Коментари - Apple представи два нови модела iPhone (галерия) | IT.dir.bg
назад

Apple представи два нови модела iPhone (галерия)

Apple представи два нови модела iPhone 6. Компанията от Купертино залага на мобилните разплащания и по-големите екрани.

Обратно в новината

Коментари - Apple представи два нови модела iPhone (галерия) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Епъл са си Епъл, първи във всичко, не съм изненадан от новината..ще се изненадам ако след 2 години някой друг се престраши да сложи 64 битов процесор или качествена камера с реални мпикс в евтината си имитация

Аз ще се изненадам, ако след 2 години някой най-накрая разбере, че тези мегапиксели (от 3 нагоре) никаква работа не му вършат. Проверете си колко мегапиксела ви е монитора. А после ако искате да сравним някоя снимка с моето 5-мегапикселово никонче от преди 7 години. Да видим как са снимките :)

Samsung произвеждат компоненти за Apple... От тия замърсените ли са...

В БГ хората злобеят срещу Apple,, защото просто не могат да си позволят продуктите на компанията, които винаги са най-добри!

Акциите на Apple с абсолютен рекорд - finance. yahoo. com/q?s=AAPL

Това с нищо не те прави по-умен или по-малко комплексиран, гражданино!

Cyce

Какъв рекорд е това, слабоумнико, като на 02.09.2014 са били 103.30?

Като почитател на Apple от край време, съм силно разочарован от новия модел. Преди марката беше синоним на качество и лукс, уникална изработка, детайли...та дори галакси ноута, който излезе преди дни има по- добър вид и изглежда като по- класен телефон.....без думи

Аз реших, 5.5 инча space gray. Фирмата ни ги пуска за поръчка в петък. Да го видим тоя грозен iPhone какво не му харесват хората. :)

Телефона ми е НТС One (M7), а таблета I-pad mini с ретина дисплей, ами доволен съм и от двете джаджи, не ми е ясен тоя глупав спор между потребителите. Всеки си купува каквото му харесва и телефона никъде не определя статуса ти в обществото.

Ползвам галакси нексус 3, мега доволен сам, е-мейл клиента си работи, всичко работи. Андроид 4.3. А на тез чалгаджии мога да кажа следното: Моя телефон е много по-добър от твоя нов iPhone 6. Упдейтвайте си статуса във Фацето с iPhone 6.

Комплексар! Гледай само да не ти се олюпи пластмасата на Нексус-а, докато успееш да си ъпдейтнеш твоя статус!

Имам iPhone, и първия, и последния истински - 4S. Обаче новия няма да си купя. Още от 5 беше очевидно че не разбират за какво иде реч. Андроид (голяма шитня, вече 5 години не мигат да оправят един имейл клиент или когато се опиташ да вдигнеш и да каже - phone application crashed, the device must restart, но се отвличам) 2010, 2011 ядеше по 3 от тогавашните батерии на дребни телефончета на ден, та вдигнаха инчовете за да сложат повече батерия, защото и в малък и в голям корпус, телефона все едно и също място заема. Та още още от 5 епъл показаха че тотално не разбират. Сложиха половин инч и намалиха дебелината, т.е. пак батерията беше колкото преди. Сега с тая 6-ца, още по-тънък, колкото iPod touch 4та серия. Само че той е зле, за всичко друго освен музика. Ако искам голям габлер кеф ми Самсунг, кеф ми ХТЦ или някое от китахчйчетата, че даже Moto G ми е прекалено голям, а той е дребен андроид. Та епъл просто не разбраха че хората искат повече батерия, повече памет, и по-добра камера. От там нататък има по-специфични нужди, които те така и не уцелват, добре че един милион хора пишат приложения за тях че да добутват някаква стойност. Глюкомер или анализатор на дъха в телефона ще бъде в пъти по-полезно от NFC. Iphone умря, Епъл все още не е. И андроид докато не оправят 3 неща няма да си купя пак (или оше един, защото имам и андроидки).

Ta я кажи ти какъв телефон имаш щом не харесваш Apple и Андроид телефоните. Само не ми казвай Nokia, че ще падна от смях!

