Коментари - Съществува метод за удължаване на живота с 35% | IT.dir.bg
назад

Съществува метод за удължаване на живота с 35%

„Еликсирът на живота“ може да се окаже факт, след като учени проведоха необичаен експеримент с мишки, който удължи продължителността на живота им с 35%

Обратно в новината

Коментари - Съществува метод за удължаване на живота с 35% | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ясно, съвременната наука работи само, за да засити глада на богатите към безсмъртие. да им е сладко.

Как го изчислиха само на 35 %. Ами ако станат 36 %?! Това е почти 1 година...

Методът Ви, не работи ! Ако ще и на 80% да удължите забравяте скапаните стечения на обстоятелствата а тях не ги владеете, довиждане олигофрени !

С тези заплати? Не, мерси!

Нещо не се връзва! Първия път се удължава 35%. Ами при втори, трети и т.н. пъти, с колко процента се удължава? Само питам де!

Баце, за живота става въпрос, не за пениса ти.

Тези неща май вървят заедно! Въх, къде ще го слагам!

Чудесно,пенсия след 100навършени години,работа до гроб и парите на герб директно в касата.А управляващите ще си сменят клетките всеки ден.

Малоумна история, луди учени, които искат да коригират работата на Господ, а това винаги е завършвало зле, моята любимка Мери Шели е написала роман по въпроса. По темата - когато човек живее природосъобразно, не поема токсини, не се тъпче с прекомерно много храна, пие достатъчно и чиста вода, не води заседнал живот и ... РАЗДАВА ДОБРО на хората, неговата ИМУННА СИСТЕМА си върши работата и ОТСТРАНЯВА старите клетки от тялото. Да стимулираме имунната си система - това трябва да е целта ни, но по естествен начин а не чрез приемане на химия, т.е. отрови във вид на лекарства. За генното модифициране на тялото ни с цел удължаване на живота, дори отказвам да мисля, това е неописуемо безумие.

Аз пък гледам по-малко енергия да изхабявам.По цял ден си седя на дивана,вдигнал съм си краката,слушам спокойна и приятно тиха музика,от време на време гледам някой комичен филм по телевизията,посмея си се,запалвам свещичка,пийвам си винце,замезвам с парченце сиренце и някое зърно грозде и нищо не правя.Сега съм на 92 години!Да съм здрав! :-)

вече виждам как вдигат пенсионната възраст на 84 години...

Егати простотиите! На едни им удържават пишките - на други живота!

Бамамаму. С тая продължителност на живота човечеството е 7 милиарда с тенденция за 9 милиарда след 30 години. Ако вдигнат и продължителността на живота - 15 милиарда не и мърдат.

Ами то затова Земята е връхлитана периодично от катаклизми, които я пречистват. Имайки впредвид скороста с която намалява магнитното поле на Земята и рязкото нарастване на константата на Шуман, може би вече е назрял момента за следващия катаклизъм!

Би ли споделил как измери намаляването на магнитното поле на Земята? Или просто вярваш на някакви шамани?

А знаеш ли какво е значението на думата "константа"?

Повечето гени са дублирани (по един от майката и бащата)и когато едното копие е повредено, се активира здравият ген, с което се гарантира живучест на организмите. Това е основната причина да има сексулано размножаване при по-сложните организми. Еволционистите не са в състояние да обяснят разделянето на пооловете, което изисква комплексна функционалност, която трябва да я има още при първото поколение на 100 % за да има следващшо поколение. Те забравят че всички органи и системи трябва да са завършени структурно и функционално за да работят пълноценно, което потвърждава принципа на нередуцируемата комплексност. Идеята за защита на оригиналната генетична информация е основната причина женският организъм, да има дублирана X хромозома, която съдържа важна гени за износване на плодът и последващото раждане. Ако едната е повредена здравата е активна. Тези вградени механизми за борба с мутациите при всички организми без изключение ограничават тяхното разпространение в следващите поколения - генетичната ентропия. Известно е че само мутациите, които присъстват в ДНК на половите клетки се предават на следващото поколение. При мъжките организми има само едно копие на Y хромозомата, и това е причината те да изработват толкова много полови клетки. При тази ситуация шанса генетично увредени клетки да оплодят женската полова клетка е минимален. Въпреки това при момчетата по-често се проявяват генетични дефекти и малформации, отколкото при момичетата, които могат да бъдат носители , но да не ги проявят. Бактериите могат да придобиват устийчивост при мутациите, поради лека промяна на някой ключови структури, към които се свързват молекулите на антибактериалните препарати. Но мутиралите бактерии губят конкурентноспособност спрямо немутиралите бактерии при обичайните условия на средата, поради загуба на информация.

