Коментари - Гигантско слънчево изригване застрашава Земята | IT.dir.bg
назад

Гигантско слънчево изригване застрашава Земята

Гигантско слънчево изригване може да сложи край на добре познатата ни цивилизация, а човечеството да се окаже в свят без работещи технологии.

Обратно в новината

Коментари - Гигантско слънчево изригване застрашава Земята | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ше имам ли време за едно кафе?

Да, ама остави вратата отворена, че ще ти спре мобилния :)

Не милиони, а от милиард до два. И друго, ще се върнем към въглищата и смятането и писането на ръка. Космическите джаджи ще изпопадат на земята за няколко години. И ай колко страшно, щяло да има дори "диктатура". А сегашното не е ли подобно. Диктатура само че на няколко държави срещу останалите. Единствено ще останат ракетите Сатана и амераналозите им, с атомните бомби за ударът на възмездието. Те могат да излитат и при ядрен удар в близост до тях, така че слънчевата радиация няма да ги спре. Е, чак тогава ще има ядрена война, вервайте ми.

Аман от бакални професори, който най-правилно знаят как работи светът.

ма много сте комтентни -"Ако процесът е същият като при генерирането на нормални изригвания от нашето Слънце, то е възможно собствената ни звезда да е в състояние също да ги произведе. "

Бла бла, измишльотини . . .

хората няма кво да ядът, те нам'коси ми измислят...

Хайде стига глупости, изпържването на част от комуникациите може да събори цивилизацията точно толкова, колкото "Проблем 2000", някой спомня ли си го...

А иначе до Марс ще пътуват с хора...

Я сказал тебя ета болгарский форум, нет украйнскии. Човеко не разбираш ли от дума. Не коментирай неща които не си виждал. В Украйна не знам как е било, но в България купвахме пресен топъл хляб и го пълнехме с истинско сирене и докато стигнем до вкъщи го изяждахме. Стотинки имахме за всичко. С 2 лева бяхме царе. А сега с 2000 лв се чувствам задлъжнял и беден. Сега ти ми кажи как е било в Украйна.

Дядото и баба ти са били украйнци. И Сталин ги е чегарил яко. В България такива неща не е имало. Съжалявам, но си сбъркал форума ТОВОРИЩ ДУРАКОВ.

Руските космонавтите са виновни. На всяко излитане зареждат слънцето с въглища. И то затова така пламти.

да, за всичко са виновни русите...

Ей, най-после! Тъкмо се бях притеснил, че под тази новина няма кой да ни обясни за руската агресия.

сигурно ще накажат автора, че е пропуснал задължителното облъчване, за лошите руснаци

Най-голямата заплаха за света е руската агресия. Най-голямото зло на света.

Лайфа върви ли с купонна система и с оптимистична ипотека към някоя банка?

Човека тънко ти намеква, че живот е имало и ще има, с технологии или без, ама ти нали си примат, трябва да го обърнеш пак на РусияУСА...

Най-ще страдат тия с ифоните за по 1500 лева хахахахахаха

Прав си! Тия с ксиомито и хуямивей живеят още в каменнатта ера и няма да забележат разликата!

И рече Слънцето 'Алах акбар' и спретна атентат. Мосад задържаха петима членове на терористичната звезда, а останалите 27 ликвидираха при задържането им с по 20 предупредителни изстрела . . .

"Телеграфите са започнали да изпращат сигнали сами, дори когато не са били свързани с мрежата" === Избихте рибата просто! А иначе за самата статия - периодично учените излизат с някаква потресаваща новина за чудовищен мор, който ще настъпи. Страх и консумация - явно затова им се плаща на тия, дето вещаят катаклизми.

Не че е кой знае колко важно ама с тая работа ни плашат от 2000 година насам, а американците си плащат рекета по нея от 2012 година когато Федерал Енерджи Регулатори Комишън издаде нареждане американските електропреносни мрежи да бъдат осъвременени до 2013 година така че да издържат на подобни явления. Пък днес вече сме 2016...