Какво й е на Нокията? Аз имам нокия и какво? Работи си телефона без проблем, не крашва, синхронизиран е с лаптопа ми и всичко си му работи без да се налага да го рестартирам. На съпругът ми телефона с андроид вече 2 месеца само проблеми - ту интернетът ще изчезне, ту пощата ще се изгуби. Все трябва да ровиш изфоруми да търсиш решения... баси удоволствието от ползването му. Та - всеки сам решава какво да си купи, а това да се присмиваш на другите за избора им говори най-малкото за липса на възпитание.

Пич, написал съм че имам последния истински iphone 4S. На него му трябва само повече батерия, нищо повече

заповядаите на вратите, платноходките и видеостените от хапъл! драги зомбита!

Да ти кажа нещо за зомбитата, защото явно си неграмотен по въпроса. Зомбитата са именно онези, които не притежават Apple, и не могат да се успокоят да не вряскат непрекъснато - по 48 часа, 365 дни в годината. В този смисъл те са именно онези зомбирани мозъци изпълнени с жажда за кръв, омраза, завист и ниско самочувствие, комплекси... - точното описание на зомби. Така че драги зомбита пишете една молба до Apple да ви подари поне по един часовник, че да заситите малко жаждата си, завистта си и омразата си.

в психодиспансера нямате ли вечерен час?

Поредния продукт на Apple предназначен за тези, които няма с какво друго да впечатляват!

Ела в Ню Йорк и направи впечатление с телефон....

А, кажи им го на тия смешници!

Аз пък едно не мога да разбера! Как може да има толкова голям процент комплексари, като теб, които да расъждават толкова елементарно!!! Какво по-дяволите те кара да мислиш, че някой, в нормална държава, си купува телефон, лека кола, или каквото и да е за да впечатлява околните!? Излизал ли си някога от България?! Това беше риторичен въпрос, няма нужда да отговаряш. Този овчедушен, чалгаджииски манталитет, да се възхищаваш и да завиждаш на някого заради лъскава играчка, го има само тук. Хората си живеят живота и не се вълнуват толкова от фалшивите материални потребности с които ни заливат ежедневно!

Направо драма във форума. каква престрелка между зомбитата от 2-та лагера. Момчета, не те телефона е важен, а онова което имате (или нямате) в онази кутия, която повечето я използват само да си сложат шапката.

apple users welcome to 2012 6 в гугъл и след това разгледайте картинката :) i.imgur#com/Vge3M7S.jpg

Колко са бързи андроидните смешници, че и "смешен" колаж веднага измислили. хахаха, колко смешно. Eто сега нещо и от мене. Акциите на Apple - finance. yahoo. com/q?s=AAPL

И какво установи за цената на една акция, на Apple Inc., че не ми стана много ясно?

Уви, не е колаж. Самата истина си е. Епъл пуснаха смартфони с характеристики отпреди две години. Не го казвам със злоба, просто мисля че не водят вече, а се движат наравно с другите. Естествено те си правят стратегия и модели така че да са в играта и да спечелят, но чисто технически мисля че изостават. Какво показаха вчера: - по-голям телефон - добре, ама резолюцията трагична; - на фаблета също по-слаба резолюция, няма стилус; - батерията на 6-цата, нали се сещате колко ще издържа при положение че дори на презентацията казаха че ще бъде по-добра или поне равна на предишните модели; - дизайна на часовника е посредствен - всеобщо мнение; - дизайна на телефоните им е добър , но само с това. Не знам. Има не един и два други телефони с добър дизайн. Нека да ги видим на живо телефоните и да изчакаме по-сериозни тестове и ревюта все пак преди крайни мнения ...

Стив Джобс: "No one is ever going to buy a big phone." - казано на пресконференция през 2010 г по отношение на Motorola Droid X с "огромния" 4.3" екран. В момента пускат телефони с 4.7" и 5.5"! СМЯХ! Действа ми стимулиращо на перисталтиката само като си помисля, че на тия смешници през 1997-ма рекламен слоган им беше фразата "Think Different" :)))))))))))))

И от какво точно се кефиш???? Че Стив Джобс умря от гадна болест или от това че след като е умрял хората след него правят други неща???? Виж ако беше жив и сам пусне такива телефони тогава евентуално би имал основание.