Демек с едно изречение, при хората няма как да се овладее стареенето на клетките никога. Единственият шанс е ако евентуално с "Божия помощ" не се научим по някакъв начин поне да увеличим времето за тяхното регенериране.

Явно мистър всезнайко никога не е чувал думата хермафродит, и че се среща дори и при висшите бозаиници. Явно мистър всезнайко никога не е ходил по света да види че той е пълен с "мутанти". Различна кожа, очи, коса,резистентност към болести и т.н. Явно мистър всезнайко чете една книга която обаче не е достатъчна дори и за елементарна обща култура.

Абе тоя Бог явно е толкова бездарен и тъп, че нищо не е успял да създаде без дефекти. Особено като му гледам образа и подобието, не мога да си представя дори, какъв е изрод!

Попска генетика не бяхме чели, ей ти я в изобилие.

по-добре да добавят клетки в кожата, които да фотосинтезират. хем по-малко пари за храна, хем ще се намали въглеродния диоксид.

Чудесна идея. Вместо уста ще ти поникнат листа и ще шумиш приятно без да се опитваш да поучаваш по-умните от теб.

Въпроса с дълголетието е интересен и не малко народ се занимава с изследвания по темата. Според мен генетичния фактор е основен, въпреки, че значително влияние оказват и фактори като околна среда, хранене, начин на живот и др. В човешкия геном за добро или зло е ровено много. Ако вземем само един пример - според библията "бог" създава човека по свой образ и подобие, имайки в предвид Адам и Ева. Исторически погледнато, това е много скоро да нас - 4004 г. преди новата ера, а знаем,че човешката цивилизация на Земята е много по древна, което ще рече, чисто и просто, че това е една от последните генни манипулации върху човешкия вид извърщени от "някой", който е имал компетенциите за това в дадения период! В "Хронология на античния свят" Фернанд Кромбет изследва цялото родословие от Адам (-4004г.)до раждането на Христос +30/33 г. сл. н. е. Продължителността на живота на патриарсите в библията си заслужава вниманието! Аdам - 930 г. Enos - 905 г. Cainan - 910 г. Malaleel - 885 г. Jared - 962 г. Henoch - 365 г. (не е умрял, а се е възнесъл - взет от "господ"?) Mathusalem - 969 г. Lamech - 777 г. Noe - 950 г. След потопа, за синовете на НОЙ, имаме Cham - 298 г. SEM - 460 г. Japhet - 248 г. От тук нататък, годините на продължителност на живота спадат до нормалните за днешно време 50 - 90 г. Вижда се ясно,че след потопа и НОЙ нещо се е променило, за да стане продължителността на живота като днешната! Интересното е, че според библията Ной не е приличял на баща си и е имало съмнения дали е от Lamech, но "бог" го е уверил (Lamech), че е негов син и, че потомството му ще е основа на едно ново човечество. Това и други неща навеждат на мисълта, че потопа е предизвикан, за да се изчисти предишната версия на създадения човек и да се утвърди новата модифицирана с НОЙ. Интересното е, че така наречените "богове", живяли в периодите преди фараоните са имали продължителности на живот и царуване, които се измерват с хилядолетия (вижте царския списък на Бероз и др.)!

