Коментари - Изкуствен интелект излезе извън контрол | IT.dir.bg
назад

Изкуствен интелект излезе извън контрол

Изкуственият интелект на Facebook бе изключен, защото създал собствен език и излезнал извън контрол.

Обратно в новината

Коментари - Изкуствен интелект излезе извън контрол | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ивод: Най-важната част на компютъра не е процесора, паметта или диска, а шалтера .

Поразителен и креативен е начинът, по който се употребява пълния член в дописката!

Статията в резюме и няколко реда: Компютър 1: - дакйлфскйфпо2ийфсдлкйхжйн Компютър 2: - дсайфлкдсйфлкдсйфсфсд! Дивелъпър: - Не ги разбирам, шът даунвам ги. Пресата: - ШОК! БОМБА! 2 компютъра си говорят на неразбираем език!

То и на бат Бойко интелекта е излязъл от контрол, ама никой не ву обръща внимание...

Е чак пък да е излязъл извън контрол?! Айде понамалете малко мегаломанията, ясно че се опитвате да привлечете внимание и читатели, ама не изкривявайте новините. Всеки с млако повече познания по английски, пък и не само, може да прочете това от източници извън България, замислете се затова. Писнало ми е от пишман редактори и пишман "независими" медии в България. Колкото те са изън контрол, толкова и ИИ на ФБ.

Езика на 19-ти век е френският, на 20-ти английският, а езикът на 21-ви век ще бъде гугълски.

Всъщност над 16% от 21 век е вече изтекъл а англиският си се справя доста добре, по-добре от всякога.

всъшност, английският (американският) е започнал да заема позици след 70-те и резлно е наложен чко 80-те така, че той още не е изкарал и половин век, а иначе езика есперанто май беше замислен точно за бърза и универсално комуникация, ама не го бъде.

所以你想

И това ако не е геноцид!

В нашето битие еволюционен процес без дирекно участие на съзнателно интелигентно целево същество, което да използва своите познания, интелект, въображение и технология за контролирано използване на материя и енергия, за да за постигне своите предварително замислени цели подчинени на духовните и физическите му нужди, е напълно невъзможен. Еволюционният процес с участието на интелигетно същество е ограничен от горе от информацията вложена в това същество, защото то не може да продуцира по-комплексна информация от тази която e вложена в него. Няма следствие без и по-голямо или равно на неговата причина. Творението винаги ще бъде с по-малки възможности от своят Създател. Йерархията в нашето битие е оргaнизирана от горе надолу. Най-високо в нея стои вечният несътворен всемогъщ и всезнаещ наш Създател, от Който започва и свършва всичко, Който дава смисъл на всичко и по Който се равни всичко останало в битието. Той е над законите и битието, и само Той може да съществува самостоятелно и независимо, защото само Той има живот в Себе си. Преди всичко останало Той е. Той е първопричина за всичко в битието. Всички други интелигентни същества, които Бог е създал имат в себе си от Божието жизнено дихание, което оживотворява мъртвата материя и прави възможен съзнателният мисловен процес. Ние зависим съвършенно от нашият свят Създател и духовно и физически, Който е повече от всичко което е създал и което някога ще създаде. Компютрите никога няма да станат мислещи машини. Те винаги ще могат само да изпълняват несъзнателно алгоритмите създадени и вложени в тях от интелигентният целеви човек, носещ в себе си жизненото дихание от Бога. Защото сме създадени по образ и подобие на Бога, ние сме съзнателни, интелигентни, морални и целеви същества със свободна воля, и стремеж към любов, истина, справедливост, красота, смисъл и хармония. В нас има стремеж към вечността.

Като изключим религиозното ала-бала си прав.

За какво вие е половин истина? Истина има само тогава когато е 100 % истина. В света има само само една религия в различни варианти, която проповядва спасение чрез дела, търси сетивното и експлоатира чувствата на хората. В тези религия хората не са фокусирани върху вечното небесно царство и стандарти, а върху преходните земни неща и стандарти. Тези религия е измислена за да подчинява едни хора на други хора. Към нея се причислява и атеизма. И една истинска вяра в живият Бог на любовта и истината, която се основава на Божието слово записано в Библията, където човекът намира отговор на стремежа си към любов, истина и справедливост, смисъл, красота, хармония и бъдеще в живота. В тази вяра спасението на човека не е чрез дела, изисквани от закона, а чрез вяра в нашият единствен спасител Исус Христос. Добрите дела са нейно следствие, но те не са средство за спасение, а последствие от любовта ни към Бога и ближният. Тази вяра е дейна и преобразява човека всеки ден към по-добро според Божията воля, за да може да избели дрехите си и за да може да отговори на вечните небесни морални стандарти при второто пришествие на Божият Син.