Само един глупак би се подигравал със Стиив Джобс, човека е росто гении, а ти една въшка!

Малко трезво мислене няма да ти се отрази зле, но няма откъде да го вземеш. Тези празни глави, които нямат какъвто и било продукт на Apple, и които са свикнали всичко да е безплатно, хакнато и т.н. нямат никаква идея за какво може да служи продукт на Apple. Те няма да си вземат такъв продукт защо са скотове по душа. Не искат да си платят, за онова, което им се предлага, затова и нямат никаква идея какво им се предлага. Милички, устройствата на Apple са само фундамент, всичко останало е в приложенията и самата технология като цяло, но вие няма как да осъзнаете това. Още повече, че всеки нов потребител на Apple има нужда от месеци, за да се почувства освободен да прави и работи както си иска и с каквото си поиска, след като години е ползвал имитации, недомислени парчета пластмаса и т.н. Когато дораснете за тази технология (ако това изобщо стане някога) то тогава няма да я мислите толкова. Тя ще бъде нещо съвсем обикновено за вас Но сега, тя е като свободата, която искате но нямате. Защото свободата не е в парите и вещите дечица, а в съзнанието и духа, в широтата на мисълта и погледа. Успешен път.

Бай Ганьо се изказва пространно навсякъде. Нищо не струва , и айФона, и часовника и междонародното положение нищо не струва, и американския империализам е виновен, защото разби България като световна износителка на консерви за СССР, а сега ембарго ни налагат. Всичко е скапано, всички са глупаци, освен мен и моя възвишен ум. Ей така изглеждате уважаеми коментиращи като един Ганьо дето плюе ли плюе и му дреме само за него и неговото съществуване, защото много от тези коментатори хейтъри не живеят удоволетворяващ ги живот, а съществува.

Намери се някой да им го каже но са толкова прости че не могат да го осъзнаят . Поздрави !!!

Новия айфон докара до лудост и завист бедните булгаростанци, полудяха от злоба дървоидните зомбита, че запетайки ли не броят, че за правопис ли не се заяжда, хахаха, колко са смешни само. разпенени и превъртели от безсилие. Аре започвайте да ми оправяте грешките в коментара, бедни панелници

Пич, новия айфон просто е безличен и не си струва парите. Толкова е просто за обяснение.

+100

С малък екран iPhone отвяваше конкуренцията с А7 процесора, сега с големите екрани и новия А8 просто нямат стигане. Акциите на Епъл скочиха веднага. Затова злобеят андроид зомбитата. Екрана им беше единственото предимство

5.5" 1080p - ти на това предимстви ли му викаш? На този диагонал още от миналата година има модели с 2560x1440! Липса на 4К, евтим опит за представяне на плащането посредством NFC като нововъведение, изключително безличен дизайн

Самсунг с процесор с 10 ядра, все едно имаш ютия в джоба, батерията едвам изкретва 1 година. После тръгваш по сервизи за нова. НЕ БЛАГОДАРЯ!!!

Като чета коментарите се сещам за 2009 година. Същите мнения и обиди от двата блока защитници на LCD и Плазма телевизорите. Тогава "разбирачите" бяха за телевизорите на Pioneer и Panasonic. Минаха няколко години и вече е ясно коя е по-добрата технология. Та така и ще е и с Apple.

Мале, мале, колко са надъхани феновете на самсунг. Apple бил скапан, бил не знам си какъв, ама се оказа, че половината неща от iPhone Самсунг ги е откраднал за своите си модели

самсунга е откраднал...ами защо ли ябълката пуска по-голям екран....що не кара с малкият или копира от телефоните с андроид

Само телефоните на самсуняк имат размер на екрана, ганчо

Стига сте джафкали! Купете си по един iPhone, използвайте го известно време и после пак се върнете да обясните клко скапан телефон е това! Но докато си седите с турбо андроидите...По-добре си трайте и не пишете глупости!

Apple няма да си признае, но ние знаем кой отхапа онази хапка от логото на ябълката.

