Коментари - 61-годишен US астронавт излезе в космоса, за да смени поразена от отломки антена на МКС | IT.dir.bg

Коментари - 61-годишен US астронавт излезе в космоса, за да смени поразена от отломки антена на МКС | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Излязоха да оправят поразиите ба рашките.

Нали казваха, че на Мъск част от ракета прелетяла наблизо до МКС. Може да има и други. Не прибързвайте със заключенията.

И това за хвалене ли е? Че някакъв дърт кравар можел да излиза навън? В Русия има над 610 годишни руснаци, които изглеждат като 20 годишни и са все още в такава форма, че всяка вечер могат да излизат на бар или дискотека. Това пак е доказателсвто колко спокойно, колко пълноценно се живее в една истинска правослана държава и колко са мощни гении на тази православна непобедима славянска нация и раса.

извинете, моля, благодаря: международната космическа станция предполагам е с метална външна обшивка, а там някъде много-много високо горе - в т. нар. открит космос (безвъздушно пространство) какво идейно според Вас лично би абсорбирало огромното количество слънчева топлина ?! светла му памет: юрий алексеевич гагарин навярно наистина в пилотиран от него космически кораб е обиколил Земята поне веднъж и след това успешно се е приземил в космическа капсула която е просто елемент от космическия кораб, живи & здрави

+ това там в космическото открито безвъздушно пространство реално не съществува абсолютно никаква атмосфера която да абсорбира достатъчно голяма част от буквално ослепителната слънчева светлина, благодаря Ви за вниманието , живи & здрави

Нещо въпроса ти не е много ясен. Защо трябва да се абсорбира слънчевата светлина? Абсорбира има от слънчевите панели за да има електроенергия на МКС? Инак МКС и скафандрите са бели за да отразяват слънчевата светлина максимално. От друга страна и МКС и скафандрите имат охлаждащи и затоплящи системи системи. Инак слънчевата светлина е около 1500 вт/кв.м. В същото време околната температура е към -273 С. Гагарин не е пилотирал кораба. Ако изобщо е летял е бил само като товар.

нема ли по млади такова сверо/амарикански чиатсчи та този вече на заслужена пенсия се нъчи! грехота бе

за разлика от диктаторските режими, какъвто е и в България на Лётчика, където фатмаците държат фуражката до смърт като корупционен инсхрумент, То в САЩ полицаите служат до 45г. А офицерите в армията са много малко и са длъжни на определения срок да защитават пагоните на следващият чин. Ако не го направят....ПРЕЗИДЕНТА ГИ УВОЛНЯВА ПО НЕПРИГОДНОСТ в армията. Армията в САЩ се крепи на сержантския състав. Първи в армията на САЩ се хранят войниците, втори са сержанти. Офицерите се хранят последни. Незаменими войници, сержанти, офицери, президенти няма! В случаят астронавта се занимава с НАУЧНА ДЕЙНОСТ и за тази дейност в САЩ няма възрастова граница. След като е физически здрав за мисия, присъствието му на борда с 4 мисии на излизане в открит космос е изключителна рутина в полза на екипажа с различна степен на опит. Вася, в космоса НЯМА НУЖДА ОТ МАТРОСОВЦИ а от екипаж работещ като швейцарски часовник. Или поне както мотора на моята Хонда....която от 2 години напусна Русястан.

И заплата и пенсия.

На 61 в САЩ правят космически открития. На 60 в Русия са на 1 метър под земята с празна бутилка водка в ръката.

Да да беше водка.

Толкова си зле че няма смисъл да се спори с тебе. Союз има над 150 полета. Буран , с Енергия , е най- вероятно единственото нещо което можеше да стигне до Луната. Срещу това имаме совалките с 130 полета; като знаем защо бяха спрени. Два полета на капсулата на Мъск, която е без тоалетна , и която трябва да бъде почистена от газове преди да се отвори. И полетите до Луната, които според мен не са се състояли. Единствената напълно функционираща сателитна мрежа е Глонас на Русия. Американците, и Мъск в момента, да са живи и здрави , но все още работят по разработките на Фон Браун. Нищо ново или оригинално. Чети малко преди да пишеш глупости.

А ти си толкова зле че даже не знаеш какво е искал да каже... - Мъск ползва технология на Фон Браун? Ти луд ли си? Прочете ли какви са двигателите на ракетите на Мъск? Руснаците позлват технология на Корольв - виж това е вярно. - Не работеше тоалетната на дракона на един полет - да. А на Союза никога не е разваляла тоалетната - ЩОТО никога не е имало тоалетна...

Не, не, това за "единствената функционираща сателитна мрежа" е абсолютен култ, евала!!!

американските астронавти летят в корабите си с различна смес от газове за дишане от руснаците. А Буран е както всички съветски и руски копия на американски технологични постижения - ЕДИНСТВЕННО КОПИЕ. Виж, Игорь Сикорски направи хеликоптерната технология....но чак когато създава АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО "Sikorsky" в САЩ. Днес страшилище на Русия, част от гиганта "Boeing". Бога на клавирите от "Deep Purple" Джон Лорд, светла му памет, инвестираше всичките си хонорари от музиката в акции на "Sikorsky". Когато ти ми покажеш твои акции в руския "Буркан"....упссс "Буран", ела тогава да тролиш и да се правиш на чукча-писатель!

ГЛОНАСС (глобална навигационна спътникова система, глобальная навигационная спутниковая система) , а не ГЛОНАС, извинете, моля, благодаря, живи & здрави

Браво на хората. За час поемат огромна радиация !

Хахахаха - прав си човек, но не забравяй, че това дори не е в космоса, а са си добре защитени от горните слоеве на атмосферата И от магнитното поле най-вече. Ако искаш човек да поеме ХИЛЯДА пъти повече космическа радиация, от тази която ти тук смяташ за огромна - прати го в пояса на Ван Ален, и най-вече отвъд този пояс, на Луната да речем. Сега чаткаш ли абсурда? Тлъстите НАСА лъжци твърдяха, че са ходили на Луната и че астронавтите им бодро припкали по нея дълги денонощия - без НИКАКВА поета радиация и последствия от нея. :) Та, кой според теб лъже в картинката? ;)

Гагарин е летял колкото баба ми Гица!

Лично мое мнение е че американците НЕ са стигали до Луната. Единственото което още ме чуди е защо руснаците никога не са оспорили твърденията на НАСА ?

Тъпака продължава с тъпотиите си и сам си подхвърля коментари на които уж отговаря. Ми били са 6 часа навън и радиацията, която са поели почти не се различава от тази на другите вътре в МКС. Магнитосферата ги защитава само от заредени частици, тъпак. А заредените частици се спират елементарно дори само с фолио.

Много тъпо бе. Защо тогава винаги излизат когато слънцето е зад земята и станцията ? Щото няма радиация ?

Кой ти каза тая тъпотия или ти, тъпако, сам я измисли? Излизат си направо без никакъв проблем на Слънце. Руслямски космонавти има прекарали по 8-9 часа отвън, а понеже си тъп ще ти кажа, че МКС прави една пълна обиколка на Земята за 92 минути. Демек за едно излизане навън обикалят земята по 5-6 пъти. Ето тъпако, човек огрян от слънцето в открития космос. static.dir.bg/uploads/images/2019/10/18/1883026/768x.jpg?_=1571404149