Коментари - Асандж: Google работи за правителството на САЩ | IT.dir.bg
назад

Асандж: Google работи за правителството на САЩ

Американската компания Google фактически работи за правителството на САЩ и по-конкретно за Държавния департамент.

Обратно в новината

Коментари - Асандж: Google работи за правителството на САЩ | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това да дава инфо на фбр е МНОГО различно от това да работи за ФБР! и не е система за предоставяне на информация а търсачка търсачки има МНОГО! ползвайте която искате! има и руски има и китайски сигурно и ирански има! интернет е СВОБОДЕН!

zeddd

хахахахха Май не си наясно, че гугъл не е само търсачка :D Да си чувал за Gmail? За Google+? Picassa? Ко? Нье!

идиоте айде да ми е ясно много повече от теб какво е гугъл??? основната функция и услуга на гугъл е - търсачката със сигурност гугъл не е това което се опитват някакви идиоти тук да изкарат че е! гугъл няма монопол над информацията в интернет ако знаеш името на домейна - не ти трябва гугъл! можеш да ползваш яхуу бинг яндекс ........................................ търсачки много се кефя когато идиоти ми говорят с чувство за превъзходство!

Здрасти!! Само най-тъпите смятат че гугъл е система за предоставяне на информация; гугъла е проектиран като система за събиране обработка и анализ на разузнавателна и стратегическа информация и манипулиране на какво ли не чрез изопачаване, скриване и филтриране /цензуриране/ на информацията.

А вие наистина ли не разбирате къде е проблема? Когато си заподозрян в нещо всяка една информация може да се анализира и тълкува в твоя вреда. Примерно ставаш рано и бягаш в парка, значи тренираш за издържливост за някоя мисия. Търсиш и се интересуваш от нещо техническо, ето го търси начин да сглоби някакво устройство да навреди на хората. Имаш приятели и писма от чужбина ето го той контактува със страни където има терористични клетки и така нататък. Затова има(ше) закон в нормалните демокрации, че само съдия може да разреши да те подслушват и следят и то наистина след обективни съмнения. С две думи ако ти взема всички меили и сърчове, все ще извадя нещо да те улича. Дето се вика ако не друго то поне сексуален маниак ще те изкарам от линковете за порно в хисторито ма браузера. Имаше такива времена на всесилната държавна сигурност хората не смееха вицове да разправят.

Оттам ти пишем съвсем наблизо до Гугъл- Не може ли да разберете, че ако има съмнения за тероризъм компанията е длъжна да предостави каквито данни има. Няма испускане на данни ако няма причини за проверка. Това е, ако искате вярвайте ако искате не

Наистина, тук всичко си е законно. Полицай убива невъоръжено дете - законът казва ОК. Понякога е полезно и да се заобиколи закона: нямат доказателства да те арестуват или искат да те подложат на незаконни изтезания - няма проблем. Затова има Гуантанамо. При Хитлер и Сталин поне си беше вътре в държавата, честно и открито. При САЩ е извън - значи няма нарушение на закона. Е това е закона тук.

zeddd

пфффф Хитлер и Сталин, вътре в държавата??? Честно и открито??? А хапчетата взе ли си?

таме сичку мноу убуу и димукратичну)))))

ми то има слух, че 70% от гугъл е собственост на правителството на сащ. и този слух е от поне 3 години. като се замислиш, кой ще разреши на двама младежи да имат такова огромно влияние над хората ей така? никой, много ясно... :-)

само една бг оФТСа като тебе може да си мисли така. Иначе, свободния пазар си работи добре и както не един път е ставало точно така, от гараж да стигнеш до върха на черешката на света. Вие имате проблем с това, разбираемо е, недораслеци...за това сте каквито сте...бедни БГта. :)

Че ни шпионират е 100% сигурно, щом като си позволяват да подслушват Меркел, но тя пък им даде веднага на УСА"приятелите" като си поиска златото на Германия. Още по-ясни ставаъ нещата и от "изтеклия" разговор на УСА политик с фразата "FUCK THE EU". Убийствата на деца от УСА полицаи в последните дни още повече накланя везните в полза на това че УСА е една параноична държава, която толкова се е уплела в собствените си спекулации , че скоро ще се строполи с гръм и трясък. А новоизлюпените национални предателчета, които съдят за УСА само от рекламите и филмчетата им препоръчвам да отидат да поработят там и ако се върнат живи да говорят.

оттам ти пишем съвсем наблизо до Гугъл- Не може ли да разберете, че ако има съмнения за тероризъм компанията е длъжна да предостави каквито данни има. Няма испускане на данни ако няма причини за проверка. Това е, ако искате вярвайте ако искате не

Там е работат че не е по закон. Или по-точно закона го промениха и сега може всеки лумпен да "каже" че си заподозрян и почва разследването. Страхотен закон!

Че Гугъл имат някого/нещо над себе си е очевидно, така става то двама студенти намацват нещо - не лошо но и нищо особено - и айде завладяват света. Че Асандж също работи за някого също е пратически сигурно, отдавна да го бяха очистили инак - преди да се чуе за него.

