Коментари - Идва ли механичният апартейд? | IT.dir.bg
назад

Идва ли механичният апартейд?

Последният видеоклип на новата игра от поредицата Deus Ex поставя доста интересни въпроси.

Обратно в новината

Коментари - Идва ли механичният апартейд? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

.

Абе то и в Матрицата първо хората са почнали войната срещу машините, а после сме го духали.

Матрицата е леко различна материя от идеите, които се обсъждат в Deus Ex.

мурзилският апартейд кога?

Бухахахаха, не се косете мурзилки, скоро ще ви окосоят!

Апартейд, аугментации, добър подбор на думи от страна на редактора!

Жалко за бедния речник на някои столичани...

Сегрегация по-български ли ти звучи?

А разделяне в две дисюнктни тайлменгета?

Хайде подбери по-добри думички, предвид материята, за която става въпрос, господин интеУектуален филологичен пурист. Дръж сметка за разликата между "заемка" и "чуждица", ако знаеш какво е това. "Апартейд" е термин, наложен във всички езици, описващ много конкретна ситуация, а "аугментация", разбира се, би могло да бъде "механизирана протеза с вграден механизъм за обратна връзка, основан на невронна връзка", за да си спокоен. Точно както и кибрит би могло да бъде "драснипалниклечица" или "уиски" да се нарича "концентрирана алкохолна напитка, произвеждана в западните култури от малц", а компютър - "електронноизчислителна машина", ама не си чул да се употребяват тия изрази. Аман от дървени философи.

За съжаление на много хора, поколения наред, им липсва езиков патриотизъм: Вкарваме и се гордеем с използването на чужди думи. Във всички европейски езици си правят преводи или съставят нови думи по собствените си езикови правила. Примери: В немския език: телевизор=Fernsehegeraet, лог. контролер за автоматизация: Rechner, интерфейс= Schnittstelle и стотици други примери.

Навремето имаше книги...там се развиваха идеите. Сега вече книгите се изживяват от четящия в ролята на главния герой, чрез игри. Скоро всичко май ще се слее

То и сега има книги, ама явно не си даваш труд да провериш. Апропо, някакъв проблем ли имаш идеите от подобен калибър да се поднасят от мултимедия, различна от мастило върху хартия? Фен на килийното училище ли си, що ли? Да те светна, че там са писали на пясък, няма ли да възразиш, че книгите ги печатат и тотално разрушават традициите на "едното време"? Щото навремето и хирургическите операции са се правили без упойка, ама съм сигурен, че няма да възразиш срещу нововъведението на основанието че "едно време не се е правело така", ако опреш до него, а?

Иван Петров

пишеш глупости... постоянно съм в играта...е не тази.

Хората няма кво да ядът, те игри ми играят. ахмаци недни

Ганке, във всяка статия ревеш за ядене, ела, ще те нахраня с големия салам.

Ей палавник, колко е голям салама?

отиди в тоалетната ....

Това добре, но истинското чакане е за Ефекта.

Андромеда :D

първата част също беше много хубава