Когато е нямало дори ток, изоставането е започвало на Коледа с прасе и две каци вино, много сняг, пързалки за децата по цял ден, здрави и пъргави, дебели е нямало, но умни ученици и студенти е имало, транспорт с влак, а до влака с каруца или пеша, пролетта се хващат за зелено, яйца и козунаци, на Гергьовден- агнешко, сирене и мляко истинско, през лятото изобилие на плодове и зеленчуци, пролетно пиле, от реката цели котли с риба/клен и мряна/ есента грозде, круши, шилешко, телешко, кокошки, пуйки, гъски и патици, влизат в кулинарията, всичко собствено производство.Отново каците по 500 литра пълни с вино, ракия гроздова 100 литра, сиренето и млякото биволско, природата истинска, училището пълно с деца, по 40 деца в клас.От селото излизат 90 висшисти, мнозина са лекари, фармацевти, икономисти, офицери, инженери, богослови, математици, физици, летци, артисти/1 е з.а. в народния театър/, спортисти, футболисти/1- в А група/, отлични ученици и студенти, работници, земеделци, скотовъди, шофьори, а сега само спомени и продължаваме напред.

и да извадиш краката от контакта ... :)

Пак си забравил за циганите.

AbuTalib

Тази разюздана и покварена цивилизация не заслужава повече да живее и да се множи.

Само 90% от мозъка сте си ползвали, за да си напишете статията. Само 90%.

А 90% от 0 е ?

Голям проблем,няма що ! :)))) Помня още времето когато електрониката в къщи започваше с ВЕФ-а и свършваше с телевизора "Пирин" електричество имаше колкото за една мъждукаща лампа а колите бяха с делко,бобина,стартер и свещи . Пари в банката нямахме купувахме си хляба със стотинки а не с дебитни карти и преживявахме някак.:))

Възможно е слънчево изригване .. възможно е ...епидемия...която ще..... възможна е атомна война, която ще.... възможно е завладяване на Европа от нашественици, което ще ... възможни са много ....възможности според Теорията на вероятностите

А пък най-вероятно ще умрем в края на живота си !

Всичко ще се възстанови, и ще е по-добро от предишното. Всъщност, след това ще има технологичен бум, икономиката ще процъфтява. Е, известно време след това ще трябва да се яде човешко, но пък после всичко ще е наред :)

Проблема е много сериозен, защото такова изригване се случва 10 млн пъти по-често от изригването на Йелоустон и 100 000 пъти по-често от падането на метеорит/комета на Земята. А всички медии ни обсипват само с инфо за такива катастрофи. Последната слънчева буря е била едва преди 150 год. Следващата може да стане всеки момент отново. Друг проблем е, че от самото изригване до достигането му до Земята има около 45мин. Астрономите ще го видят, но хората по света няма да знаят, какво идва към нас. Ефекта ще е ужасен. Цялата електроника изведнъж ще спре да работи. Всички бензинови автомобили също. Самолетите ще паднат, асансьорите ще спрат между етажите. Няма да има телефони, ток и интернет. И това ще е за постоянно. Няма да се възтанови след края на бурята. Всички хора ще бъдат в тотален шок. После ще започнат безредиците и анархията. Света, който познаваме просто ще изчезне.

УЖАС! ШОК! ПАНИКА! Давайте да мислим за решение на проблема хора! Аз предлагам да направим един голям чадър и да го разпънем над цяла България, така само ние ще останем цивилизовани и ще доминираме над останалия свят!

И как разбра, че ще е за постоянно ? Звездите ли ти го нашепнаха ?

гиргино, няма да ти вари повече касетофона с чалгата

И фейсбук няма да има! УЖАС!!!!!

Хайде де - "Няма да се възтанови след края на бурята". Просто ще се произведат нови устройства след като бурята отмине. Ще има проблеми, ама чак пък такъв апокалиписис?

Зле прикрита неграмотност. "Само около 90 процента" - 9 от 10 не е "само". С други думи повечето звезди, са с по-силни полета. Цялото нещо е теория, а вие го пишете, като че ли ще стане след 8 минути.

Тиражирате слухове и разпространявате паника. За това трябва да ви се търси наказателна отговорност.

Айде стига гумени надуваеми плашилки! Днеска слънцето, утре земетръси, айде стига вече.....аман от тъпизми....

Моля панелни смешници с IQ на ряпа да не коментират толкова сериозна новина.

Предлагам да заявите първи -а, че изчезването на динозаврите, например, се дължи на слънчево изригване, макар че други гадинки пък са оцелели някак си...

Стоичков е виновен.

До 10 години може човечеството да е наполовина и то в такова състояние, че въобще да не му пука за слънчевине бури.................

Отдъхнах си!Значи, не е въпрос на ден-два!За малко да забравя за мизерията, циганите, арабите, здравната система и грипът, дето ме мъчи извън определените му за това епидемични дни!!