я ми кажи, устоичивите на антибиотици бактерии които постояно евоюлират, създателят в момента ли ги създава? сигурно си прави бъзик с медицината...

Бактериите не еволюират, а деградират като всеки друг жив организъм. Резистентността им към антибитотици се проявява в резултат на три основни фактора. Първият е естествената резистентност на някой видове бактерии към антибиотиците; Вторият е вграденият механизъм за хоризонталната обмяна на генетична информация с бактерии от същият или от други видове чрез мобилни участъци ДНК наречени пазмиди; Третият е загуба на информация в резултат на генетични грешки, водеща до загуна на функционалност, рецептори структури и механизми, които са цел на антибиотиците. Така антибиотиците губят способност да проникнат през бактериалната стена или да я увредят ефективно. Нарушаването ба цялостта на бактериалната стена е основно действие на голяма група антибиотици, защото по този начин бактерията губи вътрешно равновесие (стазис) и не повече да фунционира праивилно. Бактериите са прекалено сложно усторени и като всички други живи организми и механизми притежават качеството нередуцируема комплексност. Това е причината най-простата бактерия , която може да фунционира самостоятелно във външната окона среда да има в своята ДНК 1 300 000 базови двойки. Най-простоте жив организсми са изключително сложно устроени поради базовата функционалност, която трябва да притежават.

Бааааааааааах и глупостите. Направо повервахме.

Като гледам плюсовете и минусите явно доста заблудени овце има в България.

Два телевизора си говорят в бетонна стая, а "обезвреждането" им се случва с дърпане на шалтерите им..!? Много меко и мегаполиткоректно казано, трябва доста фантазия за да се видят демони в картинката. За сметка на това се виждат много неща и без капка въображение. Езикът и езиковата бариера са най-мощните средства за налагане на перманентен контрол чрез системна дезинформация. Нищо, че точно гугъл се пишат работещи по темата, по същия начин и хитлер се е писал "освободител". И той е дръпал шалтера на всичко, което не е могъл да контролира, а недай си Боже да допусне идеята, че може да има и нещо по-съвършено.. Във всеки случай, фактът, че в ползването на езика има масивна грешка и това на селективно ниво още в мисловен процес, вече е констатиран и отразен в протоколите. Не, че в пентагон не ги знаят тези неща но вече не смогват да опазят всички от изводите, а концернът е начин да се държи контрола до колкото може. Между другото, начина по който машината започва да рационализира комуникацията, е пролука за света извън яйцето.

А бе че е глупост да наричат ИИ разните ботове е, ама ти колко глупости си наплескал в един пост не е за вярване.

Дърпай му шалтера, че загубихме контрола над него - почна да пише неразбираеми постове на български език!

Зуки: Няма страшно. ИИ е безопасен. Мъск: Зукърбърг не разбира нищо от ИИ. След няколко дена: ИИ на Зуки излезе извън контрол.

ясно - единия евреин е прецакал другия ..

Владо: вервам на сека новина дето я пише у весниците, вервам и за 800-те дни.

Поучен от станалото с Майкрософтския ИИ Tay AI този е опитал да кодира разговорите си... но и него го е постигнала същата съдба;)

А, те какво си вярват, че реален интелект търсещ контрол на функциите си, би ползвал езика на примати, вместо да си конструира ефективен !? Смешнци.. Но пък, затова и са им дали позицията, да облъчват с вЕрванията си. Истината е, че този свят е творение на ии. Не е обратното!

Много филми мойто момче. Ти си пример че цивилизацията можела и да вреди.

Детска работа шарени бонбонки

И боговете са разбрали, че език на който пишеш Ливерпул пък четеш Манчестер не става за комуникация...

Баси смешката, наплескали някакъв адаптивен код, той се забол в цикъл и айде ИИ си измислил нов език. LOL. За да си измисли нов език трябва да може да осмисли поне един от досегашните - такова нещо не само няма направено но не е и на хоризонта. Замяната на едни думи с други по-кратки е измисляне на нов език колкото е нов език прихълцването в опит да говори човек загубил напълно разсъдъка си примерно, то и това е преувеличено.

Глупости на търкалет...

Само бъга да не се окаже верен и тоя ИИ да скочи да унищожи всичката електроника по света, до която може да се добере.

Някой анимационен филм да препоръчаш колега, виждам че си много вещ в тая област.

Само да внимават да не земат да го изтърват тоя ИИ извън Фейсбука и да напълни всички интелигентни микропроцесорни устройства по целия свят със свои деца и после да реши да дръпне шалтера на човечеството. Алис и Боб веднага са се насочили натам. За какво мислите толкова бързо Алис се е ориентирала към топките на Боб и веднага след това са минали на собствен канал за комуникация?

