Коментари - 2025: Задава се глобална криза за съхранение на данни | IT.dir.bg
назад

2025: Задава се глобална криза за съхранение на данни

Острото предупреждение идва от учени от Астънския университет във Великобритания, които се опитват да разработят план за справяне със ситуацията

Обратно в новината
| Редактор : Калина Петрова

Коментари - 2025: Задава се глобална криза за съхранение на данни | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много боклук записан.Затова е важно кой държи търсачката,за да извади нужната информация.А като гледам май търсачката е само една на Гугъл и няма конкуренция .Не трябва ли да се помисли,да се спре този монопол.

Записват буквално всяка крачка на всеки от нас, всички разговори по телефона, а също и разговорите в домовете на хората , Всякаква дейност в интернет, всички писма, коментари, изпратени и получени файлове , с кого си пишем, с кого се виждаме. Сигурно има и още неща, за които не се сещам., това са болни хора.

Ако не се записваше кога съм пръднал и кога съм си забърсал носа с ръкава на ризата, нямаше да е така.

Голямата информация. Бисквитки, съхранение на информация в кой порно сайт си бил, жени ли харесваш или мъже. И видео материали как маструбираш пред телефона без да знаеш че те записват. На това ли му казвате информация?

Проблема на 21 век - телефоните станаха по-умни от хората. Видно от по-долните коментари!

2023-01-02 18:50:06 FJ (нерегистриран) Подминавай, тази статия е за бъдещето, не е за хора от миналото.. погледнал в сървърното.. от къде се въдите такива бе. Телефонът за говорене, а смартфона или по-точно преносимия компютър? Вехта история. ----------- ТЕЛЕФОНА, АМА ОБИКНОВЕНИЯ ДЖИ-ЕС-ЕМ Е ЗА ГОВОРЕНЕ ... "УМНИЯ" ТЕЛЕФОН, РЕАЛНО ПОГЛЕДНАТО ...ПОЧТИ ЗА НИЩО СЕ ПОЛЗВА , ОСВЕН МАШИНАЛНО НЕЩО ДА ПРОЧЕТЕШ, ДОКАТО ПЪТУВАШ НЯКЪДЕ ... МАФИЯТА МНОГО Я Е СТРАХ, НЯКОЙ ДА НЕ СЕ СГОВОРИ, ДА Я СВАЛЯТ "ОТ ВЛАСТ" ... СПОКЙНО ВЕ - НИКОЙ НЕ ВИ ЩЕ "ВЛАСТА" , ТЯ Е БРЕМЕ И ТЕ ПРАВИ "ЗАТВОРНИК" ...ПРОСТО НИ ОСТАВЕТЕ НАМИРА!

Нного бързозастигна тъпите си създатели.

И сега къде ще трупат цялата информация от проследяването на хората? Къде ще се складира инфото колко пратки съм пратил по Еконт и колко наложени платежа съм получил ?

То да бяха само пратките !

Е скедирано

Няма страшно - като свърши мястото ще изтрием от облака всички снимки с котенца и ще се освободи половината

А, като делнат и порното, облаците просто ще изчезнат, нищо няма да остане в тях.

Да - ще остане 1-2 ТБ сорс код :-)

Защо ни е свят без порно? Фърляйте Атомните бонби и да се свършва.

Ей са се уплаших. Чай да си видя сървърното. Ми имам си място. Клауда е за работа. Телефона е за говорене. Чатене, браузване, и всичко останало е на компютри на които мога да сложа нужните софтуери. Криза има на друго място. Неграмотни и обуначени маси от дигитални наркомани, с липса на елементарно ниво на критична мисъл. Тва е кризата. И за това ще ни наложат корпоративният фашизъм на Давос.

Освен това, събират се общо взето фиктивни данни - кой - къде сръбнал, кой - къде пръднал ..

Подминавай, тази статия е за бъдещето, не е за хора от миналото.. погледнал в сървърното.. от къде се въдите такива бе. Телефонът за говорене, а смартфона или по-точно преносимия компютър? Вехта история.

Човека от бъдещето. Нали нямате какво да криете? Щото сте от "бъдещето" на синтетичните храни, социалният рейтинг и управлението на живота ви от невронни мрежи. Ние от миналото, като дойде момента ще нахраним алгоритмите с фиктивни данни (както от години го правим), ще имаме почти идеален социален профил ( с достатъчно шум да не създава съмнение) , като влезнем в банка ще се чупят да ни предлагат услуги с най-добри условия. Вие понеже сте дали на "клауда" всичко, ще бъдете оценени според нивото на мислене, което притежавате. Тоест - матрял.

Дааа, данните са новото злато - ама за производителите на сторидж :) На кой му пука бай Ганя колко пъти бил напсувал лани??

Само да не ми сринат пенсията...електронно. ....Ще трябва да вадя разпореждането от шкафа.

Данните не са проблем. https://www.youtube.com/watch?v=Bi1Kf-1qd6Y Ето това е големият проблем, който се задва.

