Коментари - Подробности за бъдещия Android 7.0 | IT.dir.bg
назад

Подробности за бъдещия Android 7.0

Съвсем изненадващо Google тестова версия и разкри някои подробности около бъдещия Android 7.0, познат като Android N или Android Nutella.

Обратно в новината

Коментари - Подробности за бъдещия Android 7.0 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

юзера ще може ли да спира апове или функции по негов избор или просто цру-то ще му влиза в телефона още по-лесно? Или не, май новата версия първо ще докладва на сървъра на цру-то преди да изпълни командата както и ще праща всяка снимка там преди да я покаже на екрана... вденАх за кво иде реч

Досега всички версии на Андроида бяха с бонбонки и близалки. Сега вече е очевидно, че минават в друга ТЕЧНА фаза. Минават на течен шоколад. За мен извода е, че зад целия проект стоят някакви дечковци лишавани от сладко на младини. :):):):):)

Честно казано от киткат насам не виждам никакво подобрение за потребителите. Добавят хардуер, гръмки енджини,функции....и резултат никакъв. А в много случай скапват работещи неща. П.С. Епъл потребителите не знам какво се обаждат- заради Епъл всички сме на андроиди. Ъпдейт на ОС и Апп без право на даунгрейд означава глупав рев по форумите с месеци и години. Или смяна на телефона-еднодневка. А как всички апове и ОС версии вървяли без ппроблем на всякакви айфони-тази басня върви само пред новобранците ;)

Има нови неща като NFC,мултиекран, жестове,дори принтиране и какво ли не, но хората купуват нови устройства най вече заради хардуера, като повече рам, повече процесорни ядра и по-добри камери. Предвид че си трол е нормално да "не го знаеш".

Телефоните на Епъл реално не са толкова скъпи. Скъпи са в България. Всъщност, кое в България не е скъпо? Имат сайт, имат цени. Има западни оператори, които ги дават с планове и има цени. Вижте разликите с България. Покупателната способност на българина/лева е изключително ниска. Андроид Cyanogenmod не поддържа всички модели. Даже за различните версии има доста оскъдна поддръжка. Освен това и с драйвърите има проблеми. Не е като всеки да може да си сложи новата версия на всякакъв модел и марка апарат. Единствено Гугъл има силата, както и ЕК, да задължат по някакъв начин всички производители на апарати, да ги обновяват примерно 5 години! Всичко това е в интерес на потребителите. Не се дръжте като сърдити пубери, все едно получавате заплата от Самсунг...

Самсунг и Сони са същите като Епъл-спор по тази тема няма. Но да трърдиш, че старите айНеща са супер с новите версии на ОС и приложения е честно казано трагикомично.

Къде е проблема? Аз мога да си контролирам телефона с мишка...

просто не си земеш свстен лаптоп? той винаги си е имал мишка...

След Android N, oчаквайте Android O (Oreo). Ба'си в къв свят живеем...

и в къв свят живеем ?

В такъв, където такива като питащият, не знаят, че пред въпросителния знак няма интервал.

а след това Андроид ТВН тунквана вафла несебър сподприложение Морени вафла трепач

Трябваха ти 14 версии за да им хванеш логиката. Браво. Като бореца дето наредил пъзел за 3+ годишни само за 6 месеца.

Не, просто вече имаме и "продуктово позициониране".

Първия Nexus излезе по същото време по което излезе и iPhone 4s. На Nexus-а отдавна му спряха ъпдейтите (дори не получи и 4.4) а 4s работи на последната версия на iOS и още се ъпдейтва. Mic drop

Виж ти..не знаех, че посления Ios e 7.2, а мислех, че е 9.3 :)))) Понеже виждам, че си гъба, да ти разясня някои неща: Първия Нексус, пич излезе 2010-та (Nexus One). Същата година (2010та) излезе Iphone 4, не 4S! Iphone 4 се е ъпдейтвал до 2014-та и последната му Ios e 7.2. Дотук с глупостите ти! Айде бегай!

уффф.. айде аз по грешка казах "първи" но това не ми прави аргумента невалиден. Ти се заяде за глупости така че ето ти фактите: 2010 година телефони - Nexus One: максимална Android версия: 2.3.6 Gingerbread (пусната 9/2/2011) - iPhone 4: максимална iOS версия 7.1.2 (пусната 6/30/2014) 2011 година телефони - Galaxy Nexus: максимална Android версия: 4.3 Jelly Bean (пусната 7/24/2013) - iPhone 4s: максимална iOS версия: текуща поддръжка Колкото и да се хващаш за глупости - това са фактите. Излиза че Android има много по-слаба поддръжка дори и от Google. Айде сега ходи да пасеш.

Апдейтва се, затова колегата до мен все си псува гейфоня.

