Коментари - Това е новият MacBook Pro (снимки) | IT.dir.bg
назад

Това е новият MacBook Pro (снимки)

Apple представи новия MacBook Pro, като най-голямата промяна е свързана с добавянето на нова сензорна OLED лента.

Обратно в новината

Коментари - Това е новият MacBook Pro (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В статията са посечени американските цени за Европа цените са други

Лесни са за смятане: Цената в USD обръщаш в Евро или ЛВ и умножаваш по 1.3 20% от надценката е заради ДДС. Американските цени се обявяват без такса продажба, варираща между грубо 6% и 12%.

У-вата на Apple Иво си комуникират перфектно по между си без никакви кабели, адаптери и подобни, но ти си наясно с това.USB-C пък взе да се налага като стандарт и връщане назад няма.Не знам защо толкова те притеснява че трябва да ползваш външен четец за карти, или пък просто да си закупиш нов кабел mini usb към usb c, ако фотоапарата е с мини порт примерно.

Аз съм съгласен с Иво. USB-C се ОПИТВА да бъде наложен явно от Апъл но всички производители на периферия предпочитат USB3.1. Купуваш си мишка, клавиатура, принтер, външен хард, скенер,всичко идва с USB3.0. Няма лошо да се опитваш да налагаш нещо ама остави и един USB3.1 за всеки случай, не бъди егоист. Апъл не представлява цялата вселена. Това което мога да похваля Апъл че не са взели безумното решение ОЛЕДа да бъде задължителен, просто си го вземаш без тази гъзария и готово.

"всички производители на периферия предпочитат" по-разпространените портове. USB-C сам по себе си е просто различен накрайник, вземи се ограмоти най-накрая. Тези, които се опитват да го наложат, са Intel, не Apple. Най-обикновен преходник или USB hub ще свърши работа, стига сте квичали за абсолютно несъществени неща.

Смятам, че за 300€ е напълно доволно. Как мислите? HP 8470 EliteBook Intel Core i7 - 3520M 2,9 GHz SDRAM DDR3 de 8 GB 1600 MHz 320 Gb SSD Intel HD 4000 USB 3

Чудесно, описваш компютър от 2012г. Щом ти върши работа, действай.

Аз съм заклет фен на Епъл. Имам IPhone, Macbook Pro, Macbook Air, Ipad pro и два настолни 27 инчови мака. И ви казвам това е поредната глупост която правят епъл поради тотална липса на иновации. Този лап топ не бих го заменил за моя към момента - както и телефона. Защото: Ужасно е да отидеш на почвика и да не можеш да си свалиш снимките от фотоапарата без адаптер поради липса на слот за картата. А напълно ужасно е да няма нормален USB port, може би трябва да си носиш в джоба освен компютъра и една торба с преходници което разбира се няма да се случи и ще се прецакаш в първия път като отидеш някъде и не можеш да включиш нещото което всички останали ползват. Мултитъча и тази лента са неща от които никой няма нужда. А Епъл преди години правеха само това от което хората ИМАТ НУЖДА. Липсата на Джобс се усеща в премахването на неща от които хората се нуждаят в замяна на екстри за които никой не го е грижа.

Тоя трик от големите новинари ли си го научил? Първият абзац започва с "доказателство", че си абсолютен, върл и заклет фен. Street credibility, а? Следва наливане на най-често безсмислени доводи. Един единствен преходник / USB HUB ти решава всички проблеми на куп. Заради манията за обратна съвместимост съм се нагледал на лаптопи с 15 различни порта, аман с аман всичко да били поддържали. През 2016г D-SUB е нещо като тотален абсурд. Но, се наблюдава.

Гледах презентацията, машината е страхотна.За цената не знам какво е това ндоволство, но Apple никога не са предлагали нещо евтино, или поне е така в очите на някои хора.Е, то май и няма как да е по друг начин, тук става въпрос за качествена изработка, материали, асемблиране и т.н.Да не повдигаме пък въпроса относно поодръжката(дори и за iMac) била тя хардуерна или софтуерна, защото просто нямат аналог.

Абе, леко се престарават с тия цени вече. Още повече, че доларът поскъпна спрямо другите валути.

Нещто не ми се прииска да си го купя, а го чакам от отдавна. Явно ай фона и таблета ми стигат.

Супер якои вери куул е тва е за пичове като мен комунистите/бедните да го духат ахахахах

Ма ти си един пич, с "ка" накрая, единствено стана ясно, че нещо духаш някъде, но не се разбра какво общо имаш с лаптопа на Епъл.

