30 снимки, показващи красотата на Млечния път

Нашата галактика е лесно видима извън големите населени места

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Звезди обсипят свода небесен" ПОЕТЪТ го е казал най добре преди... години.

Наистина е красота! Къде може да се види толкова чисто небето...без смог....

Млечния път по принцип не се виждали всички негови снимки са изфабрикувани

И Земята е плоска. Ахахахахаахахах

Няма как да се вижда нещо като отделно когато си част от него -все едно гущера да заснеме опашката си

Романтика за разгонени пикли. По мъжествено изглежда лавата на бълбукащ вулкан направена със фотошоп..

" Небесата разказват славата Божия, И просторът известява делото на ръцете Му. Ден на ден казва слово; И нощ на нощ изявява знание. Без говорене, без думи, Без да се чуе гласът им, Тяхната вест е излязла по цялата земя, И думите им до краищата на вселената." Псалми 19:1‭-‬4 Велик и превъзходен в мъдрост е Творецът Бог.

Сбъркал си темата.

Обичам да гледам такива снимки, защото си давам сметка, че все пак, глупаците не са толкова разпространени!

Абе къде са конспираторите да питат що Млечния път не се вижда на снимките от Луната?

Оня майстор Стенли Кубрик от Холивуд на 4-ти километър пак са го наказали за лошо поведение санитарите и са му взели телефона, като му го дадат пак ще вресне, няма да чакаме дълго.

Ако се вгледаш по сериозно ще видиш надпис в млечния път - “сделано в россии” и още един “дада е плиткоумен”

да бе... глупости - само DSLR не стига. А за смартфоните забравете.

То на цялата красота, само силуетът на онзи изпразнен х.й от татово време липсваше!!!

ЧУДЕСНИ СНИМКИ ОТ КОИТО ВПЕЧАТЛЯВАЩА Е ТАЗИ НАПРАВЕНА НА ЕСЕННОТО РАВНОДЕНСТВИЕ В АНГКОР ВАТ. КОМПЛЕКСА ОТ ХРАМОВЕ В АНГКОР ВАТ Е ПРОЕКЦИЯ НА СЪЗВЕЗДИЕТО ДРАКОН ОТ СЕВЕРНОТО ЗВЕЗДНО НЕБЕ. Централния храм е проекция на мъглявината Котешко око , която е центъра на ЕКЛИПТИКАТА в северното звездно небе. На звездната карта тази мъглявина е разположена на 66,6 градуса с.з.ш. Това е т.н. ЧЕРНО СЛЪНЦЕ , бележещо невидимият път на НАШЕТО СЛЪНЦЕ сред зодиакалните съзвездия.

Много хора може би са забравили, но старите аналогови телефони - онези със шайбите, работеха без да са включени в контакта. Помня как при липса на ток сме си говорили по телефона с приятели.

Не са работили без ток а захранването им идва от централата! Явно в централата е имало ток иначе е нямало да можете да си говорите!

Е те сегашните мобилни телефони работят и без да са включени в каквото и да е.... Тия старите - още ги има тук-там - се хранят от цетралата, която си има някакъв UPS, какъвто очевидно имат и CELL клетките (или както там се казват) за мобилните. Към 60 волта като е затворен, към 12 като е вдигнат се виждаха (DC и двете, сигналът беше около тия 12-ина волта). На времето имаше едни огромни, към кило и нещо едната ми изглеждаха май, батерии които съм виждал сяшаш някъде, не помня къде, в пощата на някое селце по морето ли беше къде ли. Как са хранели тия в телефонната палата и из София не знам но да, бяха подпрени някак срещу спиране на тока.

Ако беше ходил в казармата щеше да знаеш малко повечко за тия големите за които споменаваш, но явно не си бил. А кои не ходеха навремето в казарма? Синчетата на пратийните лидери и тия без топки, га от кои си избираш да си?

Ех Гогинка... "По време на масово спиране на тока през 1994 в Лос Анджелис, телефоните на полицията прегрели" Е нали спрял тока МАСОВО. Как са звъннали на полицията. Или в полицията са имали ток, както и в телефонните централи и дори току що излезлите мобифони по онова време и клетките с които са се свързвали... та колко масово били спирането на тока не разбрах.

Не са спрели телефоните защото са минали на батерии а тези телефонни централи харчат малко и са работели дъъълго на батерии. Не като сегашните максимум 40мин.

моите саболезнования... моя телефон издържа 2 дена като смартфон и 6 дена като телефон. Галакси нот 3

нали си електротехник? Смятай - по 40 mA х 48 волта на абонатна линия. В щатите "стандартно" една централа е за 10 хиляди абоната (на практика по-малко). Батериите са само да държат фронта докато припали генератора и влезе в режим.

Хората си имат резервни захранвания по един или друг начин.

Никак не е зле да се ходи на училище все пак, и да се отваря някоя друга книга.

освен да се отварят книги и да се четат. препоръчвам ти го. защото всички клетки за телефони са вързани на небостъргачи на захранването на небостъргача. Абе то и мозъчни гънки трябват, ама не от кепе или фуражка както в твоя случай.

До "абе добре е ". При теб май и фуражката липсва. Вси1ки, така наречени "клетки" от теб си иамт така нереченият back-up. Ако знаеш какво е това.

Аре бе специалисти... 1994та? Nokia 2110 таман излезе на пазара. На колко сте били тогава, че дрънкате глупости. Двама трима конспиратори да се се обадили щото им се доискало да има извънземни. Кой знае кой сельо е разказвал историята а вие вЕрвате като УФСЕ.