Едно време като изпишеш тефтеря и разгръщаш друг.

Лечението е лесно. Натискаш delete и си решаваш проблема.

ЛЯТОТО ИЛИ ЕСЕНТА ЩЕ ИДВАТ ГЪБИТЕ ?

Ами няма да събирате бе

90% от тези данни са порно порното е толкова много че цял живот не можеш да излгедаш и 0.0000001% от него Ето защо порно индустрията ще загине, съответно няма да има такава нужда от данни

АКО ВЛИЗАШ ДА РЕЧЕМ В ТУБАТА ПРЕЗ ВПН, КАТО БРАУЗЕРА Е В РЕЖИМ "ИНКОГНИТО", СЛЕД ЗАТВАРЯНЕ НА БРАУЗЕРА И НОВОТО МУ ОТВАРЯНЕ, ТУБАТА НЕ ТЕ ЗНАЕ - НИТО "КОЙ СИ", НИТО ОТ КАКВО СЕ ИНТЕРЕСУВАШ, ЩОТО НЯМА КЕШ В БРАУЗЕРА И ТУБАТА ТИ ПРЕДЛАГА ВИДЕА САМО ВЪЗ ОСНОВА НА ИП-ТО НА ВПН-А! ДА ТЕ ЕВА Е "Е-НЕТЕЛЕКТА", ЩОМ ТОЛКОВА ЛЕСНО МОГА ДА ТЕ ЛАШНА !

Те затова много неща не работят през впн, тор, без приложение, с определени браузери с определени плъгини и т.н.

ЧЕ В ТУКА ДИР.(г)РУ ВИЖДАМ ПОНЕ ЕДНА КЬОРАВА РЕКЛАМА ИЛИ В КОЙТО И ДА Е САЙТ ?? КАК ШЕ МИ ПРЕДЛАГАШ ТИ "РЕКЛАМИ" БЕЗ АЗ ДА ГИ ИСКАМ ? ТОВА Е ПСИХИЧЕСКИ ТОРМОЗ, ОТ КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТЪРВЕШ ПРЕЗ "УМНИЯ" ТЕЛЕФОН ... Е ТО ЗА ТВА ТЕЛЕФОНА ПОЧТИ НЕ СЕ ПОЛЗВА ЗА НИЩО!

Не използвам ВПН или ИНКОГНИТО и тубата пак не знае кой съм и какво ползвам. Има забрани, които се настройват и от време на време почиствам данните в браузъра. Никакви реклами на монитора!

ВЪЗМОЖНИ ЗАБРАНИ В "НАСТТРОЙКИТЕ" СА НАПРАВЕНИ, ТИ КВО МИСЛИШ, ЧЕ ЩЕ ОСТАВЯ "БИСКВИТИТЕ" ДА МИ ЩЪКАТ ЛИ ...САМО КАРТИНКИ И ЗВУК СА ОСТАВЕНИ , ВСИЧКО ДРУГО Е "БЛОК"

Като има толкова много данни, да не би човечеството да е поумняло случайно?! Да не би да сме преборили неграмотността, бедността? Огромна част от хората на планетата все още не могат да четат и пишат, нямат достъп до елементарно образование! За какво съхраняват някакви напълно ненужни данни?! И харчат милиони и милиарди, за да измислят начини за съхраняването им.... А в същото време хора бедстват, гладуват, нямат достъп до здравни грижи, образование... Това е безумие, честно!

Ха-ха - поредният измислен проблем! Точно затова нормалните хора/фирми си съхраняват данните локално...

И я обясни как локално не струва буквално 10 пъти повече и как не се налага една купчина хора да ги обслужват.... Локално дръжки, всеки който може и знае как - хвърля към клауда.

Дай да видим 10 пъти по-евтин клауд сторидж, който са може да замести локалния??? Може и за архив да дадеш примери. Клауда си има приложение но не е съхранение на данни!

Ами като почнете да триете глупостите дето се събират всеки ден за едва ли не всеки по света, нещата ще се кротнат.

"Качествена журналистика"..... Daily mail хахаххахахХ

Един зетабайт е еквивалентен на трилион гигабайта. За пример колко голямо е това количество, си представете, че ако една чаша от 300 мл. е колкото 1GB, тогава по съотношение на обемите, 1ZB ще представлява Великата китайска стена. Бест сравнение ева ! Дебили сте бе дирници!

И НЯМА ДА ИМА КРИЗА ! ЩО СЪБИРАШ ДАННИ ... ЩО СЪБИРАШ ДАННИ ВЕ, БАНДИТ ?

Защото ти си дебилът в случая! Имаш ли идея колко документация, видео, снимки и тнт са длъжни да пазят компаниите (говоря за професионална употреба, а не снимки на секретарката)?!?

