Коментари - Вижте гигантският офис на Apple (видео) | IT.dir.bg
назад

Вижте гигантският офис на Apple (видео)

Блогърът Матю Робъртс направи едно доста интересно видео с помощта на дрон, което ни показва новата щаб квартира на компанията Apple.

Обратно в новината

Коментари - Вижте гигантският офис на Apple (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Виждал съм и по-хубави...

Като чета злобата, която се изсипва върху американците разбирам, че наистина има много зли хорица и все руснаци или руско поклонници. Спрете се бре загледайте се във вас, тази злоба ще ви затрие, от злоба доста хора са си отишли.

всичси звучите така сякаш служител на Apple е дошъл с взлом у Вас, прибил Ви е, също жената, децата ... изял ви е десетчето и накрая е бръкнал в джоба и е взе 1500 лв, като за цялото това удоволствие ви се е отплатил с подарък телефон. ... аре по-споко! И кво Apple имат милиарди и ги харчат. Сякаш Samsung или Google са с нещо по-различни. Койт има харчи! Койт няма и го гризе завистта от вътре, плюе безпричинно! Много си е добър комплекса, изглежда функционален и пестелив без излишни архитектурни измишльотини. и аз да имах милиарди за харчене сигурно нещо подобно бих си построил :)

Нещо не съм впечатлен. Пак ни пробутват маркетингови лакърдии за наивници. Разбира се "умните" и "красивите" в страха си да не изглеждат глупави и да се правят на сноби припяват, колко добре е облечен царят. хахах :-)

Не съм им фен, но изглежда впечатляващо с панелите

Както вървят продажбите, скороняма да им трябва

и как вървят :) ... не че се заяждам. под сурдинка да ти кажа лежат в/у 270млрд. кеш в $ , имаш ли си на идея колко пари са това ? натъртвам не в акции, а кеш. ти защо мислиш им отказаха да дадат лиценз за iBank :) . освен това тази сграда са я предвидили в по-голямата си част за университет.

Това са парите които цялата ни страна ще произведе за десетилетие, може би и повече. И да парите са в брой. Ако направят iBank ще стъпят на врата на много други банки които дават кредити на 10% а ти дават 0.01% затова,че им даваш парите си на депозит. Някак не е честно с твоите пари да печелят 10% а да ти дават 0.01%. Поне да бяха 3-4%... Но биткойна ще промени това

Върха на лицемерието на алчните педали, докато на китайцитре им се такова таковата във Foxconn.

пръстена на саурон

Тази сграда въобще не е толкова огромна. Ама айде. Но може да сте сигурни, че няма да е пълна с братовчеди, братовчедки, стринки, лели и чичовци по партийно-роднинска линия, които да клатят крака и да вземат големи заплати като в НРБ ведомство.

Никой не зададе правилния въпрос, а именно - Самсунг имат ли такъв офис?

Не нямат: Samsung Digital City може да се нарече град. 390 акра офис площ, 35,000 служители, 4 високоетажни сгради с до 38 етажа, 131 по-малки сгради с офиси, лаборатории и условия за разпускане и с пансион за посетители.

А да имат и хеликоптерна площадка, басеини, картинг и детски градини. :))))) Досущ като всяко едно предприятие в НРБ!

Толкова огромна сграда, а дали ще има производство на телефони в нея? Все пак, ако не са им Китай, Южна Корея и Малайзия няма да могат да си го произведат - остава им на хартия.

На чичо ти Путин тръбите за газта са производство от Германия. Корабът дето ще ги слага южнокорейски. И?

Да се обръща всичко към Путин или Русия когато кажеш нещо лошо (даже и истина да е) срещу САЩ, говори за ограничено мислене. Ябълката не могат да си произвеждат телефони. Разчитат на чужди компании да ги сглобят от а до я.

Сградата си е много хубава, две думи няма. Това, което ме порази е ........13000 служители!!! За един телефон, айпад и компютър, при положение, че не ги и произвеждат!

Ти като не виждаш по-далеч от носа си, мислиш ли си, че си нос? Как реши, че телефон, таблет и компютър са само пластмаса и тенекия? Идея имаш ли как се създава Операционна Система (ОС), как се създават вървежни приложения? Как се патентова създаденото? Как се разпостранява? Как се рекламира? Капчица мисъл да беше вложил, щеше да двенеш многообразието от ПРОЦЕСИ! И не, не съм фен на ябълките, напротив! Но още повече мразя тъпотията!

Който мрази тъпотията, не чете Дир.бг бе, свирчо! Патентите им в повечето случаи са купени. Приложенията също. И т.н. .......................................................... Аааа, сега се светнах! 1000 души бачкат и 12000 мислят как да излъжат бонаците да им купят Ролс-Ройсите!!!

Викаш ако си ги произвеждаха щеше да има обяснение за 12900 от хората - работници на конвейер. А сега, чудене. Ти какво работиш - редиш консерви на рафтове или правиш Ход Дог на улицата? Затова представите ти се ширят до 10-20 души персонал и то главно изпълнители на ниско ниво.

Естествено путлерастията вие от мъка и раздава акъл и морал! :)

Абе те и IBM правеха големи комплекси като бяха КОМПАНИЯТА, а сега някои от тях са изоставени.

Да ме лижат по ябълките тези.Боклуците им не ползвам.И без тях си ме следат.

Оо.., явно си много важен ,щом те следят...

Много смешно. Епъл фалира още през миналото хилядолетие.

