Коментари - Истински ”Iron Man” в армията на САЩ (видео) | IT.dir.bg
назад

Истински ”Iron Man” в армията на САЩ (видео)

Учените в американската армия разработват високотехнологична броня, която ще даде на войниците "свръхчовешка сила", подобно на тази от поредицата "Железният човек" (Iron Man).

Обратно в новината

Коментари - Истински ”Iron Man” в армията на САЩ (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност отначало проектът е бил за Fighting Assault Light Operator Suit, но сменили концепцията като видели абревиатурата....

Това да не е Кибертрона на Амет Мерчефф избягал и пленен от янките, след което се е размножил с някоя местна дебелогъза Кибертоница?!

Те хубаво ще придобият свръхчовешка сила, но няма да придобият свръхчовешки мозък, нито дух... Великите исторически битки в миналото рядко са били печелени от грубата сила... Да не се окаже накрая, че тези баш-бабаити като се изтъпанчат пред някоя по-съобразителна армия, с един обикновен мощен електромагнит ще ги зашият като чирози по жиците...

Не е нужно отделния войник да е завършил военна академия където учат тактика, стратегия, изучават историческите битки и т.н. Особено в днешно време когато вече споделят обща мрежа между войниците, екипажите на танковете и самолетите и директна връзка с командването (на операцията и по-нагоре в йерархията). Работата на войника е да изпълнява, не да мисли. За мисленето си има началници. Вярно, че е полезно понякога да има инициатива и изобретателност когато трябва да се импровизира - но често това е плод на най-обикновенна човешка интуиция и няма нужда от свръх интелект. А и винаги може да се поръча артилерийски удар или да мине самолета отгоре да пусне подарък. Поне в нормалните армии.

"Допада ми мисълта, че последният войник от специалните части, загинал в битка, ще бъде наистина последен и мисля, че можем да постигнем това", заяви Макрейвън. А, те загиват повече от мистериозни катастрофи на хеликоптери и с личните автомобили.

да не се казва ФАЛОС? хахахахааа

И от какво ше се захранва тази система? От фалосовидна батерия за пъхане в ректума ли?

Дидо

Не знам за захранване, ама се чудя едно коктейлче как ще му се отрази...

Тези дръгели вместо да си събират джобните в касичката и да си погасяват малко по малко дълговете преди да им се срине икономиката като световния търговски център зели да разработват видиш ли айрян мен броня че да се правят пак на големо важно - ааайййй сиктир.

Само дето в iron man Тони Старк има някакъв електромгнит в гърдите и т.н. и е във филм:). Ако някой е гледал третата част от игралния филм-само да не измислят и огнени хора

Само дето Iron Man е комикс излязъл за пръв път през 1968 година :)

Ако тези джаджи станат факт след години ще четем следните новини "Заради хакерска атака две роти танцуват харлем шейк в центъра на Чикаго"

..това е некъв майтап нали? а за видеото не знам кво да кажа..

Не знам за новината, но видеото е рядко просташко........

Това ми напомня на вица, където американците дали еди колко си милиона долара да разработят химикал, който пише в космоса, а руснаците извадили пет купейки и купили молив...

Коце, не е виц - истина е.НАСА е потрошила около милион в зелено за да разработи химикалка пишеща в безтегловност, а в същото време руснаците са си ползвали молив без да им хрумне подобна налудничава идея.

Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто да го направиш.

Звучи ми доста гадно. Добре въоражени олигофрени ще избиват "тероисти". Богатите ще бъдат още по добре защитени.

Тези са се филмирали от пуцане в Crysis :) Залагам си имането, че такова нещо няма да има поне още 10 години. ПОНЕ !

