Коментари - Рок легенда нарече iTunes ”цифров вампир” | IT.dir.bg
назад

Рок легенда нарече iTunes ”цифров вампир”

Лидерът на британска рок група "The Who" критикува остро интернет пиратите и музикалния онлайн магазин iTunes. Пит Тауншенд нарече услугата на Apple „цифров вампир", който печели за сметка на творчеството на музикантите, предаде Би Би Си, цитирана от TechNews.

Обратно в новината

Коментари - Рок легенда нарече iTunes ”цифров вампир” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бе как става така като направи хлебаря хляб, може да го продаде само веднъж. А като изпее певеца песен, може да я продава една и съща в милиони копия в продължение на десетки години...

Все едно е да отидеш при сина на EMI и да му свиеш Кадилака.

Повечето хора плюят, но не разбирам ако те не получат заплата накрая на месеца, готино ли ще им е. Да, ти взимаш хиляда лева, шефа ти пет, музиканта милион, но схемата е една и съща. Работиш това което си избрал (не са те заставили с пистолет на главата да работиш това) и не можеш да гледаш в чуждата купичка. Колкото до Пийт Таунзънд, той плюя ITunes, не защото са модерни, а защото взимат много високи комисиони и реално просто иземват процентите от разпространителите и мейджър компаниите и пак музикантите остават със същите приходи. И не омаловажавайте музиката, защото мисля, че не са много хората които могат да се справят с турне тип B.Jovi или Stones.

Зааапри се бе! Хайде пробвай да мислиш!!! То един наркопласьор взима на месец 1000 мои заплати, ама ако ми го даваш за пример - значи ти си за зад решетките!!! Заплата?! Ако аз свърша ЕДНА работа и казвам на шефа месец след месец - ама аз вече свърших нещо в миналото, той няма все да ми дава заплата. Тия хрантутковци с ЕДНА песен търтеят ЦЯЛ Живот!!! Професия? Да бе! Алчни, безбожни, ненаситни.

Нормално е 66 годишен човек, да не може да приеме, че света се е променил. Музиката в същността си, винаги е била информация, но до скоро редица технически пречки караха хората да си купуват носители с тази информация, а не самата нея. С високоскоростния интернет и джобните музикални плеъри с огоромни взъможности за съхранение на данни, нещата обаче се промениха драстично. Просто това е бъдещето. Ясно е, че на музикантите и техните продуценти не им е особено изгодно, защото това слага край на някои много гадни практики, като примерно да правят цели албуми с само една добра песен, пък и закоравелите им мозъци не приемат идеята, че в 21 век няма да продават носители, а музика. И ще трябва, да ходят по концерти, да, тежко е. А някое хлапе с лаптоп за 1000$, ще може за дни да стане световно известен музикант, без да мине през деветте кръга на ада и да прави мили очи на всякакви кретени с амбиция за познавачи докато го допуснат до публичност.

Чудно ми е - при цялото това интернет пиратство - и на музика, и на филми, и на други произведения с авторски права, как тези "онеправдани" и "ограбени" звезди продължават да разполагат с толкова много пари и да са толкова неприлично богати? Сериозно питам - някой има ли някакво логично обяснение?

Да бяхте написали цялото изявление, а не избирателно да си изсмуквате от пръстите!

Според мен трябва да бъде забранено записването на музика и продаването и , това за мен е фалшификат и имитация на истината :) Като искат да се храня от музика да правят концерти :)

Ама те и концерти правят, и по клубове пеят, частни богаташки партита, продажби на албуми си им вървят, трупат, трупат, за една песен вземат толкова, колкото обикновен висококвалифициран човек взема за цял живот! Ненаситни - виж дори нашите "звезди" от миналия век, цял живот безсрамни купони, не искат и да чуят за пенсия, укрили само данъци за по милион и нагоре и все плачат колко са бедни и непризнати! Мисля, че алчността вече добива съвсем патологични размери.

Няма по-незаконно нещо от безумната свръх печалба на някой бездарник, който смята, че с няколко изскимтявания може да се хрантути безумно цял живот!!! Пък от бедни народчета като нас и да ни отрепе няма от къде да измъкне пари. И накрая - то е ясно, че не талантите печелят, но винаги търговците обират парите... чудя се за какво са им, една ейпъл, например - трупа залежи от злато, накрая какво ще го прави?!?!?!

Равносилно е на това да отидеш и да откраднеш ферарито на сина му. И тоя да се вайка от несправедливостта, че вместо 10 ферарита вече има само 9.

Равносилно е на това да искаш да избиеш всички птици, които са си позволили да хапнат от трохите останали след обяда, защото не са били канени на обяд!