Мисля, че iPhone беше до тук. Вече е в ролята на догонващ. Единствено зомбита вече могат да се редят по опашките...

До тук са да, вече са само ... ПЪРВИ в света. От вчера по това време акцийте им са скочили с 3 процента, заради "калпавия" айфон. Добре, че са бедните и непостигнали нищо в живота балканци като тебе, да им кажат колко били зле :)

Отказвам да приемам сериозно мнения, в които пише "акций". И акциите на една компания нямат нищо общо с качеството на услугата/продукта, която/който предлагат.

Научи се първо да пишеш грамотно. Аман от селяния...

Най-богатата фирма в света е Ейпъл. Докато Самсунг не ги измести от там ви искам тихи и кротки, дървоидни мишленца, ЯСНО?

"ЕЙпъл" ... БУАХАХАХАХХА Ганьо, Ганьооо....

То само неграмотността да беше. Ама да влагат толкова емоции в това кой къв грамофон си купил, баси мизерията. Светът е пълен с хора с единствената перспектива да извегетират дните си, какво да се прави.

ейпъл се произнася, прав е човека

К'ъф Самсунг те тресе пък тебе. Сляп ли си да видиш, че Huawei, Lenovo, Xiaomi и под. ще сгазят всички останали (вече го и правят).

Не ми трябва айфоня, в магазина пазарувам на верисия не ми трябва апле пай, а моето самсунякче за 30 лева където го зех не е от капиталистическа хамерика, а от комунистическа корея

Цървул си и такъв ще си останеш!!

Драйфа ми се от Епъл и скъпите им и скапани "иновации"

Обичаш да драйфаш или си объркал новината?

С тези странични бутони за включване ще ги скъсат от дела за патенти :)

лиспа на 4К видео, за QHD резолюция на екрана да не говорим - чак сега ми открили 1080p резолюцията, но я сложили само на iPhone 6 Plus. За смтка на това с цялото си нахалство пак водят дисплеите си Retina, въпреки че са тотално назад като плътност на пиксели. 1.4 гигахерцов сдуал кор, който бил по-бърз от предишния с цели 25% :)))) Просто вижте какво правят китайците за 3-4 пъти по-малко пари, вземете примерно Xiaomi Mi 4, който е с новия 8-ядрен MT6592... мъка, мъка сектантска...

поправка - МТ6595, на МТ6592 му отмина времето, въпреки че е чудесен SoC :)

Телефонът има един основен недостатък. Много трудно може да бъде идентифициран като продукт на Apple и това определено ще затрудни доказването на социалния статус по чалготеките. Съвет към ползвателите: Поставяйте го на масите с капака (ябълката) нагоре, като същевременно ще предпазите повреди на камерата:)

Имам iphone от 2008а. Тази година ми се наложи да си взема Samsung S4 за да тествам един апп който пусках на app store i google play. Самсунга забива, върви бавно, да ме говорим за това колко лесно е да хванеш вирусчета. Аппа ми струва $3.99 - специализиран е. Продажбите са ми 75% на apple и 15% на Гуглето. По мои наблюдения, без да искам да обиждам, хората с iPhones знаят какво е качество и са готови да си платят. Хората с андроид искат всичко безплатно и не ги интересува дали продукта работи и е исчистен и красив и не са готови да плащат екстра цената за това. Затова кма деа телефона. Аз ще отида да ги видя в магазина като излязат и ако големия не е много голям ще го взема, и без това то ползвам като компютър предимно

Пич, като си IT специалист поне един спелчек си сложи.

Не се излагай. Като си писал приложението, то е писано И ТЕСТВАНО на iOS. Това, че в последствие си го портнал за андроид и се е указало, че ПРИЛОЖЕНИЕТО ТИ забива (не андроидът/самсунгът) означава, че имаш още работа по него (ако искаш да го пуснеш за андроид).

Проектът е в Unity 3D което компилира апове за всичко. Основният проект не е за iOS а na .NET C#. Самсунгът забива по принцип с доста приложения и има бавен response time.

