Коментари - Армията на САЩ ще ползва лазерно оръдие (снимки) | IT.dir.bg
назад

Армията на САЩ ще ползва лазерно оръдие (снимки)

Военноморските сили на САЩ това лято ще оборудват боен кораб с лазерно оръдие.

Обратно в новината

Коментари - Армията на САЩ ще ползва лазерно оръдие (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази новина не е ли малко стара ??? "Мasterzserg (1) RU 15 апреля 2013 13:55 "Вашингтон ВМС США планируют разместить экспериментальное лазерное оружие в Персидском заливе, где оно может быть использовано, чтобы предовратить нападение иранских малых десантных судов на американские военные корабли. Адмирал Джонатан Гринерт (Jonathan Greenert), руководитель военно-морскими операциями, в понедельник сообщил о планах по размещению боевого лазера на борту американского военного корабля в Персидском заливе, где целые стаи иранских штурмовых лодок представляют раздражающую проблему для американских сил. Система стоимостью в 40 миллионов долларов будет установлена на борту USS Ponce, десантного корабля, который используется для обнаружения и обезвреживания мин, а также гуманитарных операций. 10.04.13"

След като са инвестирали 40 M$ значи, ще е на печалба след 40M изстрела...голямо пуцане ще падне :-)))

Голямо пуцане е падало когато си учил аритметика. Само 40 изстрела ще платят разработката. Всъщност май не включват цената на генератора и затова им излиза така евтино. И не се знае дали противодействието няма да е едно просто огледало.

Стари войници са ми разказвали как през 50-те години на стената на казармата им имало нарисуван войник с каска, шинел, пушка и щик, а отдолу пишело: "За подготвения войник атомното оръжие н е опасно".

А путкин где, тоя се скри в миша дупка след киевските раоти...деба джиджето страхливо

Почакай да свърши олимпиадата, ще видиш къде е. Това, че онези радикални отрепки нямаха дори доблестта да изчакат края на събитие, заради което векове наред се спират всички форми на агресия, си е друг въпрос... А иначе, относно въпросния лазер - ами честно казано, струва ми се поредната пропаганда. Преди около пет години четох за същата разработка, която обаче щяла да е авиационно базирана. Е, само на думи си остана май.

Няма страшно !Тя и тази фрегата ще заседне някъде!Какво стана с тази в Черно море!Сигурно ще кажат,че тренират спасителна акция!Голям смях!Нали следят всичко над и под земята или така си мислят!

техниката става все по сложна ,а глупавите в България,все по глупави,нали им избягаха инженерите.

тия май решили да плашат гаргите..лодки и дронове...и кво да не би случайно да прекъснат трафика на наркотици от Колумбия и Мексико кат са толкоз курназ?)))))

Нямат сметка от тая работа

може да ловат риба с тва

"Цената на един изстрел с новото оръжие се оценява на няколко долара" Имам $ 15, мога ли да поръчам един изстрел по Народното събрание ( когато депутатите са вътре разбира се), един по Позитано 20 по време на конгрес и третия по време на бизнес среща Доган -Пеевски- Ц.Василев.

Астероидите с които Земята се разминава едва ли не през ден ни съжаляват явно и ни подминават :-) Ние самите обаче упорито работим по въпроса за самоунищожението си и както гледам -няма да доживеем целувката на астероида :-)

Теб явно Господ не те е съжалил като е раздавал мозък :)

Звучи много зловещо. Щом са американци със сигурност ще го използват срещу хора, а това е ужасно.

а хърбите, мисля че за пиратите важи джаджата

тъпак, иди в северна корея да се скриеш хахахахаха бати гламовете сте

ocmpuemo@

След епична битка между Крали Марко и Дарт Вейдър, наш'то момче си бърше с кърпа сабята и нарежда: -Деееба и астматика! - За малко да ми извади очите с т'ва фенерче. Та да не стане така и този изпитателен кораб. Ще го налазят етиопски пирати без да знаят, че трябва да изгорят мигновено.

А така, на др Путкин топките са он файър хахахаха

Не обиждай другаря Пиздин!!

Интересно дали ще работи под вода. Какъв би бил ефекта във водата. И ще се правят ли огледални корабни повърхности.

Брей, брей, брей, след толкова време някои от изобретенията на непризнатия гений Никола Тесла все пак ще видят бял свят.

а на Архимед.

Щом и двамата не са от богоизбараниците няма как да се претендира,че са гении. Виж ако нещо бяха свайнщайн, мошеников, дафитков вече може да се помисли кой е откривател.Байдъуей Лазар обаче си е патент от Русалим

Забравяш хипорболоида на инженер Гарин....

