Коментари - Батерия държи седмица след 15 мин. зареждане | IT.dir.bg
назад

Батерия държи седмица след 15 мин. зареждане

Нова батерия може да издържи една седмица интензивно ползване след само 15 минути зареждане.

Обратно в новината

Коментари - Батерия държи седмица след 15 мин. зареждане | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами ето какво значи написаното. Сега използваните анодни интеркаланти са на базата на въглероден материал и имат специфичен теоретичен капацитет от 371 mAh/g за предлагания (който и ние в БАН вече сме направили и тествали) има теоретичен капацитет 2700 mAh/g а ние използваме обратимо 2000 mAh/g. Има и една малка подробност - заряда не може да бъде толкова бърз колкото са написали колегите от Америка - 15 мин. Зарядът за сега е стандартен - 3 часа. Преценете сами дали Академията е за закриване и кой ще има полза от това. Разбира се търси се производител.

Аз открих по-яка! Бръкнах в контакта само за 15 секунди и после ми държа месец влага...

Ние пък открихме чалгата първи, ха!

Коментар-убиец на доводи! :)

> Ефективността на съвременните литиево-йонни батерии е между 97-99,9 %, така че няма как да има десетократно увеличение на ефективността (КПД, efficiency ) Определено увеличение от такъв порядък е възможно за капацитета (372мАч/грам за Графита и над 4000мАч за грам за силиция)

Напълно възможно е. Тук не става въпрос за КПД, а за различна технология, която позволява: 1) по-голям капацитет (за да издържа 1 седмица), 2) по-бързо зареждане (което очевидно ще е за сметка на по-голям зареждащ ток). Така че не виждам защо да е невъзможно. На новите батерии КПД може и да е 80% (примерно) и пак да вършат практически по-добра работа на потребителите чрез увеличения капацитет и високоскоростното зареждане.

Това, че си приел, че ефективността означава КПД, си е лично твой проблем :)

:)

Дано не сложат някакъв невъзможен патент, защото мобилните у-ва имат отчайваща нужда от по-добри батерии. Губи ми се целия кеф от smartphone-а когато трябва всеки ден да го пълня със "сок" :)

Най-вече в Голфовете,пернишките ,разбира се;-))

В Пернишкия Университет по Телекомуникации, Компютри и Архитектура тази технология беше открита още преди 15 месеца. В Перник отдавна ползват такива батерии.

Не е по архитектура, а по автоматика!