Apple издъхва в Китай

Производителят на iPhone все по-трудно се справя с местните конкуренти

Обратно в новината

Коментари - Apple издъхва в Китай | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

света ще се отърве от скапаните, изгнили ябълкови продукти!

Геният си отиде, а с него и гениалните решения. Като обикновен смартфон, нагризаните са под средните параметри, а над високите цени.

Джобс имаше гениални решения, взимаше вече същесвуващи продукти и ги правеше супер атрактивни за масовите потребители. Хората които имат общо взето си ги харесват, но работата е, че в последните години вдигнаха цените твърде много.

И много съм доволен от него.

Дай пример за един гениален продукт на Apple? Може би единствено платформата. От към девайси нищо необикновено.

Обикновеният китаец е бесен на Огризката заради ареста на Хуавейката! И,... това е само началото на края за големите "бижутери" в Китай

Епа много ясно! Единственото с което ябълката е по-голяма от, особено новите лефони на Huawei и Xiaomi е цената! Та само заради една цена не си заслужава дори да погледнеш тия ябълки!

Всичките продукти замислени от Стив Джобс бяха гениални, спомни си, че останалите винаги са го копирали, той беше крачки напред, но сега го няма, а поглед в бъдещето е дарба, която не се дава на всеки.

Когато пада делът на ябълката в скъпата категория от 80 на 50%, означава ,че не могат да предложат технологично нищо по добро от конкурентите си. Остава им да опитат да се задържат с по ниски цени - и в долна ценова категория. Така, че в момента не е изгодно да се купува Iphone защото до 2-3 месеца се чакат големи промоции в Китай, а след това и в БГ.

Не говори глупости. Apple са се позиционирали в премиум сегмента. Отделно продължават да разчитат на голям марж, за да си докарат обещаните на акционерите цифри. Проблема е наистина, че балона почва да издиша и ако не изкарат нещо наистина иновативно балона ще спихне.

Времето на Ябълката изтече...

Кой е луд да дава над 500$, при положение, че държавата му произвежда почти същите устройства два-три пъти по-евтино?!

Сега очаквам Apple да започне дело срещу Huawei с цел да забрани продажбите им в Китай. Няма да се учудя.

Не мога да разбера откъде идва толкова злоба към продуктите на ейпъл. Повечето сигурно никога не са докосвали айфон. Много злоба....

Първия ми допир с продукти на Епъл е бил 1979 година. Ти бил ли си роден тогава? Това са прехвалени продукти с компромисно качество представяни за изключителни.

Много дълго мога да ти обяснявам за софтуерните и хардуерните ограничения на продуктите, за това как ограничават прогреса. Мога да ти давам примери с липса на технологии и сертификати, всичко с което разполага например един андроид. Но тъй като предполагам, че имаш възможност да чухнеш в гугъл и сам да разбереш за огранияенията, ще ти кажа само, че това е компания, която няма притеснения да заяви че слага 400% надценка на своите ИМИДЖОВИ (не техно) насочени продукти и краде своите фенове. Има нещо, което се нарича маркетинг, но и това можеш да чукнеш в гугъл. Причината всъщност. човек като теб, който не е наясно или пък е , но си купува техен продукт, всъщност е отличния маркетинг - нищо друго. И тък като на хардуер за 120 лв, можеш да правиш в пъти повече неща (продуктивност) и да имаш почти пълен контрол над софтуера, просто няма смисъл да плащаш на наглите американци за една прогнила ябълка. Но за всеки влак си има пътници. Ако не стрижат балъци като теб, няма да се върти икономиката, и няма как хората да печелят. Така че и такива трябва да има..

Kliment

И аз искам да съм супер зле и да имам само 50% от пазара на скъпите телефони ;-)

Съгласен съм с едно нещо което повечето коментиращи казват- цените на Епъл продуктите са високи и трябва да се корегират. Не става дума дори за това дали човек може да си позволи нов телефон за $1000 или не, а по-скоро дали си стува да се сменят всяка година перфектно работещи телефони когато излезе новия модел. Аз ползвам сегашния ми iphone 7 почти 2 години и идва време да го разменя в магазина на епъл или да го подаря. Нямам никакво намерение да сменям марките защото всички други продукти в къщи са епъл и работят безотказно и никога не сме имали проблеми с тях.

Боже от къде тая злоба към Apple? или то просто по принцип си така...

Ще минат десетилетия преди китайците да изравнят покупателната си способност с тази на американци, европейци, апонци и т.н.... Епъл каквато и камера да сложат на телефоните си, китайците ще ги бият с цена и това ще е решаващо.

Единствената "революция" е Apple 2 Всичко останало е скъпа шарения... както един по-долу каза: Маркетинг, Реклама и ПиАр

Аз от аппле трудно ще се откажа, кво ми дреме какво ставало в китай или при панелките

Стария 6ес го продадох след 3 години за 200 долара в перфектно състояние и перфектна батерия, ха сега се пробвай да продадеш китайски ментак за 20$ след 3 години или хандроид менте Та света се върти от такива ми ти рабити, маркетинг, качество и други. Ще се изтрепят да обясняват тука простотии квии били добри китайските боклуци, ми кат сте толкоз умни що нямате пари за един свестен телефон? Да не говорим за коли и къщи и прочие

Хахаха ама верно много ги разбираш нещата когато излезе прословутия 6с (1400 лева) аз купих на детето Елефон за 340 лева (преди 4 години) преди една година и купих Ксиоми (с 6гига рами 128 гига памет) и аз взех елефона в момента съм с него и на ден говоря средно 1 - 3 часа и зареждам батерията на два дни АКО тръгна да го продавам 80 лева ще му взема без проблем! А СЕГА ТИ НИ СВЕТНИ ЗА КОЛКО КУПИ 6С И ЗА КОЛКО ГО ПРОДАДЕ.( да не излезе само че разликата е колкото един автомобил на 20 години)

Защо само с цена официално навсякъде по света е признато че най добрата камера е на Хуавея

по принцип не съм фен на ябълката но това което направи Стив Джобс никой не може да го отрече.

Продал си го за 200 долара а за колко го купи я кажи