руснаците отдавна са го решили този проблем, нарекли а го АК47

дето не бил руски хахаха

е това е въпрос на спорове, то и на американците ракетите са изобретени от немец, ама се водят американски

Абе ти нормален ли си?

да, защо, това ми напомня дори за инфестираните милиони за химикалка, пишеща в безтегловност, докато руснаците използвали молив за копейки, простото е гениално

40 милиона са дребна цена в сравнение с проблемите, които може да им спести това "фенерче". Представете си следната ситуация: американски кораб се намира в приятелско пристанище и към него се приближава радиоуправляемо самолетче, достатъчно голямо за да носи 1-2 кг. На екипажа остава да се надява, че това е просто играчка, или да използва Phalanx и да изпука стотина патрона в посока на града.

Хипотезата е малко наивна - няма що, много е приятелско пристанище където ги очакват с радиоуправляеми самолетчета с взрив :) По скоро разработката е срещу асиметрични летящи чинии и баби яги с летящи метли, но важното е парите да се въртят.

1-2 кг не са проблем за никой боен кораб, доста по 1-2 кг са нужни. а за защита от "играчки" имат заглушители на радиовълните, не е нужно да стрелят само се включват заглушителите и "играчката" става като лястовичка от хартия, толкова безполезна.

А Ким Чин Ун има последно поколение катапулти и лъкове. Иранците пък имат добре обучени маймуни-бойци. Американците са години назад в технологичен план от Иран и С.Кореа с тия диодни фенерчета :)

Като ги пуснат в производство веднага си купувам един! Живея до циганската махала...

Почакаи още една две години да излезнат китайските реплики и ще минеш тънко..все пак за мангустите няма смисъл да е марково.

Кой ти гледа марковото... Важно е да спечелим в надпреварата във въоръжаването, че пуснат ли китайците ментаци, съседите им индийци бързо-бързо ще пратят на роднините си емигранти... Дотогава смятам обаче махалата да е българска.

Браво на големия брат! Докле ние се изтребваме тука, ония имат футуристични лазерни оръдия!

Едните вадят 40 милиона за прототип за лазерно оръжие, а кандидат-враговете им са си купили огледалца за по 40 цента едното.

Сега някой от американското посолство ще прочете коментарите тука, ще се обади във Вашингтон и те като разберат колко са тъпи ще си прекратят програмите. Омръзна ми да ни експлоатират гениалните мозъци за без пари

Мдаа, при мъгла далекобойноста ще уникална - нула метра,или как се отклоняват милярди за сезонни бойни системи от Пентагона.Наистина има много да се учим на корупция от тях! Единствения смусъл е тази система да се качи на орбитален спътник, така или иначе не е невъзможно, преди 12 години Хамериканците се оттеглиха едностранно от програмата "Междузвездни Войни"!

Само за протокола. Програмата се казваше "Звездни войни", а "Междузвездни войни" е едно друго шоу :).

Всичко хубаво, ама ако падне мъгла или завали дъжд оръжието спира да работи :) Преди да почнете с глупавите си коментари прочетете малко елементарна физика.

Като прочетох малко елементарна физика, научих, че повечето от лазерите работят на честоти (дължини на вълната, ако предпочиташ), за които и водата и газовете в атмосферата са прозрачни (т.е. не ги поглъщат и ли разсейват). Едва ли физиците, които работят за военните са толкова тъпи, че да не са се сетили за това.

АБЕ 4Е РАБОТЯТ - РАБОТЯТ , АМА НА 50 СМ

да си поиграяяя, малии баси и играчката

Странни са ми две неща: 1. Какво ще рече "цена за изстрел"? Цената на лазерния изстрел не е ли практически 0? Ако това включва разходите по създаването на прототипа и евентуален брой проектни изстели, не ми изглежда никак коректно. 2. Къв е тоя релсотрон? Немаше да е зле да напишат оригиналното заглавие. Дали е добрият стар railgun, или нещо ново?! По принцип там има цена на изстеала и тя е бая висока.

Май си забравил електричеството. Имам последен модел лазер. 3,3кв За генериране на 3,3киловата харча около 30кв. Сега го сметни за този на корабчето.

Така, както е монтирано, лазерното оръдие става само за въздушни цели. От къде ги измислиха тия бързоходни лодки, хич не ми е ясно.

Допускам, че има повече от един възможен начин да се монтира повече от едно оръжие на един кораб.

Да де, ама в конкретния случай, ако се съди по снимката, оръдието е монтирано като за въздушни цели и не ми се вижда да е преместваемо. Също така се говори само за една бройка, монтирана на кораба. Такива ми ти работи ...