Аз пък мисля, че wikileaks играе с американскте служби, точно те подкладиха събитията в Африка и Близкия Изток. Т.нар. диктатори пред това държаха положението изкъсо преди това. К'во добро точно донесе лийкса на света? А Иречек е кретеноид! :D

КОЙ го интересува ТИ какво "мислиш"?

#кой? #майкати!

Напълно съм съгласен. Откъде накъде тоя довчера никому неизвестен човек е разговарял с шефовете на Гугъл и с държавня департамент на САЩ??? Освен това ако от щатите искаха да го заловят нямаше да може да се крие по дупките. Същото и за другия "герой" Сноудън.

nobody

""Тъкмо тогава осъзнах, че е напълно възможно Ерик Шмид да не е само пратеник на Google"" - значи ''напълно възможно'' означава ''със сигурност е така" ?? Поредния лаймет, на който не може да му се потърси сметка за клеветите (засега)

1. Гугъл 2. Майкрософт 3. Епъл 4. Блекбери и други с малки дялове Класацията е на най-много снасящи информация за клиентите си компании. Като цяло гугъла води с много над останалите. Снесената информация от Гугъл е МНОГО пъти повече от всички други взети заедно.

Споко рашофилистичета, сеги лябимият ви путлер ша напраи нещо ново, свръхзащитено, недосегаемо, само за вас и ще можете да си псувате колкот ви душа сака световния империализъм, шорошоидите, илюминатите, марихуанците, юрогейците,..., абе сичко що се сетите.

Кретеноид

humfry

Не разбирам хората, които доброволно се отказват от свободата си, от правото на лично пространство, защото "намали какво да крият". По случая ще цитирам Мартин Нимьолер. "Когато те дойдоха... Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах, не бях комунист. Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах, не бях социалдемократ. Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах, не членувах в профсъюз. Когато дойдоха за евреите, аз мълчах, не бях евреин. Когато дойдоха за мен - вече нямаше кой да говори."

Поздравления humfry! Евала за звънеца който биеш, за жалост трудно можеш да пробудиш някого потънал в егоистичноеснафски сън или надрусан с ценностите на масовата неолиберална култура.

"Съдействай на народната милиция - ако не можеш, ще ти помогнем - ако не искаш, ще те принудим": цитат от филма Авантаж. Големите "демокрации" работят на този принцип. Останалото е само следствие.

Добро утро приятели! Наспахте ли се или още не сте се пробудили? Ще дойде време и на кофата с ледената вода, но засега може още да поспите.

Е и ? Какво от това ? Да му мислят тия които имат да крият нещо. Какво ще разберът ? Че си пиша с приятели в Н-на брой страни ? Или, че търся постоянно начини за фиксване на дадени проблеми ?

Точно така мисли и кокошката в клетката за угояване.

Е разкажи ни за пуйката Джо ? Та ти какво криеш та адски много ти пука, че гугъл снася на правителството ? Целият ти живот цъфти та до това стигна да е най-големият ти житейски проблем ?

Ама вие наистина ли си мислехте, че разни 20-годишни евреи се превръщат в една нощ собственици на многомилиардни компании, които имат световен монопол в някои области? Разбира се, че в дъното на всичко е държавата и разузнаването. Хем печелят пари, хем имат достап до данните на милиона хора безплатно. И всичко е много добре навързано - от социални мрежи, през интернет услуги, та чак до мобилни устройства. Всичко останало са мечти за наивници.

За една нощ? :)

Дали си даваш сметка колко си тъп и заблуден? Имаш ли идея как се създава такава компания и каква е вероятността КОЕТО И ДА Е правителство да успее? НИКОГА правителство не може да създаде компания като Гугъл. Но много лесно може да я превземе, след като веднъж вече е създадена и работеща. Като не ви разбират празните бай ганьовски глави, поне мълчете и не пишете глупости.

Не е задължително правителството да създава директно каквото и да било, а просто една от многото му ръце да потбутне нещата технически и финансово. Ти май въобще не можеш да си представиш за мащабите на държавата и нейните институции.

Е мноо ясно батенце!

А департамента работи за нас...Въпросът е докога. Имаме опасения че в един миг всичко може да излезе от контрол (нашият) и нямаме на идея къде ще бягаме. Казват че България е най добронамерената към нас през историята обаче ние я съсипахме (с тяхна помощ) .

Исус Христос няма да ви изостави, ако Му се молите. Никой не е дошъл при Отца, освен чрез Сина.

Да! Само че ако нещем доброволно - доброзорно. И няма да сме причина да се хули Името на живият Бог а да се хвали.

Абсолютна истина - и не само Гугъл - и епъл и всички големи американски компании са роби на тяхното правителство ! Някак си е демократично в сащ да си доносник - нали ? А като гледам от година колко е зле търсенето в Гугъл - какви платени помии излизат, докато намериш каквото търсиш ...

Нали ни обясняваше каква свобода ти давал андроида, защото си можел да си настройваш иконките както си искаш.