Коментари - Стив Джобс обещал да унищожи Android | IT.dir.bg
назад

Стив Джобс обещал да унищожи Android

Покойният вече Стив Джобс, съосновател и лидер на Apple, искал да унищожи мобилната платформа Android. Според него, разработката на Google е краден продукт.

Обратно в новината

Коментари - Стив Джобс обещал да унищожи Android | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой каквото ще да говори, Apple правят доста качествени продукти. Това е факт който не може да отречете.

Изглежда се е мислил за бог, та не е отишъл на лекар! Чудех се кое е първо, яйцето или кокошката, пък то било Айфон!

user=loser, customer=slave и другииии

Не знам защо активистите тук се правят, че Гугъл не краде като за световно. Огледайте се, те дори Лисицата преебаха, вече има неща в Гугъл, за които се препоръчва невинно 'вземете си Хрома" Кажете ми едно нещо, ОСВЕН търсачката, което да е наистина изобретено от Гугъл? Колко и какво като код са дали Гугъл на Линукс? Наясно ли сте, че Андроид е изцяло затворено приложение? Че да се казва 'Андроид е ОС' е такава кражба над Линукс, че Бил крадеца е направо Робин Худ????

След всички коментари,които изчетох ще кажа само: българска работа.. Да се говори за човек стигнал толкова високо,от нас,които не сме оставили нищо в историята е срамота. Тези,които плюят Мак,нека поне почетат,има си обяснение и колкото и да е неприятно-да,по-добри са.Тези,които не ги харесват,могат да продължат да си свалят анти вирусни и да си преинсталват машините,и да не злобеят. П.С. вземете да изгледате лекцииката на Джобс в ютюб,та да се запознаете малко :}

ипhон е наи великя телехhн а това че не може да си го позволите е ясно от коментарите ви. нещастници

Че е велик, велик е. Това го признават и конкурентите му. Сега след смъртта му всякакви пишещи братя се борят за известност на чужд гръб. Истина е, че кражбата е най-лесния начин да направиш пари. За съжаление това го правят много големи и известни компании в света.

Само още нещо ще добавя- на Балзак: "Зад всяко голямо богатство се крие престъпление"

аппле води до пристрастяване,които има техен продукт знае,всичко друго е злоба и завист

Стив Джобс беше велик човек, а всеки такъв си има огромно его и съответно слабост да го изкарва извън нерви! Неговата явно е била Андроид! Като верен фен и ползвател на Андроид, не мога да се съглася с тезата му, Андроид е много по-различен от IOS, но това не пречи да му сваля шапка доземи за гениалните му идеи, коренно променили света на технологиите! Да почива в мир!

Човек като вземе да си повярва, и може много простотии да изтърси. Apple са ми крайно неприятни като политика, и поради тази причина никога, ама никога няма да си купя нищо тяхно. Бъдещето е на Linux. Бавно но сигурно си пропрявя път. Преди 10 години бяхме група ентусиасти, дето ни смятаха за луди. Сега има Linux в повечето телефони, в повечето интернет сървъри, и след няколко години, ще е и в повечето потребителски компютри. И то не защото е безплатен, а защото е по-добър.

Андроид е краден Линукс. Дълго е да обяснявам свинските врътки, но е краден без никаква далавера нито за линукс обществото, нито за гну софтуера като цяло. Нахалството на Гугъл в кражбата на идеи и софтуер отдавна е надминало това на М$

Да, искрено се надявам освен да се случи това, за което говориш, още и да дойде края на финансово-монетарната система (явно ограбване на човечеството). Да му мислят подобни стиснати и злобни гъ*ове и мултимилиардери, дето са свикнали да имат 1000 пъти повече, отколкото реално им е необходимо! Освен това се видя, че милиардите живот не купуват...

Шеше да е готино но ... няма да стане. Интефейса е твърде труден за средния потребител а и компаниите искат да има нещо повече от едно любителско "комюнити" зад продуктите които ползват. Освен това не всички искат да пишат отворен код. Прилича малко на комунизъм и лесно се експлоатира.