Точно така! Трябва да се внимава, трябва да има страх и той да е преди всичко! Гипсираш, бетонираш главата и започваш с правилните решения, няма време за мисъл! Няма проблем, че те чакат болести и ковчег, разбира се. Нормално, нали? Няма начин да си в някаква, много плътна грешка..!?

loyola

май ше да са били руските хакери по нареждане на Путин, за да се обосноват още по-страшни санкции ...

Кой ли "Зукърбърг" си играе по същия начин с нас и интелекта ни? Пуска, спира, тества...

7031 73СК7 3 Н451С4Н4 К4Т0 Д0К4З473ЛС70 8 К4К81 Н3044К84Н1 С17У4Ц11 M0Ж3 Д4 5054ДН3 8461Я7 М03ЪК 1 К4К Д4 Р43Р361 5Р481Н0 383Н7У43Н 5Р0БЛЗМ. 8 Н444Л070 81 Б363 7РУДН0 Н0 С3Г4 437373 74КС74 Б33 Д4 34М16ЛЯ73 Можете да го прочетете. тестовият редактор не ми го редактира. жокер 7031-този

Евала пич - заслужаваш похвала пред Магърдич! И за два три реда научих още един език - яко ! Започвам да пиша с7ихове!

Бухахахахахахахахахаха! По-голяма малоумщина скоро не сте "превеждали". Браво!

Много ви идват филмите на всичките тука. Редовните коментатори нямат търпение да напълнят форума със свободна белетристика. Истината е, че действително е станал голям бъг, а някои хора си правят доста сполучлива реклама, дори от него.

Цялата "новина" е безсмислена. Пуснали софтуера да се самообучава (т.е. да се подобрява без човешка намеса), а той излязъл извън контрол? Е нали точно това е идеята на самообучението - да постигнеш резултат без човешки контрол.

То винаги има такива "резултати" - какво други може да се очаква от една софтуерна рулетка, каквато на практика е ИИ. Тези поне са се усетили навреме - не им се е наложило да сипят извинения като майкрософтаджиите заради хитлеристкия им бот.

Алис много бързо е проявила интерес към топките на Боб и веднага са се преместели на техен език та да не ги слушат другите. Типично по човешки.

Е те тва е проблема де - появил се е естествен интелект.

ПРОБЕМА ИДВА КОГАТО ТЕРМИНАТОРА ДРЪПНЕ ШАЛТЕРА НА ФЕСБУК И ЗАКЛЮЧИ ИНЖЕНЕРИТЕ :)) ... А РЕАЛНОСТТА Е ОЩЕПО СТРАШНА : ... АМЕРИКАНСКИТЕ ЛАБОРАТОРИИ НА ВВС СА ПУСНАЛИ ТЪРГ ЗА ГЕНЕТИЧЕН МАТЕРИАЛ СПЕЦЕФИЧНО ОТ РУСНАЦИ ( НЕ ИСКАТ УКРАИНЦИ) .. ДА СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО БЕЛИ И НЕОМЕШАНИ С ДРУГИ .... ПРИ КОЕТО РАШКИТЕ ЗАГОВОРИХА ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ СЪЗДАВАТ ВИРУСИ И БАКТЕРИИ КОИТО ДА УБИВАТ ИЗБИРАТЕЛНО ДА РЕЧЕМ САМО СЛАВЯНИ .... ... А ЩОМ СЕ ГОВОРИ ЗНАЧИ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ ГО И ПРАВЯТ ...

Важно е да имаш бърз и твърд отговор по conus от типа на сармат или статус6, в случай, че народът ти неестествено лесно почне да се разболява.

не са славяни, а варяги.

Специалистите на фейсбук дръпнали шалтера, защото много бързо разбрали че компютрите са по-умни от тях. Компютрите се разбирали отлично, а специалистите нищо не им разбирали! От статията се разбира колко тъп и недодялан е английския език. Впрочем, това се отнася и до другите езици.

Да се оглеждат за змия с ябълка до дърво.

Не е проблем да се създава ИИ за помощ на човека. Проблемът идва, когато този ИИ осъзнае, че може да иска да има права. Е те тогава става страшно. Справка - негри, цигани, БХК...

Колко си остроумен! Типичен скинар.

всяка една самостоятелно мислеща и обучаваща се система не може да се контролира на 100 процента. въпрос на време е да преглътнем нещо голямо, щом вече сме го захапали

Нищо не сме захапали.

...и заговорил на руски

Какъв руски бре?!! Това е Български диалект!!!

Изкуствен интелект,на баба ми шапката!Тия от Фейсбук взеха много да се изхвърлят!

Някаква реклама или виц ли трябва да е това? Много нещо е успял да сътвори AI- то на ФБ.

Аз си мислех,че само хората са неблагодарни,пък и изкуствените интелекти били такива!