Ми вземи си Нексус :)

Самсунгът не е за едноклетъчни, та затова ти е забивал. Трябва да слагат надпис на кутията "Забранено за идиоти".....

А като няма надпис на кутията всички идиоти са със самсунг.

Пешо, ако мога така да се обърна към теб. Тези тук няма да те разберат. Техните празни глави дори не могат да осъзнаят, че всяко устройство на Apple е високотехнологичен компютър. Те дори не могат да си представят как Face Time прехвърля разговор от устройство на устройство в реално време. Да не говорим за приложенията тип "script", текстообработката, електронните таблици, фотография, векторната графика и т.н. А ако трябва да говорим за книгите за iBooks, то там андроидите можем да ги наречем направо австралопитеци, да ме извиняват. Така че не се хаби. Наслаждавай се на свободата си.

Кефиш Ред. Тук пиша за спорта, да чуят хората чуждо мнение. Колкото повече минуса събера толкова по на прав път съм. :)

Я! Каква е тая врата в полето? А задният капак наподобява на реликва, и тук биха Гнусмас ... по грозота А камерката може би служила идеално за почукване по масата, докато чакате да ви се зареди телефона...за 3ти пореден път дневно :)

Аз имам галахси ноут 2 и съм много доволен. До 3 дена си държи батерията и е върши работата на таблет. И още нещо - моето отношение към хората не се базира на това какъв модел телефон харесват. Много е тъжно че дори и това е причина за обиди и разделения между българите.

АйЗомбитата спряха да пишат :) Или загубиха WiFi сигнал, или им свърши батерията и зареждат, или отидоха да ядат. А може и да четат в гугъл за ай пей нещото и еквивалентите при другите ОС от преди години :) Момчета и момичета, недейте така, пишете, че искам да се смея. Снощи пуснах за малко представянето и ме отказаха за няколко минути - един човек обясняваше за новото стъкло на екрана, за заоблянето и колко е удобно да скролиш от ляво на дясно :) Е спрях да гледам, че ако след това беше продължил да ми обяснява колко е "найс" да пипаш заоблените ръбове...

преди 2-3 год. като бях в Сеул, Корея, като обикалях по разни магазини, ресторанти дори и в метрото и рейсовете се чудих как някои хора просто допираха телефоните си до някакъв сензор и плащаха така, и си виках 'ей колко са напред тея корейци и ние къде сме", но сега виждам че не само ние сме назад, американците и те сега "откриват топлата вода" :)

Като телефони за 199 и 299 долара съответно са си супер. Каквито и недостатъци да имат ще се преглътнат. Над тази цена обаче да си закупите такъв телефон, май не е много оправдано.

Това е цена за 3-годишен договор, ако ти говори нещо!

Явно не си схванал иронията, пич. Наистина са хубави ама всеки да си прави сметката. Между другото винаги съм си мислел че Apple не предлагат нови модели, защото предвидливо изчакват края на договорите на масата потребители, т.е около 2 г.

С поредното разочарование епъл ще си останат номер 1 само в печалбите - от 199 долара в сащ в България ще се продава за към 1700 лв. - близо пет пъти надценка ! Но какво ни грее това нас потребителите - уж иновативни, пък предлагат неща, които ги има от две години при конкуренцията ! Докога така и накъде точно са се запътили с това диво печалбарство ?

Отново не успяхме да пуснем модели, които да се харесат на панелните бг-станци. Сън няма да ме хване тази нощ ...

Ами няма как с 2 години закъснение!

Каруца за аутобан.

Абе я прочетете кво е епъл пей, че не съм спрял да се смея .... Нокия от 2005-та била имала същото като него ХАХАХАХА

А ти прочети какво е NFC преди да го прекръсите на епъл пей за непросветените зомбита!

Samsung Galaxy S3 can now make NFC payments on Orange Tue Sep 04 2012, 09:58

стига сте ме размивали, NFC e протокол за радио комуникация, като блутут и инфраред и т.н. Тва не е система за плащане.

Samsung Galaxy S3 contactless NFC payment tested in UK shops.

