Коментари - Партиите в САЩ ще получават дарения и в Bitcoin | IT.dir.bg
назад

Партиите в САЩ ще получават дарения и в Bitcoin

Федералната избирателна комисия на САЩ обяви, че виртуална валута, каквато е Bitcoin, може да се използва за дарения за политическите партии.

Обратно в новината

Коментари - Партиите в САЩ ще получават дарения и в Bitcoin | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човешката глупост няма граници. Биткойна е един балон, в момента няма самостоятелно копаене, а само корпорации копаят. Главния проблем е че има стотина виртуални валути, повечето са без успехи и постоянно изчезват. Всеки може от нищото да създаде виртуална валута Биткойн2, Биткойн15. Това и се случва, какво правим тогава?

Чисто и просто някой(някои) налива пари в копаенето на Биткоин за да поддържа цената му и възможно по-голяма аудитория от ползватели. Възможните цели са: 1) Издояване на пирамида - когато достатъчен брой будали вкарат реални пари в BC и по тая причина курсът се вдигне достатъчно - се разпродава с добра печалба и който купил да се оправя. 2) Мафията си прехвърля пари чрез BC по цял свят криейки се сред тълпата от ентусиазирани спекуланти. Парите, които са дадени на копачите са милиони - не са малко. Но ако имаш милиарди за пране или просто за оперативни плащания на наркотици и подобни, някакви милиони не са проблем. Все едно си купуват анонимна банка или пък ФБР умело ги манипулира да вярват в прикритието си.

"Зад левовете стои държавата и резерва и" Само да добавя: И ПЕЧАТНИЦАТА И БАНКИТЕ! 1.Печатницата е ясно - има хартия - има пари. 2.Банките създават левове /и не само левове/, на база на дадените кредити. Мнооого отдавна за така наречени пари не стои злато или стоки....

Биткойна спрямо съвременните книжни пари е като електронната поща спрямо конвенционалните хартиени писма. При налагане на новото се минава през няколко етапа. 1. Невежество и неразбиране 2. Съпротива и страхове 3. Осъзнаване на предимствата 4. Масово навлизане 5. Колко смешно изглеждат тези със старите разбирания Напълно естествено е тук нивото да е още на етап 1.

Аз съм на ниво 2 и 3. Изчаквам още технологията да добие зрялост и да стане готова една валута която обещава добри възможности.

Биткойна си е балон . Падна на половина последните месеци ,защото няма нищо зад него ....само балами . Половината акаунти вече са хакнати и клиентите остават с някое вирусче в компютъра си . Златото ще се завърне триумфално но финалната битка с Уолстрийт тепърва предстои !

zeddd

Празни приказки говориш. Върна се към нормалната си цена след покачването заради авантюрата с Китай. А това за хакнатите клиенти просто няма да го коментирам. Не знаеш, не си запознат и плямпаш глупости.

Биткойна в САЩ се регулира като актив. Тази регулация влиза от 1 Юли тази година. В България се изисква данък от 10% върху печалбите. В Китай ситуацията още не е ясна. Там забраниха на държавните банки да участват в сделки с биткойни, но до забрана на криптовалутата няма да се стигне. Китайски фирми са едни от най големите производители на оборудване за биткойни в света. Западна Европа като либерабна и пазарно свободна няма да налага никакви ограничение при търговията с тази валута. Русия като назадничава и държава ръководена от консервативни политици естественно забрани сделките с биткойни. Накратко Европа и САЩ водят както винаги. Добрата новина е, че България вече не е в сянката на Русия, а е към Европа и тук тикой няма да си позволи забрани, а ще се върви към някаква слаба регулация.

Чакай сега ... нали уж САЩ обявиха биткойна за фалшива работа?

САЩ водят за сега, но Европа ще ги последва.

По-добре левове. Със сигурност имат по-голямо покритие от този балон. Какво стои зад биткойна? Зад левовете стои държавата и резерва и. И аз мога да измисля шиткойн. ;) Даже произвеждам някой в тоалетната. Стават за наторяване. ;)

Можеш да измислиш и да спечелиш милиони ама не искаш нали ? Иначе не си тъп просто не си показваш акъла нарочно. Както се казва не си тъп само така изглеждаш.

Тук не става въпрос за реална стойност, а за искуствено придадена, както и за идиотщината и алчността на света. Например ако предложиш твоята тор на пазара може и бой да спечелиш, но ако лайното е на Майкъл Джексън, нищо чудно и да изкараш големи пари..