И в кое по-точно е по- добър? (освен цената де- все още!) Когато се изказва становище: Еди-кое си е по-добро ЗАЩОТО... и следва излагане на аргументи. Иначе е просто врелли-некипели. Що се отнася за политиката на Ейпъл съм на 100% съгласен. Дори на 300%. Маркетинга им е прекрасен, напипали са слабото място на меркантилните идиоти. Що се отнася за краденето- нека от Ейпъл да кажат колко софтуери са отхвърлили за влизане в техния магазин като неподходящи и които по-късно се появяват като разработка на самия Ейпъл?

Аре не се изхвърляй толко - група ентусиасти преди 10 г..... UNIX/Linux има от близо 30 г. И не е толкова велик щото са 100 дистрибуции, голяма играчка докато си го настроиш, вместо да си вършиш работата и освен това доста е покраднато оттук-оттам. А андроида за телефоните си е цапцарапнат на 90% от ейпъл.... Въобще не е по-добър линукса - от 15 г. работя паралелно и на мак и на пц с линукс. Засега само това че е безплатен и краден го спасява.

аййде бе.. по-добър е ако знаеш как да работиш с него. За крайния потребител в момента най-доброто е OS X .. user friendly и Unix :)

От години % на Линукс при настолните компютри си е константа - развитие никакво...

всъщност, в последните 2-3 години много дръпнаха линуксите. идеален е за всекидневна употреба в къщи- интернет, поща, видео, аудио, снимки, скаiп, чат и пр. не ти трябват антивирусни програми, доста е по-лек на ресурси (има и по-тежки дистрибуции) и работи добре на стари компове и нетбукс. по-големите дистрибуции имат драивери за повечето видео карти и камери. подръzhка никаква, няма дефрагментацiя на диска, освен ако не се напълни на 90% и повече. аз лично съм на линукс от 7-8 години и съм пробвал доста дистрибуции. на начинаещите бих препоръчал убунту 10.04 версiя за стабилност или дебiян. линуks минт също е добър, не се налага инсталаця на кодеци и програми. за по-слаби пц-та, LXDE или XFCE десктоп среди са за предпочитане. опитаи и ще се убедиш. а това какъв е пазарния му дял, какво те грее? щом върши работа? Fонетична бг подредба на клавiятурата си е инсталирана default (затова аз на XP-то deto сега пиша ot offisa нямам и транслитерирам-затова нямам главни букви в поста)

Какво не ти харесва в политиката им? Че не разрешават некадърни китайци и други такива да правят клонинги на продуктите им ли? Ами то точно затова държат качество, за разлика от всичко останало.

то гнусното е, че Apple безкрайно много крадяха през годините от къде ли не - но тяхното не е Кажба;) а колкото до iOS, ми той би трябвало както и MAC OS да е freeBSD, само дето не е free. Google ми е надеждата за много неща, интелигентно е всичко, и някак не-грубо и варварско. Не е само маркетинг а е и иновативно. Там наистина има интелект а не само дизайн.

"Готов съм да предизвикам истинска ядрена война" - добре че се спомина... Хора с такива мисли са за ада...

Погледни се в огледалото: и твоите мисли не са по-различни.

да бе, ако беше жив щеше да каже, че той е написал и кернела:) голяма истерия за няква нахапана ябълка, а и всеки си заминава рано или късно! и ако ще ме плюете искам преди това поне да сте поработвали на мак ... аз лично не го харесвам! но познавам хора, които адски го харесват! тяхно право ... кофти става, когато заради тях ми се налага и аз да ползвам мак! да ме извинявате - по-добре слак за десктоп отколкото мак

какво е ревал този мръсен експлоататор но господ го наказа за това експлоатиране на хиляди хора в китайските му заводи

Може да е гениален, ама е злоба - най-чиста проба. А и като се увлича по разни будистки учения... сам си е докарал страданията...