Искам само да добавя, че ние днес много малко знаем или не искаме да знаем за нашия произход, за древните цивилизации, населявали земята и изчезнали по една или друга причина във вековетв на времето. Имам впредвид изчезналите Атлантида, Лемурия, а вероятно и други. Съществуващите древни строежи, като пирамиди, мегалитни структури, изчезналия Родоски колос и някои други от древните чудеса само ни загатват за нивото до което са достигнали древните обитатели на планетата Земя! Излизали са и продължават да излизат арте факти,които не пасват на това, което се опитват да ни втълпят и които бързо изчезват в мазетата на музеите или са обявени като фалшификати.

Едната задача на имунаната система е да разпознава структурни дефекти и информационни грешки в ДНК и да възстановява оригиналната информация. Без този механизъм, живот изобщо не би оцелял на планетата и очевидно трябва да го има от самото начало, като противодействие на ентропията. Видно е че този механизъм никак не улеснява еволюцията.

Оф това "intelligent design" тълпата дори не ви стига акъл да пуснете в употреба очевидната възможност, че еволюцията - която е наблюдаван факт - е просто използвано от създателя средство. В тая ситуация никой не може да ви обвини, че говорите глупости - освен в това, че твърдите да знаете нещо, което не знаете. Може животът като такъв тук да се е появил като творение на някого/нещо, може да е възникнал спонтанно, НЕ ЗНАЕМ. А ако е нечие творение остава да обясните кой е сътворил твореца разбира се. Всичките ви приказки имат единствено за цел да събират вярващи ви баламурници от което да се възползвате, т.е. чиста проба шарлатани сте.

Аз се интересувам от научни факти, които излагам като аргументи. Всеки може да ги провери при желание. Вие проитиворечите на очевидната истина и логика, за да изразявате своето пожелателно мислене. Какъв е смисълът? Мазохизъм? Защо Творецът да изполва еволцията, която е физически невъзможна заради ентропията, като може да създаде човек веднага по своя воля? В Божието пише че вселената и Земята и всички живи организми в на нея са създадени за 6 нармални земни дни. Кои физически процеси според вас могат да предизвикат увеличаване на инфромацията (порядъкът) в системата? Назовете ги. След като сте убеден в еволюцията трябва да дсте в сътояние да посочите нейните механизми. Иначе е гола вяра - религия.

Не вярвам умните и честни хора да се затрудняват с разбирането, че за да работи еволюцията особенно фриволно измислените милиарди години, мутациите трябва да предизвикват повече положителен отколкото отрицателен ефект върху организмите, независимо че безидейната безволева случайност не може увеличава първоначално установеният порядък. До ден днешен на международната научна общност не е известен дори един положителен ефект при случайна промяна на генетичната информация. Но отрицателните ефекти са масови и широко известни на науката. При този дисбаланс претенциите еволюционистите не са научни, а религиозни. Ако случайността може да внася порядък в системите, то мислите на привържениците на еволционата митология са хаотични. Човек остарява заради ентропията, която предизивиква натрупване на стуктурни и информационни грешки в организма. Много от тези грешки се предава в следващите поколения, като по този начин с времето се влошава качеството на генофонда на всички видове организми на планатета. Без Творецът, живот за дълго не е възможен на планетата Земя. Всяка машина създадена от човека чрез нашите технологични познания и контролирано използване на материя и енергия, е резултат от нашите идеи за увеличаване на порядъкът в системата. Тя се износва с времето, което изисква интелигентна поддръжка. Така е и с живота на Земята, но това зависи от волята на Творецът, който създава и поддържа порядъкът във вселената. Затова заявленията на утопистите че ще увеличавта продължиотелността на живота без да го рабират, ми звучи някак неадекватно.

Звучи логично

сега нямаме пари да се усмихнем, а ако трябва да живеем да речем до 120 години съвсем ли ще преминем на фотосинтеза

Че откога з а усмивка се искат пари?