Имам Galaxy Y от 5 години, който видя точно 1 ъпдейт на Андроида 3.7 или нещо подобно. Имам и 4s на Епъл от 4 години и почнах от ios 5 та да стигна от месец насам до 9.2. Та питам се що Гъгъл не прави като Епъл а само за Нексуса поддържа няколко версии? Просто каквито и Нутели да изкарат си остават по-назад от Епъл от гледна точка на поддръжка.

e ти си купил най-евтиния Галакси, супер бюджетен за 200-300лв. и го сравняваш с телефон за 1500 ? Имах Галакси С2, което дойде с Андроид 2.3 и след 3 години (!!) се ъпдейтна на Андроид 4.0, а после на 4.1. Впоследствие със Cyanogenmod го ъпдейтнах на петица, а сега гледам че гласят и Андроид 6 за него! Нещо да кажеш? Не знам що сравняваш ябълки с круши !?

Неее. Сравнявам ти две ОСки и поддръжката им. На 4s върви всяко приложение от стора след 4 години. А на Y по-скоро нито едно не мога да кача вече. И ценово не бе 1500 а с план 800. Другия на свободно бе около 300. И двата работят обаче. И няма да ги сменям особено Епълския.

Това не е работа на Гугъл, а на Самсунг. Все пак този телефон струва 10 пъти по-малко от Айфон. И не гледай цифрите, щото разликата между различните версии на Епълската ОС са колкото тези между Андроид 3 и Андроид 3.7 общо взето. От Самсунг са решили да не лъжат хората с орязана версия на нов андроид, само за да направят ъпдейт.

Ами купи си Нексус!

Гугъл се доказа като една наперена аматьорска фирмичка. Никога не е късно да се изложиш.

Хахахаха, алчност е да продаваш с над 200% марджин и да патентоваш заоблени ръбове, хахахаха! Да не говорим, за зарабването с айстора и айприложенията, ай сиктир!

а връзката със статията беше ?

Реклами на всеки ъгъл. Поведението на хората около теб, тоест конформизъм. Търговски трикове и постоянни стимули към свръх консуматорство. По всички детски телевизии вече рекламите за продажби са през 10 минути. Да ти изброявам точни характеристики е безмислено, щом сам не можеш да разбереш. Нямаше все пак да има нови ОС, ако в тях нямаше множество нови подобрения. А и много често въпроса е принципен.

Нова версия на Андроид - нови телефони. При Епъл е малко по-добре. Доста по-стари поколения телефони и таблети получават и последните iOS обновления.

Само да не бъркаме производител на ОС и на устройство. При Епъл това е един и същ монополист, но при Гугъл не е задължително така. Примерно Гугълските телефони (Нексус) имат ОС поддръжка сравнима с тази на Епъл. При другите производители е друго, примерно не-флагмен на ХТЦ почти сигурно няма да види повече от един ъпдейт...

Не е ясно защо реши, че някой бърка нещо. Важно е какво се случва и къде потребителя получава повече за парите си. Не е е приятно да те карат да си купуваш всяка година нов телефон или най-скъпия телефон на две години, за да получаваш най-новата ОС. Нямаше да е приятно, ако за всяка нова десктоп ОС ти трябваше ново ПЦ. Гугълските телефони си ги продават основно на сайта, които е недостъпен за България. Може би Гугъл трябва да започне да пуска своя мобилен ОС подобно на Майкрософт, Линукс и т.н. Потребителя да си купува само празното устройство и да си инсталира ОС-а. Или поне да го има като вариант.

Купуването на нова техника, когато старата има капацитет да работи без проблем с новия софтуер, дори по-добре, е излишно хабене на ресурси и замърсяване. Производството на подобна техника е доста енергоемко и неекологично.

Колко "доста по-стари" ? 2 поколения (3-4 години) назад и вече са несъвместими с новия софтуер на Епъл. Същото като при Андроид. Само дето при андроид е пълно с ентусиасти, дето разработват ром-ове и даже старите устройства могат да работят с нов софтуер, ако производителите все пак са се отказали от официални ъпдейти.

2-3 годин при Епъл без поддръжка...я пак, пухчо?!

Разделяне на екрана за ДВЕ приложения, какъв напредък мале мила. Ще открият прозорците във версия 70+? Инак това, което правят добре е идиотоустойчивия човешки интерфейс, май наистина всички се справят с лекота.

Работя на комп пт около 30 години. Някъде от 1986-та седнах на Правец 82. Та явно съм идиот, защото понякога ми е доста трудно да навигирам в тези "новите приложение". :-) То долу менюто ли да се натиска, горе бек стрелки ли, ионките дребни и трудно нацелващи се. Изобщо върнаха компютрите в ерата около 1993-1995-та с тези смотани програмчета. Даже по-сле стана, защото екраните тогава бяха 14 инчови, сега са 5 ili 7. :-D Както някой по-горе каза, скоро ще открият и прозорците, но още не са. хахах :-) Пъл;на пародия.

От кога "работиш" на нещо не те прави експерт или умен. Щом не можеш да разбереш долу ли се цъка, горе ли се цъка, явно наистина си идиот. Продължавай да "работиш" на някоя елка и не ни занимавай :)

Предполагам все пак се досещаш, че интерфейс базиран на контрол с мишка се различава от интерфейс базиран на контрол с пръст?