Ако някога се направи лазерно оръжие, последователността ще е следната: 1. Оръжие, което може да унищожава хора. 2. Оръжие, което може да унищожава автомобили. 3. Оръжие, което може да унищожава танкове. 4. Оръжие, което може да унищожава катери. 5. Оръжие, което може да унищожава самолети. 6. Оръжие, което може да унищожава кораби. 7. Оръжие, което може да унищожава ракети. Все още никой не работи по създаване на лазерно оръжие, което може да унищожава хора.

лазерно оръжие, което унищожава лазери?

Изброил съм само лазерните оръжия. Онова ще бъде лазерогълтач или лазерогасач. Пък и то второто оръжие ли е? Слагаш едно огледало на точното място и си ти (светлината е вълна, отразяваш я обратно точно на половин дължина и тя сама се гаси).

За какво ти е да трепеш хора с лазер, като има автомати? Поне от 30 години се разработват лазери за: 1. Разтапяне на главите на балистичните ракети в полед. 2. Унищожаване на бързолетящи цели. Ако някога си се занимавал с лазери, ще знаеш, че мощността никога не е била проблем, проблемите са два: 1. Енергията, с която ще захраниш лазера. 2. Охлаждането на активната среда (за да не се разруши лазера веднага след първия изстрел). По тази причина мощните лазери са тежки и неудобни устройства и се разработват срещу специфични цели, а не срещу обикновената чалма с калашник, срещу която една бомба върши много по-добра работа. Прозрачността на атмосферата вече са я коментирали, достатъчно е да ти кажа, че бомбите с лазерно насочване са неизползваеми, когато има облаци, което пък е още едно ограничение на лазерите.

IntelXeon

Това на снимката ще свали ракета, когато ми цъфнат налъмите. Размера му предполага достатъчна мощност да стопи пластмасова туба на 1 м от него. Смех.

IntelXeon

Цъкащите минуси да прочетат каква мощност е нужна да стопи стомана на 1 км разстояние и каква е мощността на най-мощния лазер. А това на снимката е пълна пародия.

Купих си преди време от китайски сайт лазер с реална мощност 2W. Освен, че изпича мравки и други малки същества от 3-4 метра нищо друго не може да направи. Пробвал съм да топя метал и единствения ми успешен опит беше да стопя тинол (смес от калай и олово) на разстояние от 20 см. Подозирам, че за да може да се стопи 1 метър стомана от 400 метра мощността на лазера трябва да надвишата 10kW, което е почти невъзможно да се постигне в тръбата, показана на снимката. След издънката на негърчето Обама да нарече Путин jackass, сега хамерика се чуди как да напомпа мускули и да се изперчи, ама то след като един път Обамчо си тръгна сополив и разреван, няма кой вече да му вярва, че командва парада...

ДО ГЛУПЕНДЕРИТЕ , КОИТО СЕ ПРЕХЛАСВАТ ПРЕД ХОЛИВУДСКИТЕ СПАСИТЕЛИ НА СВЕТА .ЕДИН ДЕН , И ТОЙ НАБЛИЖАВА АМЕРИКА ПРЯКО ИЛИ КОСВЕНО ЩЕ ЗАПАЛИ СВЕТА И ЩЕ СИ РАЗДАВАТ ОСКАРИ

ми ще се запали...като теро-феновете стават, като тебе стават все повече ..

ДОБРЕ , ЧЕ СА АМЕРИКАНЦИТЕ ДА НИ ПАЗЯТ ОТ МАРСИАНЦИТЕ . ЧЕ ИНАЧЕ КО ПРАЙМ

Много ясно - изпреварваме ги! Прайм са на марсианци! Колко хиляди доброволци има вече за заселване на Марс :)

Че чекаме руските марсианци да додат.

Още преди десетина години бях гледал документален филм за качена на Бойнг 747 лазерна остановка. Целта беше противодействие на балистични ракети. Не си спомням да ли нямаше и някаква връзка със сваляне на сателити от орбита. Воените кораби от много години имат система за отбрана срещу бързодвижещи се цели с много по евтини "консумативи" в сравнение с ракетите - американската система се казва Фаланкс ( Phalanx ). Използва 20мм патрони и има скорострелност 6000 изстрела в минута. Насочването на огъня се осъществява от радар, неразделна част от самата картечница. Не си спомням как се казваше руската система, която работи на същия принцип. Сумата от 40 милиона за разработването на това лазерно оръдие ми се вижда много малка. Според мен това е преднамерено изпускане на информация, колкото да подготвят обществеността да свиква с новите технологии. Относно релсотрона, вече има работещи прототипи. И сега ще настане едно масово превъоръжаване за стотици милиарди. Да ни е честито!