Този Дино, какъв филмиран сектант е, не е истина. Всеки има право на избор. Ти като си избрал да живееш праведно, си живей праведно, Динко. Ние ще си поемем риска и ще си пробваме новите методи за удължаване на живота. Живота си е живот и е само един. Никой не се е върнал от оня свят. Само разни хаховци като тебе дрънкат глупости където ги има във всяка религия от последните 5 000 години. Дето все мед и масло обещават като умреш ако си бил послушен преди да умреш.

Пич, не го знам Диното колко е филмиран, ама ако ти се връзваш на тая помия, си направо в матрицата. Раздел "наука и технологии" (и то не само в дир-а) вече се олива с едни и същи издухани новини за баламурници. Ама явно в днешното просто консуматорско общество вървят като топъл хляб. П. С. Ако сумираме всичко досега и ако приемем, че е вярно... то трябваше да живеем в реалността на Стар Трек, ве!

Съществуват много методи. 35% трябваше отдавна да са минало, настоящият капацитет значително надхвърля 500%. Математиката доказва, че практически ИКОНОМИКАТА СЕ ХРАНИ СЪС СМЪРТ!

"Щом нещо е мислимо, значи е възможо."

Това разбира се не е вярно. Защото можеш да измислиш невъзможност.

Логически е така разбира се но идеята - поне аз както я споделям - е, че ако можем да си представим, че бихме могли да постигнем нещо то то е постижимо. Не непременно скоро или лесно но е постижимо, просто реалността е по-богата от въображението ни, което е крайно - реалността може и да се окаже безкрайна в разнообразието си.

отидооа,пенсионите фондове...

аа не си прав просто вдигаме възраста за пенсиониране, нашите това чакат само им кажи че живота се удължава :)

Абе те нека ми удължат живота с цели 35%, пък нека ме наблъскат с ГМО целия яко искат. А вярващите в дядо Боже нека си мрат от естествена смърт и чистички като речен поток :)))

Може би сте в състояние да обясните на читателите как половете са се обособили двата пола, които според теорията на еволюционистите е станало с постъпкови несъзнантелни случайни събития без идеите, волята и технологията на интелигенто същество. В деиствителност всички органи и системи в живите организми трябва да бъдат напълно функционални от самото началото, за да може да живеят в здраве и да оставят потомство. С появата на някои проблеми в някой от тях започва болестните състояния. Обособяването на половрете изисква стотици различни взаимосвързани гени, които осигуряват необходимата функционалност? Как женския организъм придобива функционалност за носене на детето в утробата, което е свързано с големи физиологични промени и последващото хранене на детето чтрез кърмене няколко месеца по-късно? Тази функционалност не може да се развива постепенно от несъзнателни случайни събития. Тя трябва да съществува 100% от началото, за да може женски и мъжки организми да остави следващото поколение. Преди всичко търсете истината, а не емоционалният си комфорт.

Даааа да, това религиозните шарлатани само чакате някой да каже за нещо "не знам" и веднага излизате с "обяснения", никое от които не е базирано върху друго освен празни приказки. Поотминало ви е времето, днешните комуникации мноого съкратиха времето за проглеждане и на по-загубените в които се целите открай време.

Дино, светото писание е написано от един поп Джероним. Написано е 8 века след смъртта на Исус. Написано е от някакъв си поп онанист, който е преиначил думите на Исус.

Тъй де, то и тези британски учени са горе-долу същият случай...

Светото писание се състои от 66 книги, написани в рамките на 1500 години от различни хора живеещи на различни места нямащи нищо друго помежду си освен Бог и всички книги са в хармония и разкриват единната човешка истории и идеи които не са присъщи на падналият в грях човек. Божието слово съдържа повече от 3000 прпрочества изпълнявеащи се с свръхестесвена точност през човешката история. Ясно е че ходите по своите страсти и лъжете безогледно заради своето невежство.

