Коментари - Масивно струпване на тъмна материя в Андромеда | IT.dir.bg
назад

Масивно струпване на тъмна материя в Андромеда

Учени от НАСА откриха необичайно голямо гама излъчване в галактиката Андромеда, известна също с названието М31.

Обратно в новината

Коментари - Масивно струпване на тъмна материя в Андромеда | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За повече информация прочетете "Мъглявината Андромеда" от Иван Ефремов, доколкото помня.

Учени от ООДа откриха масивно струпване на тъмна материя в и около Мосул. При детайлен анализ се оказа, че се губят съществени детайли и най-вероятно се касае всъщност за информационно затъмнение. Учени от ООНе отказаха категорично да се занимават с проблема.

Извинявам се на всички - и на колегите по форум, и на dir.bg, че се подхлъзнах по дискусии извън темата. Ще се опитам в бъдеще да не обръщам внимание на троловете. Към модератора: могат спокойно да се изтрият всички мои оф-топик мнения в тази и в предишни дискусии (само трябва да се внимава, че няколко човека ползваме "666").

Извинявай Андромеда. Не можах да се сдържа и се изпуснах. Бях ял нещо тъмно...

Браво. Внезапно забелязаха, че на 2.5 млн. светлинни години от тук се струпва нещо невидимо!

Къде пише, че сега се е струпала? Тъмната материя си е била там, просто сега са я засекли. До къде ни докара журналистическата сензация... да мислим, че всичко се случва точно в момента...

С какъв научен метод могат да засекат въображаем феномен?

Пише го в заглавието и първото изречение.

Това е някакъв малък бъг на симулиращият Вселената софтуер.

Tempest скоро пристига там, ще разберем.

Документалният филм направен с участието на бивш служител на НАСА "Our Created Solar System - What You Aren't Being Told" - Spike Psarris, ни разкрива много и интересни детайли от слънчевата система, които никога не са коментирани в масовите медии поради разминаване с догмите на официлната космология за масова консумация и доктрината за политкоректност. Той разкрива един свят без тъмни материи и енергии, без черни дупки и неутронни звезди, без кванотви флуктуации, скрити измерения и други невидими и неуловими за модерната научна апаратура въображаеми феномени с които вавилонските шамани имат силното желание да обяснят творението без неговият Създател. Само факти. Детайлите се подреждат в хармония и истинат става явна.

Да ти имам достоверните източници на информация - филмчета в тубата... и то разказани от бивш "шаман"... :)

Забавлявах се с едно четиво за тъмната материя, интелекта, еволюцията на вселената... Не знам как да сложа линк, без да се цензурира, но заглавието на статията е "Is Physical Law an Alien Intelligence?" Накратко, един свръх-интелигентен живот, в целта си да се оптимизира, в крайна сметка ще стане в "симбиоза" с физичната среда. Това, което ние си мислим, че е вселената и физичните ѝ закони, може да се окаже проявление на напреднала фаза на живот. От там вече е малка стъпката към представа, която би била еднакво приемлива и за учените, и за вярващите. Така Бог ще стане нещо, което ще е tangible за науката (в смисъл, че може да се наблюдава и изследва, дори и да не се разбира). В статията се разглеждат някои проявления на природата, които могат да се "обяснят", ако тя беше живо същество. От това би станало прекрасен НФ роман, но в същото време си е една доста любопитна идея. Би ли навредило, ако за момент се оттърсим от отливката на сегашните ни представи и помечтаем за малко? Господа?

То има няколко подобни НФ романа, но аз конкретно се сещам за финала на Азимовите Фондации - "Фондация и Земя", но няма да пиша спойлери... :)

Естествено, че можа да си представяш, а и НФ романи да пишеш. Лошо няма, кефи си се. Но за пред науката ще трябва и да откриеш доказателства. "Аз не измислям хипотези" - мотото на Нютон, ако добре си спомням

