вътре и са ми разказвали СТРАШНИ неща) ама откъм маркетинг не можеш ги пипна.

След като го осереме и ние пак ще е безплатен кракнат :)

Няма да е платен, няма и да изчезне. Очаквай го да е вграден (както Internet Explorer беше) в Windows и конзолите на Microsoft.