Яко пафкаш човече. Но поне пишеш без грешки.

"Вълшебният" метод, който учените търсят, е отдавна открит и известен на хората. Нарича се "лечебно гладуване", а в миналото се е наричал "пост и молитва". Поставен в условията да отрицателен калориен баланс, организмът буквално започва да се самоизяжда. Но както всяка интелигентна система той няма да започне да изяжда важните си органи, тъкани и системи, а започва селективно да изяжда най-старите, болните, износените, злокачествено изродените и т.н. За човек, който наближава или е преминал 40-те е особено важно да започне да се замисля за лечебно гладуване.

А бе звучи логично и да, известно е, че гладуването и системного недояждане удължават живота - но далеч не с 35+%, 10-15 най-много докарват.

никсъзе не се споменава какъв е метода с който тия клетки са били премахнати от мишките а това се твърди в заглавието -що за глупост и абсурдБ

предлагам никой да не репликира дино защото самия той е фураж и пише навсякъде едно и също и репликите допълнително увеличават фуража стократно така че моля ви -админа да го изтрива тъй като не е по темата а останалите да не му отговарят

Е, не така грубо ги приравнявай. От фуража поне има полза.

Да подобряваш една биосистема - човешкото тяло, зависеща от друга биосистема - тази на Земята е безперспективно като идея. Човек си остава биозависим пленник тук, в 'Рая' на Земята. Виж, прехвърлянето на съзнанието, ако е възможно, към биологичен и небиологичен приемник е нещо друго. Тогава и звездите не са толкова далече.

Битие 2:7 И Господ Бог създаде човека от пръст от земята и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа. Тяло от пръста и жезнено дихание от Бога създават жива душа. При смъртта става обратното. Тялото се връща в пръста, а жизненото дихание се връща при Бога. Душата няма самостоятелен живот, както се опитва за внушава сатана и компания чрез измамните езотерини учения, за да попречи на хората да поемат отговорност в този живот и да се променят веднага без отлагане според волята на своят Създател към по добро. Еклесиаст 9: "Живите знаят, че ще умрат, а мъртвите нищо не знаят, и вече няма за тях награда, понеже и поменът за тях е предаден на забрава, и любовта им, и омразата им, и ревността им са вече изчезнали, и нямат вече дял довека в нищо, що се върши под слънцето."? "Душата, която греши, тя ще умре." (Езекил 18:20). "Така човек ляга и не става вече; докато небесата не преминат." (Йов 14:12). "А Господният ден ще дойде ... когато небето ще премине с бучене." (2 Петрово 3:10). "Защото живите поне знаят, че ще умрат; а мъртвите не знаят нищо, нито вече придобиват, понеже споменът за тях е забравен. Също и любовта им, и омразата им, и завистта им са вече изгубени, нито ще имат вече някога дял в нещо, което става под слънцето." "Защото няма нито работа, нито замисъл, нито знание, нито мъдрост в гроба, където отиваш." (Еклесиаст 9:5, 6, 10). "Мъртвите не хвалят Господа." (Псалми 115:17).

Хората се опитват да направят елексир за безсмъртие без да се минава през смърт. Философиите ти за това какво става с душата след смъртта нямат общо със статията, тъй като идеята им е до смърт въобще да не се стига. Анихилиционизма е глупост, губиш си времето, вместо да напишеш важните неща за Исус и за истинския начин за достигане на вечен живот, който е чрез вяра в Него.

Нещо не мога да разбера: "Душата няма самостоятелен живот, както се опитва за внушава сатана и компания чрез измамните езотерини учения, за да попречи на хората да поемат отговорност в този живот и да се променят веднага без отлагане"; "Душата, която греши, тя ще умре." (Езекил 18:20)." Последно, има ли душа и каква е тя? Обърках се. Ако няма самостоятелен живот, как би могла да греши? Ако греши, то значи я има и излиза, че не е нищо. Какво става с нея след тленното тяло тогава? Че я има е факт, че е дадена от Господа също. Че преражданията са глупости е факт. Не може така да си противоречиш, ако искаш да защитиш дадена позиция, нали?