напрау шъ падна щот не рабраф колко мноу са по-леки тия новитте изцяло от изящен алуминии...хи хи

Доста безмислен ми се вижда тъч бара. Пауър юзърите почти не поглеждат клавиатурата докато работят, а тези лаптопи се използват предимно от такива хора. Но от друга страна навиците също могат да се променят, така че времето ще покаже.

изобщо не прилича на мак :(

А, с MacGuyver съвсем няма общо!

Ivan Ivanov

минаха годините на " Мак " според мен ще се роди нова фирма която ще се наложи като нещо по спец спрямо другите но няма да е " Мак " дадоха това което е трябвало да се даде в развитието на компютрите ще останат в историята като марка която е дала тласък и това е ... което разбира се не е малко но вече не са това което бяха !!! колкото и смешно да звучи предвиждам някоя жълтурска фирма в близките 5 - 10 г да заеме мястото им .!!! просто всичко вече се прави в Китай !!!

Перфектно създадено, както винаги.

Да - така е - спиращи дъха иновации, които никой никъде другаде не е виждал.

Е кой, китайците ли имат тези иновации или севернокорейците? А може би рашъните или ние? Това, че не можеш да си го позволиш ни мака ни сърфейса не значи, че и двете са по-неиновативни от ИНОВАТИВНИЯ Линукс или Андроид.

Начетох се на безсмислени коментари....

и затова реши да добавиш още един?

Май само цента му е Pro.

Скоро ще гръмне...Типично за Епъл.

Аз този "иновационен" тъч бар го открих преди има-няма 15 години! Яблокото пак рови в чуждите кошчета за боклук да търси "нови" идеи. Както са го правили винаги содега между другото ;)

Ми, значи доста късно си го открил. Първите touch интерфейси са от горе-долу 1960г. Apple не твърдят, че са открили топлата вода. Твърдят, че са намерили правилните подправки, за да стане супата по-вкусна.

Човекът явно има предвид клавиатурите от оптимус серията, те наистина всичките са с LED бутони, а последната отпреди 5-6 години е изцяло тъч. Като цяло епъл не са открили и вкарали нищо ново в този макбук, което е наистина жалко, но и показателно за кризата на свежи идеи откакто се спомина Стив Джобс.

Тези тъч бар под екрана, ама с нормални бутони OKI ги слагаха на едни компютри набори на Правец 82

Не го обърквай сега! Неговият свят започва съществуванието си преди 15 години. Като му обясниш, че тия преди 15 години са стъпили на идеи от преди 20 , които от своя страна са базирани на идеи от преди 25, става много сложно за него. Най-вече не може да псува Apple, защото става ясно, че всичко е прогрес стъпка по стъпка. Всеки надгражда над вече съществуващи идеи. Търсачката на Google има 2-3 нови идеи, но 99% от алгоритмите са университетски разработки, от-до. Дори сега всичкият AI, който компаниите ни бутат като великите им постижения, са 99.99% университетски трудове и разработки. Нищо общо с корпорациите. Ако се налага всеки да преоткрива топлата вода, щяхме още да сме по пещерите.

Смяяяях...пак само козметики...нищо ново но цената са си я увеличили... Странно е защо спряха 17" си модели... за много по малко пари може си вземе човек ултрабоок с много по-добри параметри...е няма да го има п..ската сензорна OLED лента.

Ултрабук с такъв екран и PCI/SSD? Кажи какъв - за 'много по-добрите параметри' ми стана любопитно :)

Всъщност цената не е толкова голяма, като се махне OLED лентата. И все пак на въпроса аз бих заложил на DELL XPS 9343.

Българин на минимална заплата трябва да работи 1 години за да си позволи най евтиния базов модел

Малеее 2 седмици трябва да работа за 15".

Вземи си го на кредит...там си е модерно всичко да ти е на кредит.

Новия лаптоп със старата памет? Предполагам и със стар процесор. По епълски за купчина пари!!! Не знам как не ги е срам като всички други производители от почти година правят лаптопи със скайлейк прицесори и ддр4.

Днес ги видях в магазина и съм доволен много. Достоен заместник на предния. TouchBar има потенциал. Само дето трябва да чакам сега още 1 месец доставка ама карай.

Тази година тъч бар, догодина - тъч скрийн !

Дай, Боже, догодина може да взема един :))))))))))))))))))))

:)))))))))))))))))))))

Стискам палци, поне можеш да си го позволиш

А как да си го позволим този лаптоп с нашите заплати, нямат ли нещо по така като за свои хора?

ПРАВЕЦ 8C Процесор: CM630/1Mhz (български аналог на 6502). Памет (RAM): 128KB. Памет (ROM): 16KB. Начало на производството: 1989 г. - това е 10 години след оригинала!!! Цена: 1560 лв. (1989-1990 г., конфигурация с 1 флопи и монохромен монитор). Хахахаха!!! 100 лв викаш? С днешната си заплата много по-лесно ще си купиш компютър, отколкото с Бай Тошовата! То се и вижда - явно си имаш компютър! А при бай Тошо що не си купи?