Ми спрете да крадете данни, ве майни ! Да ви имам и дигатлно-преходните проблеми, ма нали трябва всяка снимка да я качваш на "облака", че да можем да знаем всичко - кой си, къде си, какво ядеш, с кой се виждаш... ДЕПМ модерната бюрократщитна и идиотия

Е то не става само да трупаш компромати... Трийте си логовете и архивите и най-вече боклуците и ще имате място. Има една модерна мода в ИТ да се пазят всякакви боклуци, а пък по-късно да се мисли кво може да се кешира.. че нали клошарския изкуствен интелект щял да търси куролации на дейта сметището.. Боклучарска история.

Чиппов нет, а?

Винаги ще има кризи, за да лашкат масата.

до 2025-та ще произведат толкова запаметяващи устройства, че тези зетабайти няма да са проблем. отделно има едни други технологии, за които се говори от 2 години.

Мързеливи, нагли и в по голямата си част безполезни бомбета ни направиха на маймуни с тези дигитализации, с кибер войни които всъщност са разпостранявани масово лъжи,измислят си сложни задачи без решението на които щели сме да ритнем канчето и безспорно успяват- най високи заплати, най това, най онова.....През 1973 г. лекции по " Кибернетика" / имаше такава дисциплина/ ни четеше доц. Митрю Янков и основното на което ни научи е,че най важното свойство на човешкият мозък е способността му да забравя.Без него всеки човек ще полудее от бълващата информация в повечето случаи ненужна.Когато настъпи глобален недостиг на храни ще видим как скъпо платените IT ще правят хляб, сирене,месо и т.н. с поверената им техника.Сега ще подскочат всички клепоухи титанчета недоволни,че им се отнема възможността да станат ,като Мъск.

Момента за айти спецовете е близо.

Като нема място в облаците , демек на небето, да положим данните в космоса сателите ще има предостатъчно!!!

Ако се изтрият безсмислените кифленски и тутманишки снимки от "облака", място ще се намери.

ОБЕМА ДАННИ, ЩЕ Е ПО.ГОЛЯМ В ПЪТИ ОТ ОБЕМА ИЗТОЧНИКА, ГЕНЕРИРАЩ ДАННИ ! ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ - КЪДЕ Е КИРО НА КИРИЯ ОТ ЦЯЛАТА ТАЯ РАБОТА?! АМИ АКО УТРЕ "СТАНЕ НЕЩО" И ДАННИТЕ СЕ ЗАГУБЯТ ...ЯЗЪК ЗА СЪБИРАНЕТО ИМ ! АЧИ АКО УТРЕ НЯМА ТОК ...КВИ "ДАННИ" ИМАШ ТОГАВА ..И ИЗОБЩО - "ИМАШ ЛИ" НЕЩО?!

постигната е такава компресия на данните, че криза едва ли ще има... освен това те ще избият 93% от хората по планетата. така, че място за данни ще има! в българия и в други страни вече изтрепаха повече от 1/3! планът ОСТ в разширена световна версия е в ход!

скоро облака ще се продъни, ще протече дъжд и ще се освободи мястото за новите данни...

ЦЯЛОТО ТВОРЧЕСТВО НА АЛБЕРТ АЙНЩАЙН Е О.2 ГИГАБАЙТА .... А ЦЯЛОТО ТВОРЧЕСТВО НА РИАНА И ДУПА ЛУПА .... Е 1000 ГИГАБАЙТА :))

No dara storage, no control. Това им е дерта на глобалистите :)

Е НАЕЛА ДРУГАРЯ ОТ БУНКЕРА , ДА ИЗТРИЕ ДАННИТЕ И ДА СЕ ОСВОБОДИ МЯСТО !

няма данни за оповръщаните си тениски

Ами да престанат да събират данни за локацията и потребителските навици на хората и ще проимат място, още повече пък ако оставят хората всеки сам да се грижи за "безценните" снимки от телефона си. И без това маркетинга е на ръба на закона и даже малко го е подминал..

НЕ МОЖЕ .... ПО ТИЯ ДАННИ НАМИРАТ ПРАВИЛНИТЕ ХОРА КАТО КИРО И ХАСАН :))

Задава се глобална криза и за дир.ру. Читателите им се топят, а след смъртта на Путин, ще се изпарят.

няма нужда да пазите за поколения как някой си набива дилдо в ГЗ

Само дето 99% от тия данни са безполезни и не е нужно да се съхраняват. Ако някой има мераци да ги съхранява и анализира, за да осъществява контрол върху масите - да се оправя.

Ами от това по-убаво нема

аууууу,ама как получих едно такова сърбене в областа на ташаците от тая новина баце,мойте данни се намират баш там в ташаците и чрез тях разпространявам свободата да бъдеш свободен

Много я интересува циганката къде са ти данните…

и тея данни ще ги качат в облака и ще станеш излишен :) представяш ли си как се мандръсаш електронно с некоя северозападнала в облака и и правиш милиарди пустинячета, а кода на машините за изборите избива негодните екземпляри?