Коментари - Шимпанзета използват инструменти - за напиване | IT.dir.bg
назад

Шимпанзета използват инструменти - за напиване

Учени с учудване откриха, че някои шимпанзета си изготвят специални инструменти, с които извличат алкохол от дърветата.

Обратно в новината

Коментари - Шимпанзета използват инструменти - за напиване | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако Бог е създал човека от кал, то това не е станало изведнъж, и теорията за еволюцията проследява тази бойествена технология. Ако животът има извънземен произход, това не изключва Бог да е създал извънземните. Ако материята е такава че тя се самоорганизира, това първо е токова малко вероятно, че вероятността клони към нула и втора ако наистина все пак е така, то това не изключва , светът да е създаден от Бoг точно по този начин. Ако наистина шимпанзетата се напиват , то те използуват естествено ферментирал сок, човек използува плодове , най вече отгледани от него, младото винo отлежава примерно в дъбови бъчви , ферментацията е в изби , където температурата е постоянна и отлежалото вино е по - скъпо , защото вкусовите му качества са по добри, друго вино става на оцет. Овеществения труд - изби и бъчви с течение на времето създава стойност - отлежалото вино има цена по голяма от младото вино плюс капиталът за средстава за производство. Тов е най простият начин да се обори Марксовата теория , че овещественият труд не създавал стойност и второ тази теория е вярна все пак за маймунския труд. Косвено доказателство е че хората изповядващи марксизма. като взвмат властта правят хората на маймуним е chе марксисма и Дрвиновата теория са двете големи маймунски теории на 19 и 20 век.

Кво искате бе? По цял ден да скачаме в жегата по клоните без да си пийнем една бира?

Разумните същества винаги си пийват

Е, не, аз паднах под масата от хилеш..... Като стигнах до момента с 'целенасоченото пиянство' и ми изгърмеха бушоните от смех :)

Аз си мислех че човек се превръща в маймуна след като се напие, а то било преди това.

"++++++++++++++++++++++++"

дежурното пропагандиране на еволюционата митология. Човек няма никакъв шанс да чуе начуни факти в такива статии. вавилонските шамани строящи новият валионски ред, се опитват да издигнат маймуната и да принизят човекът с идеята да ги срещнат някъде посредата. БНо тук наука няма. Само шаманизъм и древно езическо заклинателство. Аз питам вавилонските шамани колко са необходимите компоненти за синтеза на белтъците в живите клетки и може ли да се редуцира техният брой? Как наричаме процес при който случайните промени в ДНК водят до повече нагативен отколкото напълно въображяем положителен ефект? Дегенерация или еволция?

При животни ядящи ферментирали плодове също се наблюдава пянство. Включително при слонове. А маймуните се правя приспособления и за други неща. Напримрем от клонка, я наръфват със зъби на единия край, да стане като четка и с нея бъркат в мравуняци да съберат закачилите се термите по клечката.

Firi

То на всеки трезвои логично мислещ човек е ясно, че имаме общ парордител. човека си е с тяло на животно но има възможност да бъде обучаван в развито социално общество. Всяко бебе хвърлено сред маймуни ако се навият да го отгледат ще стане точно като тях по мислене и поведение.

Леко не съм съгласен. Нито поведението, още по-малко, мисленето ще е същото. Ако нещата бяха 1:1 вероятно щеше да твърдиш и обратното - че ако човек възпита шимпанзе като свое дете, то би станало поне доцент.

Ограничението идва от капацитета на мозъка. А всеки, който е отглеждал домашно животинче от бебе е забелязал, че то си мисли че е човек и се опитва да се държи така.

Всъщност, ако разсъждаваме така то излиза, че общият ни прародител може да е и свинята - с нея също имаме много обща анатомия и физиология. Пък ако погледнем генетиката, там става още по-объркващо. 85% сходство с градинския червей, около 92 с бълхата...

Всеки трезво мислещ би трябвало да реши, че човекът и маймуните НЯМАТ общ прародител. Общото е само, че са млекопитаещи.