Коментари - НАСА обмисля да възроди ядрените двигатели | IT.dir.bg
назад

НАСА обмисля да възроди ядрените двигатели

НАСА се завърна ĸъм няĸoи ocтaвeни oщe пpeз 1970-тe гoдини нacтpaнa тexнoлoгии, ĸaтo нaпpимep космическия ядpeн двигaтeл.

Обратно в новината

Коментари - НАСА обмисля да възроди ядрените двигатели | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и с напълно работещ йонен двигател - за спътници.

ххх

Руснаците имат работещ ядрен двигател от десетилетия. НАСА също имат такъв двигател, пари нема за мисия до Марс. Щат не щат ще трябва да се кооперират.

Каква е темата, накъде я докарахте в коментарите, пак руснаците са ви виновни! Само полит-затворници ли коментират тука??!! Ако руснаците си отворят държавата, "западните бизнесмени" и корпорации ще им я оглозгат до шушка!! Това е! Било е така, така ще бъде някога, просто ония са си такива, крадливи. Вие сте тръгнали да ги карате заедно да колонизират звездите. Глупости на търкалета. Англо-саксите ги бива само да оглозгват народи.

Върти сучи и един зомбиран пак видя руска намеса.... Многоооо страшни тия руснаци бе.

Какво им дреме за астронавтите, нали ще създадат "Изкуствен Интелект". Ще изпратят него да им свърши колонизацията.

"Уважаемый редактор! Может, лучше про реактор? Там, про любимый лунный трактор?" ................................

Ако сащ даваха за космически изследвания половината от парите, които харчат за въоръжаване и за бомбардиране на невинни хора по цял свят - отдавна щяха да са стигнали до Марс.

Навярно. Ако нямаше други ядрени сили, кои с феодално началство кои в тотална бъркотия, повечето напълно непредсказуеми, нямаше да им се налага да харчат толкова много за военнни цели.

Дотук в човешката история само една ядрена сила е била толкова нагла и безрасъдна, че да използва ядрени оръжия в реални условия. И при това срещу цивилни.

Това е добре, докато не стане авария при излитане и тогава посетителите на Дисни Уърлд ще почнат да светят.

Нищо толкова страшно няма, малко ли спътници със захранване базирано на плутонии са изстреляни. А и варианти разни, примерно горивото може да го качват на орбита на няколко пъти да няма шанс при авария нещо да се доближи до критични маси и т.н. Животът е рисковано нещо, единственият начин човек да избегне всички рискове е като не го живее.

Доколкото го разбирам-корабът ще бъдат изстрелван по традиционния сега начин. Двигателят и отсекът за живеене ще бъдат изстрелвани като товар-вероятно с две или три мисии, и ще се сглобят в орбита. Ядрения двигател ще е за космическото пространство. Целта на ядрения двигател е бързина на пътуване в космическото пространство, а при изстрелване-проблем няма и със сегашните двигатели.

ВБА

Да де, но това е само първата стъпка. Би трябвало такъв кораб да се построи в док на околоземна орбита или база на луната. След това следва фотонни двигатели и т.н. Тези неща няма как да се прескочат освен, ако отнякъде не ни дадат по съвременни технологии от тези, които ние можем да направим....и това може да стане, но поне засега е доста рано за тях, докато не си оправим мисленето за хората до нас, около нас, както и за природата и космоса, като цяло...

Абсолютно си прав. Мислил съм си за подобен метод преди време. Сам стигнах до този извод и после почнах да търся из нета, виж Space doc гугъл, вики... Поздрави!

Човечеството докато не стане единно и не хвърля грешни пари за въоръжаване тук, на Земята, и не се обедини, трудно ще овладее Космическото пространство. Наистина се нуждаем от нови и по-ефективни технологии за гориво и двигатели от "нов" тип!

Ще, но само определени държави. В момента това са САЩ, ЕС, Канада, Австралия, Япония, Китай, Индия... Малко Сатрапи и конфликти останаха на Земята. Веднъж да се приключи с Русия майката на Злото и всички диктатори и нещата ще си дойдат на мястото.

sulio@mailinator.com

Ало 5-та стая не си пиеш хапчетата и няма да те пускаме на компютъра.

Русия тегли света надолу в последните 100 години. Руския народ е талантлив, макар и подтиснат, страната е богата на суровини и ресурси, има най-голямата територия от всички в света (постигната с изключително миролюбива политика), но съветската политическа система, която продължава да действа там е отвратителна в самата си същност, саботира усилията на нацията и е заплаха, при това реална за нормалния свят.