Тъмната материя и енергия са само част от невидимите и неуловими за модерната научна апаратура въображаеми феномени, с които вавилонските шамани изповядващи култ към златното теле, се опитват да обясняват света в който живеем без присъстевието на светият Бог. Опитите им са трагикомендия, но затова са ненадминати по арогнандност, упоритост и масовост. Тъмната материя и енергия са в действителност култ към тъмнината и силно ни напомнят за тъмното средновековие с характерно за него преследване на истината и неистов опит тя да се укрие от хората в името на безсмилието на гордостта и суетата на човекът на грехът и погибелта. Според теорията на тези философи на мрака, тези въображаеми феномени съставляват едва 95 % от масата и енергията на вселената. Което означава тяхната теория за проиизхода на вселената наложена като масова мантра, се разминава само със 95 от дейсвителността. тези 9% процента те компенситат със числа в техните натематичекси модели за да нагодят реалността към тяхната теория със статут на свещенна крава. Очевидно е че всички материалисти за иолопоклонници. И се оказва че се хората които не искат светият наш Създател в живота си, пречат по всякакъв начин на науката и човешкото познание. Понеже когато хората познаят Бог, те няма да служат да творението, а на Творецът. В това се заключава многовековната борба между доброто и злото започнала още в Божието царство поради нарцистичният клеветник сатана и неговите неадекватни болни амбиции.

Голяма боза. За теб всичко е пределно ясно и няма защо да се търси! Твоя бог е насреща и обяснява всичко!

Сигурно не знам и 1% процент от това което бих могъл да знам, но основното със сигурност съм го научил. Нашият произход, нашата цел, която е цел на нашият Създател и нашето посвещение. Защото нямам навика да приемам човешки авторитети за последна инстанция и обичам да проверявам фактите, стигнах до много истини, които не са популярни сред мнознството, понеже на религиозните материалисти идолопоклоници кланящи се на златното им треперят гащите от мисълта че истината може да излезе наяве. Защото човек който не вярва в Бога, не иска да служи на творението, а на Творецът. Това израционално поведение го дължат на сбърканите приоритети и авторитети в техният живот и желанието им да служат на тленатата плът през един кратък суетен миг от вечността. Защото каква по-голяма суета от тази интелигентен живот да изчезне заедно със всички негови усилия, познания, планове и стремежи, и да не остави и следа? Затова ние като рационални хора търсим смисъла и го намираме в Божието слово записано в Библията. То отговаря на всички екзистенциални въпроси по истинен и начуно достоверен начин. Но защо си задаваме такива въпроси. Защот не сме просто материя, а сме Творение Божие и имаме и духовно компонента. И защот в нашето сърце е вложен стремеж към венчостта и връзка с нашият Създател. Затова жадуваме за любов, истина, справедливост и хармония. Антиподи на фантасмагоричният свят на вавилонските шамани, основан на принципите на хаосът.

"Очевидно е че всички материалисти за иолопоклонници." Ти на всичко отгоре си и неграмотен, а си тръгнал за наука да развиваш теории...

От къде да имаш аргументи, след като във вавалонските криминални НПО та, които искат да заменят волята на суверена, не плащат за истина, а извабрикувани и поддържани лъжи.

Ето ти формулата обяснение на вселената с господ включен в нея: Господ/невежество=комунизъм/некадърност И кажи на твоя господ като се срещнете, че част от човечеството си търси знанията и не е много учтиво да ги крие и да ни праща Иво да пише тъпизми!!!

тъмната материя нещо като "лош матрял" ли е

неизучената част от материята това което не е разгадано във вселената.

"" космическото ведомство "" абе вие ме убихте :) хахаха голема работа са тия от НАСА

Не бе... просто нали са учили в СССР и списват за фенове на СССР... превеждат от Съветски... какво те учудва?

а, бе, всяко предположение на НАСА, вече и новина. журналисти, постарайте се малко повече от копи-пейст

а какво ще кажат учените за струпването на тъмна материя по гетата

тъмната материя е съсредотОчена почти изцяло в политическите и полицейски среди в България

Много хубаво. Само дето не мога да разбера защо учените се осмеляват да изследват хипотези като тъмната материя а не посмяват да изследват разума. Смятат последното за нещо като табу. А аз не разбирам защо? За квантовата механика например ще е от голяма полза. Наблюдателя няма да е нещо появило се от нищото. А да не говорим че е много вероятно във физиката и математиката много неща да се наложи да се предефинират. Хайде драги физици и математици които ви смятам за единствените които разбират света правилно. Заемете се най-сетне с това нещо наречено разум по-смеличко.

Ха ха ха ...вероятно минусите са заради предпоследното ми изречение защото в противен случай няма логика. Ако е така много съжалявам, но наистина смятам хората разбиращи от физика и математика могат да разбират от всичко останало по-добре от всеки друг. Искате или не това дори е факт а не предположение.

Това им е центъра за цветен метал и амбалаж. Андромедата е сериозна история, или не е

да не са окапали лещите с кетчуп докато са дзяпале....? и сега едни хипотези чудни приказки пейзажи...

Тъмна материя????2 Дрън, дрън. Търсете друго обяснение.

Бели бъбреци?