Коментари - Будапеща вдига статуя на Стив Джобс | IT.dir.bg
назад

Будапеща вдига статуя на Стив Джобс

Статуя на Стив Джобс ще увековечи съоснователя на гиганта Apple в унгарската столица Будапеща по идея на компанията Graphisoft.

Обратно в новината

Коментари - Будапеща вдига статуя на Стив Джобс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Apple ни дадоха средства и компютри в момент, в който бяхме млада компания с много ограничени ресурси. Технологията на тези компютри по онова време дори не бе на разположение в нашата част от света", завършиха унгарците. ЧЕТЕТЕ, ХОРАТА СИ КАЗВАТ ЗАЩО СЛАГАТ ПАМЕТНИКА!

Някои хора са май прекалено въодушевени.Аз много лесно мога да си представя живота на хората без компютри, като в крайна сметка ако видим исорията, те са на разположение масаово да речем последните 20 години. Какво ли са правели "аборигените" преди нас без тия дрънкулки....Когато хората са създавали наука и са мислели найстина как да я прилагат за доброто на хората, успоредно на тях е имало други как да я впрегнат тая наука в поробване на хората и за контролиране на живота им.Едните измислят другите използват.Тия дето харесват хора като Джопс и Гейтс, да преценят те от коя група са....

Че беше голяма работа, беше. Не знам защо подценявате приноса му като мениджмър и мотиватор. Но наистина малко се изхвърлят унгарците с тая статуя.

Добре си го казал - като обективна оценка и пример за това, че човек не трябва да подхожда в оценката си за нещата според установени медийни принципи и критерии, характерни за културата на някои държави, а да запазва способността си за нормално човешко мислене, без да подценява заслугите и достойнствата на отделната личност.

ние вдигаме паметници на чужди армии-окупатори

В Правец трябва да се направи паметник на Steve Wozniak след като си иде от този свят. Защото ако не беше той сега България щеше да си бъде една агро-държава, каквато винаги е била. Въвеждането на Правец 8 в училища, пионерски домове, младежки такива и всякакви учреждения за работа с деца по онова време, направи IT индустрията, която днес виждаме в България. Единственото което съжалявам е че не направихме като японците. Те освен, че копираха на американците хардуера и го и усъвършенстваха. Сега можехме да имаме и полупроводникова индустрия, но и това което имаме (традиции в програмирането и математиката) не е малко.

Таз година полупроводници, догодина - цели проводници.

нито беше технологичен гений, нито е дал на света нещо революционно (дори персоналният компютър е създаден от партньора му Возняк); неговата сила бе в маркетинга и действително притежаваше харизма, което му помагаше да убеди много хора да си купят красиви и скъпи продукти, от които на практика нямат нужда (поне не на цената, която им се иска); като човек и като лидер беше голям, но да бъде наричан "човекът, който промени света" е стаден инстинкт; дори този, който даде интернет на света има по-голям принос от Джобс за промяна в начина на живот на хората

мда

>>красиви и скъпи продукти, от които на практика нямат нужда

Геният е във визията да направиш нещо, а не да го направиш физически. Дори в древни времена е имало войници и военноначалници. Това не означава, че войниците не са герои, но без хората с визия - те са просто единици, които чакат инструкции. Стив Джобс е имал визията да направи тези неща и да ги представи на обществото, нещо което очевидно други хора нямат. А за "здравомислещ" мога да кажа - радвам се, че си толкова неинформиран. Идея си нямаш колко от нещата, които ползваш всеки ден са създадени, проектирани, изчислени и т.н. на някой от тези "красиви и скъпи продукти, от които на практика хората намят нужда".... Останете гладни, останете глупави!

браво на унгарците. това е много голям жест браво

jizast

Изръсил си една голяма глупост, ама дано да ти дойде акъла в главата

Чак пък толкова .... мир на праха му. Тези и подобни компании са един сапунен мехур който се спуква при всяка смяна на вкуса на потребителя, което пък е закономерно на 4-5 години. Компании с бюджети на държави които изчезват за 2-3 години не са малко в историята, което доказва и никаквото им значение за света като цяло.