Ivan Ivanov

шматарок изобщо не ми сравнявай цените тогава защото по целия свят беше така .. тогава прохойдаха комп ... но там бяха в долари по скъпи от нашия правец .... и не си мисли че бяха много напред ... в последствие дръпнаха но малко поне можем да сме горди че поне в началото на комп ера бяхме плътно до тях .. за разлика от сега !!!!!

Нещо бъркаш началната година на производство. А и какво, измисли си и цената ли? Или си бил счетоводител в някоя предприятие/институт?

Правец 82 тръгна в производство през 1983 година. След тов през 1984 пуснаха правец 16.След него имаше 8М през 1985, 8А през 1986. През 1987 имаше Правец286. След това направиха и Правец386 и даже Правец486 ама демокрацията затри всичко. Изотите не ги включвам в сметката. Та колко години казваш след оригинала?

Виж Chromebook. За домашен върши същата работа, но на осем пъти по-ниска цена.

Копче за запалка има ли си , или всичко е афтоматикс!

А ще експлодира ли като шитфоня? И как така е с ддр3 като ддр4 харчи по-малко ток?

Чистак бърсак, а вече боклук. Не само, че LPDDR4 е енергоспестяващ, ами и с значимо по-голяма производителност от LPDDR3. ОтхАпъл не се срамят да си преоценяват стоката ама поне да имаше защо.

Всичко хубаво но защо подяволите толкова голям тъчпад.Обикновено си държа лаптопа на коленете и дланите ми почиват върху предната част на лаптопа.При игри също ще е някакъв ужас ако ползваш (WASD) за движение ръцете трябва да са ти във въздуха.Не ме харесва този път се изложиха.

Чакай само да видиш лентата с функционалните бутони какво чудо е. Lenovo преди три години сложиха такава в Carbon X1-то си и в следващата им версия на модела я махнаха. Псуването по тая лента беше зверско. За чудещите се, проблем е колко често докато натискаш нещо от реда с цифрите (най-близкия до въпросната лената), и в над 60% малка част от пръста ти докосва някъде сензорната лента и тя съответно си изпуълнява функцията. За да стане още по-ясно, ако го бяха измислили решение на този проблем, до сега щяха да са подменили механичните клавиатури.

за тия 2400 долара това лаптопче копае ли лозе,не са щури епъла,щури са хората

Лозе с пари не се копае. Който има пари - лозе не копае. Той обикновено е собственика на лозето и някой друг му го копае.

така де,собственика се знае,а копачи колкото искаш,престижно лозе е това апъла

Откога компютрите копаят лозя ?

с пешеходно-счетоводетелен характер, а Apple някога беше олицетворяваше на иновацията и беше автоматичния избор на професионалистите във визуалните изкуства. Сигурно доста ченета удариха пода когато не кой да е , а MS показа Surface Studio. НАЙ-ПОСЛЕ някой да принуди Wacom да се размърда!

олицeтворение, не 'олицетворяваше' Sorry.

Въпрос към спецовете ... Епъл остават с ретина (от ЛГ) . В същото време вече има ОЛЕД дисплеи (примерно Леново), които са мега добри. Епъл защо нямат опция с ОЛЕД?

Това ли ти е най-голямата болка! А това че МAC OS не поддържа pen&touch??

немам болки човек. Благодаря на Господ. Питам просто ... ама ако имаш една гьостерица под ръка хвани я па ме тресни по главата да ти олекне ...

Не знам конкретна причина но може да ти предложа теория която имам: Тъй като имат инвестиция в MicroLED според мен OLED няма да има изобщо, а в замяна ще минат директно на MicroLED. За да извлечеш най-голямата полза от OLED трябва да имаш предимно dark theme който нито iOS, нито MacOS имат в момента. Единствено часовника е така.

благодарско!

имат иновативна супер-пупер-дупер олед лента))))

Продуктите на Апъл не са за Сульо и Пульо! Един нареждач на стоки в супермаркет, живеещ в едностайна панелка с родителите си и баба си трудно ще проумее, защо един компютър струва 10 пъти повече от неговия автомобил.

Кузманчо, пожелавам ти една екскурзия до Северна Америка, за да научиш кои са потребителите на тези продукти и до проумееш че на става въпрос за пари, а за болен мозък.

Добре, че са тези с ...болните мозъци и силиконовата долина, та да вървим напред. А вие в...Източна Европа със здравите мозъци, да подпирате опашката на цивилизацията.