До Гогов и компания български журналя - отучете се от тая дума "офис". Офис ще казвате на тоалетната си. Офис е кабинка в промишлена сграда, а не самата сграда. Това на снимката е толкова офис колкото е рейс един автобус. Но простотията се предава от уста на уста,

на български си е офис, пък ти ако искаш му казвай и headquarters, или главна квартира //сега видях, википедия препоръчва да се казва 'централа'

"на български" думата офис означава офис. Това е отделна "клетка" или стая в рамките на една сграда. Кабинка може да го наречеш. Това е смисълът на офис - и на английски и на български. Това че полуграмотни журналисти, а после и редови граждани започват да асоциират сградата, в която е офисът (на служителя) с думата офис си е техен проблем. Офис е нещо като кабинет, но обикновено с прозрачни стени - гледай американски полицейски филми, ако не можеш да се ориентираш. "Аксел, ела в офиса ми" - из Полицаят в Бевърли Хилс.

АБЕ 1 КАСЕТЪЧНА БОМБА ОТ ТИЯ ДЕТО НАШТЕ С Ф16 ГИ ХВЪРЛЯТ ВЪРХУ СВАТБИТЕ В ИРАК И Е СТАНАЛО ВСИЧКО ТРАШ :))

Chefo77

И защо кръгчето не е отхапано???

FuckTheEU

Хубав парк, ще стане още по-хубав, когато е напълно готов. И най-важното - всичко е от парите на будалите, които дават по 1500 лева за нещо струващо 150! Те ще си живуркат, вие ще си изплащате 2-3 години непосилния за вас айфон.

'начиии, дори най-надъханите едвам успяват да изкарат цената на компонентите някъде около $270, ти как ги сведе до 150лв никой не знае. На теб като ти хвърлят 500лв заплата, ореваваш орталъка, че те били обирали, нали? Е, китайците по същата схема правят телефони за $150. Тя поговорката относно манталитета на солидна част от населението е достатъчно стара - "не е важно на мен да ми е добре, важното е Вуте да е зле"

Само ако знаеш колко струва бензина дето го плащаш по 2лв/л, направо ще се застреляш от яд. А за минералната вода да не говорим, но си пиеш всеки ден.

20-25 стинки :) е бензина, а водата ако има и 5 стинки ....

Санта Клара е град, а не долина.

Освен това комплекса се намира в Cupertino, СА. Подробна статия има във WiKiP ако някой се интересува https://link/wiki/Apple_Park

Ще строят, що да не строя,като има тъпаци да им плащат?!

Еййййй, тия от ябълката са големи идиоти, как пък не го построиха в центъра на града, а на ма.йната си. То каква голяма компания са, ако офисите не са в центъра.

И паркче с фонтанчета ще има и места за паркиране на всички безплатни... Абе идиоти кръгли! Американски крави без мозък - те не могат да мислят!

а цената на терен с тези размери и разрешителните за строеж дали можеш да изчислиш колко ще струва в центъра :)))

Паметник на човешката суета и глупост.

Точно!

...казал Бай Ганя докът си чоплел в носа.

Хахах... друго си е да бачкаш в цеха за елекролиза и поцинковане сред токсични изпарения на мигащо мъжделиво луминисцентно осветление с тръби от 70-те години! А като излезеш навън да дръпнеш един фас - да гледаш потен мангал да рови в казана за боклук и да подритваш камачета в калната локва. Като мъж! Кви са тия гейски изпълнеия - просторен офис - зеленина, естествена светлина от всички страни

Добро описание на останалата част от производствения процес във Foxconn.

Бъркаш просперитета със суетата... Не съм им фен на продуктите, но това не значи, че не са изключителна компания, която пише бизнес история...

Лично мене ме боли дедовия за епъл!!!

А мене лично ме боли дедовия за теб.

уникална компания, американска, няма по-добри от тях който все още си купува корейски и китайски боклуци да се преориентира. Не ви ли писна да ви забиват телефоните, да греят като печки, да им пада батерията за половин ден, да инсталирате безкрайни ъпдейти на елементарни приложения? Ако ви е писнало, като на мен, купете си айфон. Не е реклама това, няма общо с тази компания, сменил съм всякакви модели и винаги съм си купувал най-новото, под 1000лв за телефон не съм давал - Нокиа, Самсунг, Хуавей, Сони и прочие. Не стават. От както съм с айфон съм много доволен.

Доста време отнема на не толкова интелигентните потребители, докато си открият подходящата среда.

проблем с телефоните. Те не те разбират какво искаш от тях. Не ни натрапвай вижданията си, ползвай си каквото ти харесва и бъди щастлив.

Това го установих още през 1985-та година. Играеки например droll или каратека на забиващ правец 82 и после на apple 2. Еми правеца си беше откраднат apple, направен с второ/треот качество елементи от нашите горди заводи по това време. Е правеца редовно крашваше за разлика от Apple 2. Който още тогава се ползваше в ЖП-тата за управление на линиите !!!

Офиса е символ на самата компания, а именно - кръгла дупка.

Идея за следващ офис: половин дупка.

Емблема на сексуалната ориентация на компанията.

сичкуту бунак да го плати кат си купи фиешън джаджи

3dfx

"Вижте гигантският офис на Apple (видео)". Офисът не е подлог в това изречение, така че "гигантския" трябва да се изпише с кратък член. Журналистите не учите ли българска филология?

Нищо работа в сравнение със София ултрагалактически хайтек парк......

Dir, изтрихте ми коментара, добре, а все пак грешката няма ли да си я оправите?