Samsung Galaxy S3 can now make NFC payments on Orange Tue Sep 04 2012, 09:58

Трябва да призная, че съм малко разочарован от някои неща. За съжаление слуха за 4к не се оправда. 8-те мегапикселовата камера също леко дразни. Разбирам, че не всичко опира до мегапиксели но 8? Друго.. задната част на 6-цата бие грозота даже и недоразуменията на Самсунг. Батерията, като гледам какво подобрение е спрямо 5.. пак ще ни бъзикат, че сме wall huggers.

Имаш логика, ама с тоз амеркански термин, че и на американски написан ... избиваш рибата с "начетеността" си :) Айде поправи се, ако можеш :) Да видим що за превод ще бъде :) И помни В България на български! То е все едно да намериш косъм в супата и да се развикаш, а га лижеш пичок и си целия в косми се кефиш ;-)

Обикновеният глупак се преживява някак, но глупакът с претенции дразни много скъпи iзомбита. Вниманието, с което ви удостояваме се дължи на непоносимостта към този постоянен дразнител на здравия разум.

Тесногръди глупако , живея в NY и ако си мислииш че някакъв телефон е средство за впечатляване си много жалък....

Дира много сте зле! Другите медии публикуваха новината в реално време, вие чак днес информирате за айфона. Хората вече се накоментираха. Палячовци, то излезе айфон 7 вие едва сега за айфон 6 пишете. Бавни сте. Високотехнологичните новини са ви слабост защото нищо не разбирате от технологии.

Това какво общо има с iPhone? Нещо ти е кисело, криво и се чудиш за какво да се оплакваш, или? Българска работа. По темата - нищо ново от Apple.. само система за плащане, което е новост само за тях. Как се обръщат нещата - вместо да водят, в момента следват. Обърна се палачинката...

Така..по новината..и аз съм съгласен. Епъл показаха, че са просто една маркетингова компания, продаваща хардуер отпреди две години облечен в много шум. Другите просто се представиха моделите на световното изложение ИФА, обмениха идеи, и т.н. А Епъл то не бяха представления, очакване, мистерии...използват шоубизнес похвати да създадат очакване не продукта си. Но тяхната сила е в зомбитата. Не ви ли направи впечатление факта, че поръчките и продажбите на новия айфон започнаха два месеца преди да е показан!!! Т.е. зомбитата поръчват нещо което не са видели и не знаят какво е. За тях щом това е новия айфон значи си струва и го поръчват преди да са го показали! Всички изброени от тях новости присъстват от поне 2 години при другите, Епъл са хитри защото сега наготово ще използват изградената мрежа от 250 000 търговци в щатите приемащи безконтактно плащане.

Зомбайо, пусни оплакване до арменския поп и непременно до ябълковата компания, че не е отразена навременно новината за iPhone 7S от Apple.... Apple.

Вместо символ на уникалност и просперитет на собственика в момента марката Apple внушава умствена ограниченост и комплекси. Внимавайте какво си купувате!

шЪ си купим самсуняк с пукащ корпус и дървоид или нокия с уиндоус плочка

Да, добре ще бъде и ако е модел от преди 3 години.

То Тим Кук иска да добута до 2017 със същата цена на акциите за да си вземе бонуса. Дреме му за това дали са номер 1

Как беше ... бай Ганьо няма къде да ползва Ейпъл Пей, значи айфон 6 - гаден. хахахаха

Ейпъл Пей е NFC услуга (изцяло софтуерна) базирана на NFC чипът който ВЕЧЕ има И В iphone. Останалите производители ги ползват от поне 2 години. Проблемът в "технологията" е, че безконтактните карти са сравнително малко от тук и четците при търговците са рядкост. Затова и не се акцентира в/у ползването и. Но за любителите на ифони това си е прогрес ...

Има трънки, я кажи поне един, които го има от 2 години

Първият телефон с NFC е на NOKIA от 2005 г.

Навремето между феновете на айШита имаше виц: двама приятели се срещат и единият пита: ти къде с тази врата?, а другият отговаря: а, това не е врата, а Самсунг S50! A какво стана сега, драги зомбирани тикви?!? Може би 5,5 инча на айШитнята са много по-елегантни и изящни от тези на Самсунг, а?