Максимума е сто и двадесет години. Толкова е отредил Творецът, за да ограничи силата на грехопадението на човекът. Колкото повече хората живеят в беззаконие според принципите на хаосът - лъжата и егоизмът - всеки за себе си сякаш другите не съществуват и без връзка и грижа за тях, толкова ще се скъсяват дните им. Накрая тези непроменените, които живеят според принципите на хаосът, ще бъдат превърнати в хаос, а тези които живеят според принципите на живота - любовта и истината, ще бъдат напълнени със живот за вечни времена.

Човек пий си хапчетата!

Истината ви изкарва от зоната на комфорт и призовава към бърза промяна към по добро, но липсата на воля за това предизвиква конфликта в душата ви. И тук идва на "помощ" пожелателно ви мислене. Ако бяхте сигурен във вашите вярвания, щяхте да сте спокоен и да излагате смислени аргументи и факти в тяхна подкрепа. Но вие не стре и ви е страх че съм прав. Затова сте агресвен. Агресията е проява на страх.

Спасение според следване на принципи, а не чрез вяра в Исус Христос е пълна ерес. Да - пий си хапчетата и си чети Библията, а не ученията на твоята секта.

Нима делата на хората не са според варата им? Ако Божият син живее във вас, няма ли даживеете според принципите на живота? Стига с тази латиноамериканска емоциолналност. Бъдете малко по трезви в преценката си и по внимателно четете Словото за да стига смисълът му до съзнанието ви. Човек не се оправдава чрез дела според законът на Бог, защото няма сила да го спазва безгрешно и така не би се оправдал. Законът е даден само за да изобличи грехът, който е безаконие. Човекът се оправдава единствено чрез своят единствен ходотай пред Бога - Божият Син чрез вярата си в него и жиовот според волята му, която е на Неговият Отец. Който обича Божият Син ще следва волята му. Откровение главая 22 "14. Блажени са, които изпълняват заповедите Му, за да имат право да ядат от дървото на живота и да влязат в града през портите. 15. А отвън са псетата, магьосниците, блудниците, убийците, идолослужителите и всеки, който обича и върши лъжа."

Максимумът познат дотук е 122 години, пренаписвай си светите писания и останалите дивотии с които си пълниш главата.

Какви са тези застарели клетки? Та нали до скоро същите тези учени, ни убеждаваха,че на всеки 7 години сме с новички клетки? И че стареенето идва от предаване на информацията от старата клетка към новата. Просто грешката растяла и в един момент оригинала на дадена клетка (при раждането) се различавал доста от този дето е на 50-60-80 г. напр...

Е, точно за това става дума де! Да се спре процеса на предаване на вредната или не нужната информация и така новите клетки да са наистина нови с обновена и подобрена "информационна система".

Защо пишете като лаик, който няма представа какви жизнени процеси протичат в живите клетки. Образовайте се вместо да фантазирате по темата. Как може да се спре процесът на предаване на натрупаните с времето генетични грешки, които имуната система и нейните механизми за възстановяване на структурната цялост и оригинална информация в ДНК, са пропуснали да коригират? Мислите ли че учените знаят коя е оригиналната полезна инфорнмация и коя натрупани грешни в течение на поколенията поради генетичната ентропия? Много са далеч от това разбиране и едва ли някога ще напреднат значително в тазио посока. Твърде сложни са взаимовръзките между гените и техните управляващи механизми. Учените могат да изключват или заместват налични гени с други, но не могат да предвидят тяхното влияние върху организмите и тяхното взаимодействие с другите гени в краткосрочен и дългосрочен план. Те използват метода проба грешка.

За удължаването на живота не знам, но средствотоза скъсяването му е избретено отдавна и се нарича ЖЕНА ..