То е абсурд да се смята, че до 10 години ще е готово. До 10 години най-много да има някакъв прототип с основното от това което ще бъде във финалната версия. Така както всички тия нови самолети дето ги гледаш всъщност са разработки от средата на 90-те. И американските и руските. Е примерно този Ф-35 дето сега го тестват е "роден" с договор през 96-та, 10 години след това лети за пръв път и все още го тестват. Руския ПАК ФА е малко по-стар като идея, но набра скорост в последните години (заедно с Ф-35). Макар, че вече има разработка за екзоскелет (мини версия на това дето го има в Пришълеца). Но е далеч от реално прилагане на бойното поле защото ще е най-лесната мишена (движи се бавно - засега и е огромен, спрямо обикновенния войник)

Пари нямат да платят на държавните служители заплатите тръгнали супер брони да показват. Пълни нещастници

Спорите дали САЩ са толкова силни, колкото преди или не са :) Споко не се карайте, те пари си имат и ще се орпавят...ние да му мислим. НЕка да продължават да си влизат сирийци и всичко ще е ок:)

Парите ги изяде Обамакеър... и Бушплеър преди това... и някви много странни типове с татуировки на нагризана ябълка... И, Ромни стайл ще ги довърши тотално.

руските уолстрийт, путинкеър (много е кеър към разни журналисти) и епъл??????? Кой е аналога на епъл в русия?

Само да питам как ще ги захранват тези брони. ТЕ един смартфон не могат захрани да работи няколко часа, що остана до тези железа. Щото ако няма ток тоз воиник не го виждам да мръдне изобщо с тези брони и екзоскелети. Просто си стават едини средновековни рицари, които Калоян ги ловял навремето в блатото. :)

sas slanchevi baterii shte raboti i shte hodi samo po slanceto...te i bez drugo hamerikancite imat samo misii v pustinni darjavi deto slance bol ;)

Дидо

Сигурно знаеш как финландците оправиха руските танкове с еднин коктейл, който и до днес носи името на тогавашният руски външен министър...

Много са си напред Щатите във всички области. Руснаците само могат да завиждат и злобеят.

САЩ са по-напред от Русия единствено в областта на информационните технологии.

а, не така човек, подобни изказвания не се толерират тук. руснаците са непобедими, америка се разпада. горе долу в тези параметри трябва да се придържат изказванията иначе много минуси...

Този дето е правил клипа знае ли изобщо колко е кинетичната енергия на един куршум пък бил той и от нещо друго подобно на АК-47!? Явно бърка куршумите с пукани или е гледал много филми! Ако куршума те блъсне без да пробие не става така като по филмите....

Еми... май някой трябва да им спре сателитката...

Айде, пак прекалиха с филмите тея... Нали щяха да правят и Звездата на смъртта уж. О, да, проектът не би се усъществил, защото няма как да запушат всички вентилационни шахти и Путин ще пусна бомбичка в някоя от тях... с X-wing изтребителя.

Осъществил!!! Без да исках, добре че все пак смогнах да се коригирам, че някой щеше да каже колко съм неграмотен.

бомбичка от дупето си

обаче дали няма да го наеме отзад с T-fighter-a?

ще се появи в решителния момент с Хилядолетния Авиоотряд 28.

Старкрафт

Държавата им фалира, а те мислят само как да харчат още пари за нови оръжия.

Хахаха, държавата им фалира"! Nice one! Да живее КПСС, нали Аничка? Ей, какви промити мозъци сте, не е истина. Да предположим, че и за БСП си гласуваш по принцип?

Дори промивачите на мозъци от СНН подчертават напълно реалната опасност от подобно нещо.

Стикер, ти си най-жизнерадостният идиот, появявал се някога по форумите.

Никога не съм гласувала за комунисти, Striker. Не търси тук някаква партийна принадлежност. Истината е една: светът става все по-беден и несправедлив, а богатите: все по богати и тежко въоръжени.

Ани, Щатите имат две неща - печатница за долари и огромна армия. Ако я нямаше армията им, доларите им ще стават само за подпалки. Ако я нямаше печатницата, нямаше да има кой да финансира армията. Добре са го измислили :) Щатите са рекетьор номер 1 на планетата и така ще продължи, докато на Китай и Русия не им омръзне.

На нас омръзнало вече! Велик китайски народ ще мачка янки! Велик китайски народ вече смачка янки на олимпийски игри 2012, но янки открадна златен медал!!!

Хаха, може да подсилят бронята на робокопа с пачки от девалвирали банкноти :))).

Серго, Русия има само газ и роби, имат газ понеже са окупирали огромна част от планетата, а крепостните селени винаги са били част от тамошния ландшафт, мине ли човечеството на нов вид енергия и с тях е свършено. А в Китай ..., в Китай има само роби.