Мисля, че Каштан.

Преди години, президент Рейгън плашеше светът с програмата междузведни войни, като блъфираше, че ще изстреля сателити, които да унищужават с лазери балестичните ракети на противника. Един руски професор-ядрен физик при посещението си в България спомена, че за руснаците по евтино е изпращане на техен спътник-мина до всеки американски и в даден момент с едно натискане на копчето се неутрализира цялата американска космическа противоракетна отбрана

Блъфира, блъфира, ама срина икономически социалистическия лагер. Хайде помисли колко допълнителни ресурси са нужни да се изпрати до всеки спътник мина и дали това няма да се счете за акт на агресия.

Тоя "да ли" сигурно е китаец, на "на ли" брат му. Или греша?

Апокалипсисът е близо. Човекът е лош по природа и затова налива средства и усилия в създаване на оръжия, а същевременно умират милиони от град и болести...

Човек не е лош по природа. Природата не е лоша. Господ не е лош. Човек е станал лош. Защото не слуша Бога. Човек слуша Дявола. Оттук му идва и злото. Да слуша Бог! Ще се види резултата! Много бързо ще стане. Но няма да е лесно :)

А привържениците на Дарвин кого да слушат?

Руснаците когато разтопиха китайските танкове на границата с лазарен лъч пак беше новина .Разликата обаче е в годините 1967

Пич, извади си пръстите от контакта! Все пак има хора които НАИСТИНА знаят каво се случи там.

Но явно не много, че виж колко + са му дали русофилистиците. Това са уникални тъпоглави религиозни фанатици, заместили само Бог с Русия.

Откъде знаете, може би сте били там или от вестник "Строго секретно"?

Нали се сещаш, че това бяха само приказки за лека нощ :) За да не се излагаш друг път ще ти кажа, че пораженията върху китайската техника на о. Даманский са направени от снаряди със запалителното вещество термит, което гори при 3000 градуса.

Н е е с лазер. Отдавна признаха, че е било фалшива информация. С достатъчно мощни лупи, монтирани на дирижабли са свършили тая работа. Създава се общ фокус с размер няколко метра в диаметър. Температурата във фокуса е около 5000 Целзиеви градуса. На практика изпепелява всичко. Този вид оръжи е създаден в България, в институт на БАН :) Руснаците са поръчали едно "оръжие", а са получили друго. Останали са доволни. Един от създателите му е още жив. Доцент е по физика, а може и вече да е професор. Целта на проекта е била не точно оръжие (да речем "явление"), но се е получило оръжи или поне като такова са го ползвали руснаците тогава ...

Пич пий си хапчетата, че нещо ти разконцентрира мозъчната клетка. Ако се позамислиш малко, ще разбереш защо това е невъзможно. Използвали са най-обикновени Катюши. Ударили са китайците в казармата им НА КИТАЙСКА територия. Така на сравнително малка площ са нанесли мощен удар. Допълнително са използвали запалителни вещества от рода на напалма за по голям поразяващ ефект.

с какво са ги разтопили руснаците ? Със супер модерено оръдие с лазерни радио-лампи ли? Браво!

Руснаците използваха обикновени ГРАД-ове. С необикновени снаряди. Подготовката е извършена от поне 20 батареи ГРАД. Буквално са импрегнирали са местността със запалително вечество. Последният залп е бил запалителен. Ефектът е бил като на огромна касетъчна запалителна бомба. Няма лазери. Добрате стари НУРС-ове.

Това, релсотрона, от rail-gun ли идва?

Разтопили китайските танкове, ама този остров на амур е станал китайска територия.

Нито лазери нито огледала. Просто ги свариха и изгориха с петрол и газ. Китайците си въобразяваха че ще направат голям удар като покажат зверствата на руснаците, като жертват около 15000 китайци, но не остани нищо живо за да свидетелствува и си подвиха опашката. Над 100 градуса не се живее, още по-трудно над 300.

Това звучи едновременно мега яко и ултра плашещо. Star Wars са близо!

Ами напикай се от страх тогава.

крий се под юргана и не се показвай, там е безопасно !

Браво, а сега НАТО да ни подарят поне старите си албански реотанотрони, че армията ни го закъса.

Е "релсотрона" го ползвахме за гърмим десептикони с него ;) Значи да чакаме нашествие скоро щом ще навлиза на въоръжение :):);)

Обслужващият моряк ще си пали цигарката с лазер.

Айде бе къде са дежурните коментатори

пи-пи-пи-пиууууу