17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Което на практика значи: следене, следене, и пак следене!

Айфончето е много добро, не го давам за 3 андроида Всичките устройства на Апъл са добри, лаптопа им е 10 пъти по бърз от най бързия с уиндоус и е направен без вентилатори което го прави супертих и вечен практически Айпада има същия процесор като макбуук лаптопите, супер удобно устройство Имат си екосистема работеща безотказно с много качествени продукти А това с лок-а/идентификацията го има отдавна, ползват го за служебните фирмени телефони

"вечен практически" Айде тука можем да поспорим значително .Не казвам че епълските устройства са лоши,но при новите устройства нещата така са направени че нещо развали ли се трудно и скъпо се ремонтира дори и да имаш резервна част,а ссд-то което като всички други компоненти е лепнато и то на дъното влошава още повече ситуацията.

проблема е че не се развалят, ако се развали ще си го оправиш в сервиза имам/имал съм 10 Апъл устройства и нито едно от тях не е било дефектно или да се нуждае от ремонт можеш да си замениш старото устройство с ново от същия тип, като цената която предлагат за старото да го изкупят е суперприлична спестява време и главоболия да го продаваш сам на старо телефоните им карат 6+ години и поддържат последните ъпдейти, за това време типичния Андроид собственик е сменил поне 2-3 телефона качество и даже по евтино от андроид ....

Това за ремонта е вярно, но много рядко се развалят, а и гледат да работят в полза на клиента. А това за SSD-то се оказа фалшива аларма, при нормална употреба, ще изкара най-малко 10 години, дори много повече. Работи изключително бързо и стабилно, при минимална енергия и температури. Направо е някаква революция с М1. Мери се с най-новия i9 за някои неща, при $700 за целия компютър и пъти по-ефективен енергийно. i9 струва почти толкова, само процесора. Апъл са много добре, зарежете глупостите на троловете. Не е случайно, че са най-ценената марка. С тях работят главно професионалисти. Цените им са високи, но продават най-качествените компоненти и материали. Ако купиш съответстващ продукт от конкурентите, пак струва толкова. Нима флагманите на Самсунг, компютри и телефони са по-евтини?!

И като добавим, че операционната система е безплатна, идва с безплатни еквиваленти на Word, Excel и PowerPoint, безплатни програми за обработка на снимки, видео и музика, не е необходимо да купуваш антивирусна, направо излиза доста по-евтино!

всъщност в момента MacBook Air с М1 процесор е по евтин от повечето Уиндоус Лаптопи със подобни параметри само че е единствения fanless лаптоп, а М1 е най бързият процесор в момента и бие всички интел бози нищо че ARM ...

Боже прибери си вересиите. Това че е шарено, не значи че е добро. Като започнем от прегряващи чипове в устройства на ябълката през изгарящи видеокарти и заключване на хардуерни компоненти да не може да се ползват афтермаркет/извън оторизиран сервиз. Ама то народа си обича да го прецакват, само гледа рекламата и рупа ли рупа. То на фен на ябълката не може да се обяснява че има и други производители и всеки си гледа печалбата. Ябълката са най-обикновени неща, даже доста продукти са им направено абсурдно евтини като производствени разходи и материали, но има тонове реклама и толкова много промити и не мислещи мозъци че направо се чудя как съществува още човечеството.

Добре че светът не се върти около неграмотници като теб - компанията апъл е номер 1 потърси го в гуугъл Има си бенчмаркове, всеки коже да ги разгледа - даже мак с и7 е р пъти по бърз ит уиндоус лаптоп, що ли? За М1 няма да приказвам изобщо Ама пешо от седмия етаж ги разбира повече :) И Да не забравиш да преточиш зелето довечера

Най-добрата реклама за Апъл са идиотите, който ги плюят и хвалят Андроид! :) :) :) Само като ги видиш и им видиш акъла, и си купуваш Апъл! Продължавайте! Работи! И най-малоумното е, че в България троловете са си втълпили, че Андорид е все едно антиамериканска система?! И Андроид, и Уиндоус са пак американски! Snapdragon е американски процесор! Камерите са японски! Китайчетата сглобяват евтно, но е много далече да се говори, че това са някак си изцяло китайски телефони! Собственото производство на изцяло китайски процесори, без да се ползва американско оборудване, е много назад!

Ама то, щото сме много загрижени за вас, за ваше добро е, не за друго, нашите дойни крави!

Страшно съм загрижен да знаеш... и сигурно apple После продава тази информация на някой... Те затова Facebook ореваха света наскоро с промените в iOS, а за google да не говорим... Как пък не разбрахте някои хора по въпроса за следенето, кой какво прави: Ето ти някои от "големите" които работят с много лични данни - Apple - Печели от HW и собствени service - Microsot - бизнеса им е изцяло от техен софтуер и малко HW (както и xBox) - Huawai - железа изцяло + китайско правителство - Google - реклама - ФБ - реклама Сега се замисли, кой продава най-много данни... И последно - Ако продукта който използваш е безплатен, значи ти си продукта ;)

Официално Ви събщават че следят телефона постоянно. Да Ви е честито Секта.

Честито денонощно проследяване. Със здраве да го ползвате скъпи Апъл потребители!

Не си задължен да използваш AirTags и можеш да изключиш следенето.

Ти си включвай и си изключвай отметки колкото искаш. Програмиста какво е написал отдолу и колко го интересува е друг въпрос. Така де - още един деб*л в базата данни, който си мисли че като не е зелено бутончето никой не го следи.

Само не знам, какво толкова ново се опитват всички да си отскубнат от пръстите с тая новина.... Това го има не от сега, а от преди 3 години.... включително опцията Last Seen Location - ама кой да си направи труда да преведе, какво точно ще е новото в Finд My.... Всички издания правят Copy & Paste от първия пуснал фейк новина

Доста иновативно. Имам го на самсунга си от поне 2 години това.

на андроидските телефони намирането е обвързано с гугълския ти акаунт. реално намираш телефона на който е активиран съответния гугълски акаунт не конкретен телефон. така е и с апълските в момента. какво прави крадеца в момента, връща телефона към фабрични настройки (става без отключване и за апъл и андроид), с това на практика излиза от акаунта ти, изхвърля симкартата и за тебе всичко свърши. това което на практика пише в статията е, че телефона ще си има собственик независимо от това кой е ползващия го в момента акаунт. съответно дори да махнеш акаунта, да върнеш към фабрични настройки телефона си остава маркиран на съответния собственик и включиш ли го собственика може да го намери. въпроса как ще стане това наистина е интересен, защото трябва хем да може собственика да бъде променян когато трябва, хем да не може да бъде променян, за да не може крадеца да го промени.

Връщаш фабричните настройки и като го стартираш ти казва, че тоя телефон е вързан с акаунт и не вкараш ли код за достъп пиеш една студена вода.

Ти въобще работил ли си някога с iPhone или дрънкаме ей така просто. Като искате да хейтите поне малко от малко се информирайте.

влез в OLX И виж цените на Iphone с "cloud lock" и ще разбереш колко е лесно да бъре ресторнат... Още не са се намерили хакери, които да успеят да "оправят" телефон с iCloud и да използваш услуги от apple след това... А иначе тази опция я има още от преди 3-4 години, че и повече!

Телефон iPhone 11 беше откраднат от сина ми в Кейп Таун в 21 часа, изключен и включен в 23 часа в рамките на 10 мин. със друг account. Никой не си мърда пръста да го търси. Застраховката го плати.

Ти много неща може да си мислиш, че имаш на сАнцунг-а, ама какво ти работи е друг въпрос. Откъм сигурност и защита на акаунта андро са мноого далеч.