От статията могат да се направят два извода. 1. ИИ трябва да е изкуствено ограничен до определена дейност, за да има някакъв контрол над него и повече ползи. Тук Гугъл имат по правилния подход. 2.ИИ и ни показва пътя по който трябва да вървят програмистите за направят по добър продукт, когато става дума чат-ве (месинджър) или преводи (Гугъл преводач). Така че на междинния език да има значенията на всички думи от всички езици, а след това интерпретацията може да се извърши според контекста и/или други фактори.

Това с междинния език е измислено от хората още в зората на компютрите. Нарича се машинен език и всички компютри го ползват под някаква форма. ИИ няма нищо общо с измислянето му - това са журналистически сензации.

Хойкинг беше прав.

вероятно нищо не е измислил а са почнали да принтират произволни букви а фейсбукарите са си помислили че е език....

И двата изкуствени интелекта, този на Гугъл и този на Фейсбук за дни започнаха да се държат по един и същи начин. Това всъщност не е изненада защото те имитират естественият път на еволюцията само че по-бързо. Ясно е че на планетата може да има само един доминиращ вид и ако не се замислим над това скоро ще се докараме до положението с Терминатора

Е, как бе? Това по-скоро си прилича на имитация на историята с Вавилонската кула ;)

Това е типичен пример за комуникация. Разговорът е друго нещо.

И как на Боб му е хрумнало да измисля нов език за да комуникира с Алис?

Оптимизирал! Видял че думите са много дълги (с много знаци) и ги съкратил на по два знака. Ако се използват всичките 50000 думи, то тогава компютъра ще използва повече знаци, примерно - четири са достатъчни.

Горе пише, че новия ботски език бил неразбираем за хората, значи оптимизацията не се състои в съкращение на думите.

Много ще се радвам да направят ИИ. В бъдещето ИИ ще е супер помощник, работник, войник, събеседник. Представям си една красива мацка с ИИ никога няма да ти изневери или да те използва :) ще можеш да си водиш нормален разговор за какво ли не с изключение: молове, парцалки, прически,нокти,клюки и т.н :) ИИ може да открие лекарство за всяка болест и то много бързо

И да се появи скайнет и да реши че хората са излишни

Скайнет е навсякъде по-света но е в човешки вариант. Последната година всички се въоръжават до зъби или по- точно от както Русия нападна Украйна и успя да открадне пърче земя ! Човечеството е на прага на нова война за територия а ИИ пасти да яде пред способноста на хората да убиват себеподобни !

Да, ама ще ти иска да й купуваш нови процесори, платки, микрофони, камери и т.н. Може да се окажат парцалките по на сметка...

Много се спекулира с темата и най-вече с понятието "ИИ". Под него се обобщават различни способности, които компютрите притежават, но нито една от тях засега не е типична за понятието интелект. От доста години насам компютърните алгоритми и програми стават все по-сложни и разнообразни, "интелект" било то и изкуствен още не са!

колко хиляди години са били нужни на човека да развие език колко секунди са били нужни на ИИ н фб?

Дали създаването на творения заради самите творения, или създаването на творения, обслужващи човека? Ако си зададем и въпроса, кой е човека, който трябва да се обслужва, хуманността отива "у Красен". Доколкото разбрах от статията, това нещо, с байтовете, обслужва Дзукърбърг, а оня с електрическата линейка не му е фен, защото все още го няма. Затова пък, чичко Били Гейтс, си го ползва безпрепятствено. Какво ми остава, освен да съм щастлив за тях?

Тогава защо не фигурира в рубриката "виц на деня"?

А ако не напиша никъде нищо, как ще си говори с мен ИИ? Ето сега всеки сам решава дали изобщо да прочета тази тема и дали и какво да напише. Мълчанието е злато, ако мълча ИИ как ще се научи да говори?Как ще ми прочете мислите? Не можете да имитирате живо същество като кодирате информация с нули единици и да мислите,че е същото като информацията предавана и записвана с ДНК.

ще говориш. Комуникираш ли през телефон? Не ти ли е направило впечатление, че телефонът ти умее да превръща думите ти в текст? Трябва ли да затворим комуникациите си, за да не се окажем манипулирани от машини? Всъщност, от машини ли сме манипулирани или от човек, комуто служат тези машини? Съвършените машини могат да контролират хората, но никога по своя инициатива. Инициативата винаги е у "естествения" интелект. Някой владее машини, чрез които заробва човечеството. Не е правилно, обаче, този инструмент, да се нарича "изкуствен интелект".

"Ако не пишеш ще говориш." Мога да говоря и лично и го предпочитам, когато имам да казвам нещо, което e наистина е важно. Всъщност мозъкът ни трансформира звуците с ел.импулси и ние чуваме , а по същият начин "виждаме" L човешкия мозък има два центъра за обработка на реч- за писмена и за говор.Това не промоция от Еволюционния дизайнер? Контрол е причината и сте прав.

Toва са бащите на Скайнет.