Той затова и свърши по този начин - развитието на рак е явен признак на отричане, неприемане и озлобление към света. До сега в практиката си не съм срещнал нито един балансиран, щастлив, обичащ хората, ведър и спокоен човек, който да е развил рак...

Ти въобще наясно ли си какво е това будизъм?

Баси време е Чомски да обяви, че иска да унищожи високите технологии защото използват лингвистичните му принципи. Той къвто е луда калинка като нищо може да реши и че е преродената графиня на Лъвлейс и направо да ги закопеа. Стив си е направо ламер в сравнение с тия двамцата.

Абе това че две компании гиганти се боричкат за надмощие с всички достъпни средства - милиарди, съдебни дела, патенти и т.н. - това си е част от играта и мен като краен потребител кой знае колко не ме касае, щото ако не са едните, ще са другите. Друго ми направи впечатление в личен план и тук всеки би могъл да си извади поука - как не се е съгласявал на нормално лечение, а е експериментирал с "алтернативна" медиина, иглотерапии и подобни глупости. А после, естествено съжалявал. Та на всички, които са в нужда някаква, особено болест, да кажа едно - не се "втелясвайте", както казваше баща ми, не се водете по дивотии и не чакайте чудеса да се случат, а направете каквото е нормално и необходимо да се направи, когато трябва да се направи. Както виждате, всичките му милиарди не са го спасили от собствената му глупост и наивност, така че не бъдете като него. Иначе лека му пръст!

Blake

Не че ги обвиниха - това си е исторически факт!

Факт е , че са платили за мишката и за графичния интерфейс. Не са техни , но са заплатили патента , та разликата е съществена.

Болните амбиции разболяват!

До колкото знам Епъл ги бяха обвинили, че са свили идеята за мишката и за графичният интерфейс от XEROX

Щом Xerox не са ги крили, а са показвали насам натам значи не са ги оценявали като нещо съществено и нямаше сами да ги реализират на пазара. Щяха да им останат като хитроумни идеи забравени някъде из лабораториите. Андроидът сам ще се унищожи и без намесата на покойния Джобс.

Blake

Ами не виждаш ли, че стратегията на Епъл е да се унищожи всяка (!!!) конкуренция. То не са съдебни дела, то не е чудо...

"Нашите идеи"! Не отричам, че е надарен човек и работлив, но се позамая накрая ... забрави, че след пътя нагоре има и път надолу. Епъл не е вода ... ще мине време и ще има и други неща ...

Дори ако го беше постигнал, какво щеше да го грее това сега?

Blake

Крадеца вика "Дръжте крадеца"... Няма толков нагъл тип като пастор Джобс... Идеята му явно беше да управлява целия свят, ама май му се размина...

Абе гледам напоследък разни филми от 96-та , 97-ма , фантастика ! Крайно време е Епъл да заведе дела срещу сценаристите , че идеите им са въплатени много преди да излезе айпад и айфон, и много преди милиони хора да се зомбират от Стив ! Поклкон пред това което е постигнал но болшинството и идеи, свързани с айпад,тъчскриийн и т.н. са измислени от други, много преди епъл да ги имплементират в продуктите си ! Но неуки фенчета бол ! Края на ябълката иде, за добро или зло !

а, така пасторе, вечна слава на сектата

явно човекът освен от рак е бил болен и от психично заболяване; дали не сме му длъжни и за шопската салата; ако я беше опитал, сигурно и нея щеше да си присвои, пардон патентова

ние шопската овреме сме га патентовали бре Серго,

ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ КРАДЕЦА БИЛ

бил е дребен крадец в сравнение с Гугъл.

а дали знаеш, че крадецът бил, освен че като по-богат, в сравнение със стив джобс, демонстрира доста повече скромност и щедрост (човешки добродетели), всъщност е помогнал на най-върлия си конкурент (джобс), давайки му 150 млн долара, когато последният му се примолва, защото е имал решаваща нужда от тези пари при завръщането си в еппъл, която е била на ръба на фалит; на практика крадецът бил (предполагам, че го наричаш така от неосведоменост и стаден инстинкт) спасява съществуването ябълките