Леле колко типична българска злоба се е изляла под новината. Противна работа. Бай Ганьо не носи Адидас, бай Ганьо няма пари за Адидас, затова бай Ганьо носи цървули. Извода: Значи Адидас е гаден, а цървулите са хубави

Пич, Адидас има какво да предложи повече от Ранърс. Епъл предлага по малко от останалите на двойна цена

Ейпъл предлага 1. по-добра ОС 2. по-добра камера(прочети по-подробно и не гледай само мрх) 3. по-здрав корпус 4. нов тъчлес пеймънт(не всички сме бг селяни в тоя сайт) 5. добра свързаност с мак компютрите(не всички сме бг селяни в тоя сайт) 6. и цената НЕ Е по-висока от Самсунг например

Изводът е че iPhone се купува от глупаците, а не от богатите!

Една хубава поговорка: Като си толкова умен, къде са ти парите?

Нексус 4 на тройна цена.

Ей много сте зле всички хейтъри. Какво очаквате - ябълката да ходи на работа вместо вас, да ви гледа децата или да чертаете проекти на сгради. В крайна сметка никой не ви задължава да кипувате и ползвате техни продукти. А на всички разбирачи, които им липсват иновации да вземат да измислят нещо ново и да го предложат на развойния отдел на ябълката. Тъкмо може и някоя комисионна да изкарате след като имате толкова разчупено и иновативно мислене.

Хора, аз не съм фен нито на един от лагерите, защото си изкарвам парите в тази индустрия и печеля, както от едните, така и от другите. Обективното ми мнение обаче е следното: моят HTC One (М7) модел 2013г. е с 4.7 екран и е full hd (1920x1080) точки. Apple просто се изложиха да не сложат по-добри дисплеи на 6-ците. Как може айфон 6 4.7 инча да е с 1334x750. Еми жената е с айфон 5-ца и честно казано този размер особено за жена е идеален. В никакъв случай не бих й взел 6, че и с такава резолюция. Другото, което дразни е паметта. Защо началното ниво не почва от 32GB, което е нормално за флагмански телефон 2014/2015, особено щом 2-рото и 3-тото са 64GB и 128GB. За мен това беше логичното, но истината е че Apple отново залагат, че каквото и да предложат на твърдите си фенове, те ще кажат супер и ще си дадат парите.

За теб може да е логично, но изследванията показват, че човешкото око има праг на видимост на пикселите, под който е безмислено да се слиза. Просто на 4,7 инчовият дисплей ти няма да можеш да видиш всичките пиксели на full HD резолюцията, та затова са сложили толкова колкото е нужно. В противен случай само се хабят пари и ресурси.

Принципно съм съгласен с теб и този принцип следват примерно Нокия, където съм на 100% ЗА, защото те предлагат телефони в съвсем друг ценови клас. Като ще се оптимизира и икономисва трябва и цената да е различна. По твоята логика, Мерцедес и БМВ трябва да вдигат максимум 180км/ч, защото 99% от хората няма да им се наложи да карат по-бързо по чисто практични причини. Но тези марки произвеждат премиум продукти с топ качество и техните коли вдигат и по 280км/ч нищо че в повечето случаи никой няма да го ползва. Та именно по тази причина ме дразни, че Епъл са икономисали. Нали се бият в гърдите че са премиум производител? Еми тогава освен алуминиевата коруба и хубаво стъкло сложи и една добра резолюция матрица и минимум 32GB памет. Това разбирам аз, за да си защитят реномето. Ама там май пак са влезнали счетоводителите, дето са ги окастрили да не свият маржовете...

ето видео със слайдовете от официалното преставяне вчера link

"копроцесор М8 от следващо поколение". "Маркетолазите" са способни на всякаква простотия. Кое следващо - това дето е момента се тества, това дето в момента се разработва ? Кажете "нов" и толкова. Колкото до самите продукти - Епъл нямат вече това предимство - просто нови модели, които не ги отличават с нищо съществено освен, че са произведени от Епъл, Отдавна това не някаква изключителност, а ширпотреба и всеки може да я има - самия брой продадени устройства го доказва.