Коментари - Под САЩ има огромно море от въглерод | IT.dir.bg
назад

Под САЩ има огромно море от въглерод

Геофизици от Франция и Великобритания са се натъкнали на гигантско море от разтопен въглерод, намиращо се под западната част на Съединените щати.

Обратно в новината

Коментари - Под САЩ има огромно море от въглерод | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вие представяте ли си един ден тоя въглерод да роди диаманти? Ако не сте емигрирали до сега в щатите, може би моментът е дошъл ли?

А по последни данни под Русия има огромно море от Боярышник !

Под Русия има огромно море от желязо. В съчетание с американския въглерод може да се получи огромно количество въглеродна стомана.

Така и така е течен вече - не може ли да се бие една тръба и да пълнят бутилки за дома ... и кибрит да им дават ...

И какво предлагаш да правят с шише, пълно с графит, и с кибритчето? Да пишат в тъмното като ползват шишето за молив, а кибрита за осветление ли?

Има една теория за неорганичен произход на петрола и природния газ. Накратко, че те се образуват от геологични процеси, а не са остатък от биосферата. От тази теория следва, че петролът си се образува непрекъснато, тоест няма опасност да свърши. Тази теория общо взето не е много популярна и повечето специалисти я отхвърлят, макар да нямат обяснение как така в изчерпани и изоставени кладенци изведнъж отново се появява петрол. Ето сега описаното откритие дава мощно рамо на теорията за неорганичен произход на нефта.

проблема не е в това че ще свърши .. а в това че изхвърлянето на парникови газове променят климата и земята се затопля.. Подобни неща са се случвали и преди .. през епохите на земята в следствие на не-човешка дейност да речем вулканична .. но сега това става благодарение точно на човешката дейност така че не недостиг на петрол няма да има .. но глобално затопляне има и затова трябва някой дейности да се променят ..

Да им е честито, дано се къпят скоро в него!

Ти се моли да не се къпят в него, защото удари ли тях, няма как да го спреш да дойде и до нас.

Споко Европедерастията с тово се се нагушва?

Въглеродът е най- мъчнотопимия елемент от всички в Менделеевата таблица. Даже при температура от 3000 градуса по Целзий още не се втечнява. Какво море, какви 5 лева??

Se taia

Все си мисля, че волфрама е по-труднотопим, ама...

Не е! Въглеродът е най- труднотопимия елемент!

волфрам W - 3280 градуса С въглерод C - 3825 градуса С

Освен температура има и едно понятие налягане. Като имаш предвид, че Марианската падина е 108 МПа, там вероятно е десетки хиляди Мегапаскала Това е супер вулкан и там температурата дори и толкова близо от повърхността е над 3000 градуса, което съчетано с налягането е достатъчно. Но очевидно това не ви интересува много вас гордите евроазиатци от Путлеристан.

Колкото и да е налягането, въглеродът в мантията не може да е течен. Образовай се малко, преди да плещищ простотии.

Предлагам, нечувана;невъобразима; НАГРАДА ,ако някой го палне

Да си чувал, че за горенето трябва кослород? Желая ти успех с доставянето на достатъчно кислород на 350км надолу

Остави го. Той е просто неграмотен, иначе се пени от злоба, ама акълът му е микроскопичен.

Разтопен въглерод ? Интересно, в каква форма ?

разтопена

Форма за пай, много ясно, нали е под Щатите.

Да няма скоро в Краварника....Бууум! :) И няма Краварник!

Ако намериш начин да взривиш графит или диамант, ти си човека.

Прост, като болшевишки трол. Въглерода щял да прави 'буууум'.Егааси тъпигьоза. А това "Краварника" сигурно е кочината в която спиш вечер при семейството си (демек другите от твоя животински вид).

Танас

Не знам колегата с автомата трол ли е или не, но подозирам, че има предвид вулкана Йелоустоун, а не въпросното "море".

Абе дебил малоумен! Йелоустоун, си е бил една от приоритетните цели на съветските балистични ракети! Защото руснаците са знаели много добре, какво ще стане ако бъде поразен от ядрена бойна глава! Тоест, Краварника е щял да стане на гъз! А това, че ти си прост гъз, е друг въпрос!

Жалко, ако беше въглеводород , веднага бих му драснал клечката.

Se taia

На 300км под земята? Успех братчед :)