Елементарно - щото отдавна сме в ЗОМБИ апокалипсис! Затова и учените навряни в колибите са презирани, а мутрите-зверове - боготворени.

Тези които нареждат супермаркетите са там за да можеш ти да намериш нещата по бързо, затова не ги подценявай

" нов екран, който е по-ярък, с по-добър контраст и показва 25% повече цветове" Господи...не е истина.

За сметка на това ще източва батерията с 50% по-бързо. Мда...

Безмислено доминиране на формата над функцията!

Целта е да се купуват от хора, които нямат нищо за изчисляване.

Епъл избиха рибата с тия 4 USB Type-C порта. За да си вържеш чисто новия iPhone 7 към чисто новия ти Макбук ще ти трябва преходник. Без думи :D Ако просто iPhone 7 беше с USB Type-C всичко щеше да има смисъл.

те се синхронизират през WiFi, Бай Вълчо

И ти си прав бай Грую, но как да го зареждам?

Радвам се когато чета такива кометари и виждам "колко разбирачи има в родината ми". Виждам също така, че злобата, ненавистта и завистта, също са си останали в малките ни душици. Дали цената е завишена или не, всъщност няма значение. Когато душата ти е Москвич и на Мерцедес да се качиш, все Москвич ще караш. Отдавна ползвам Мак близо 8 - 9 години. Поради определена специфика на работата ми, той се явява единственото ми, за сега успешно съчетание на софт и хардуеър. Не че няма недостатъци, напротив, има и най-малката е цената :), но като цяло си струва парите, ако го изпозлваш за работа. За игри определено не става. Ако го използваш за фейс, браузване и гледане на филми може да намериш много по-евтини вариянти, ако трягва да бъда по-конкретен около 4 пъти. Но има и области, за където все още си остава най-релевантното решение. За новия модел, съм със смесени чувства и то само заради новия тъчбар. Не зарди друго, а заради това, че не знам дали, ще е достатъчно добро усещането при работа на клавиатурата. Аз съ, свикнал с хода на бутоните и ако го няма това усещане, не знам дали ми би било удобно. Нали знаете, че на таблет не се пише много удобно :). Та това ми е опасението, нито цената, нито, че някой ще ме нарече глупак, за хвърлените от мен пари, ме интересува. В края на краищата, парите са си мой и аз съм си ги изкарал, остават ми и да дарявам, не кръда, не убивам, помагам на близки и познати. Мога само да ви пожелая следвъщите ви коментари да не са за цената а за качествата, на дадения продукт.

Чакай малко, бре! Че той си има бутони на клавиатурата?

Няма последния ред, F- воете а аз ги ползвам тях, то всъщност ги има, ама са на тъч скриин, и именно това ме безпокои. Ползвам ги доста :)

Без да искам да се заяждам, но е добре да си прегледате правописа. Иначе за новия модел намирам идеята за тъч-лента добра, но зависи как е реализирана, каква е чувствителността й (особено при хора с по-дебели кебапчета за пръсти) и каква е поддръжката й от различните приложения (да не се окаже, че някои приложения въобще губят функционалните клавиши). Повече ме притеснява вграждането на скенер за пръстов отпечатък, който не може да бъде игнориран, понеже е на бутона за пускане. Особено предвид и новата версия на OSX, която предлага да качва ненужните файлове от диска в облака. А най ме дразни решението за интерфейсните изходи. Липсата на VGA и LAN изходи ме тормози и сега, но поне досегашните модели имаха HDMI изход, а и четецът на карти не е напълно излишен. Но какво ме топли, че новият модел бил с 10 грама по-лек и с 0.3 мм по-тънък като ще ме принуждават да си нося една торба с адаптери? Въобще намирам, че продуктите на Apple въобще не са толкова добри, за колкото се опитват да ги представят. За съжаление не виждам по-добри алтернативи.

Хаха, ТИПИЧНО - не крЪдеш, нали? Парите с АКЪЛ ги изравяш :))) Иначе, "БЕБОК", ако си се базикал, успя да ме развеселиш - само как си осеял равномерно (гаусово :) грозните правописни грешки, как си демонстрирал типичното за Мутроландия самочувствие, със загадъчната работа, дето искала само бижу, но не можело просто компютър и т.н., и т.н. Бра'о брааааД :) "И нема та хейтим, скоко, Бебооок" ХАХАХхааххаа

Е точно за качеството става дума. Аз също работя на Мак от 20+ години и докато Стив Джобс беше жив, наистина нямаше по-добро за работа. За съжаление откакто Тим Кук е начело нещата вървят устремно надолу и Ейпъл бързо се превръща във фабрика за аксесоари за блондинки. Липсата на 17" лап топ, премахването на оптичното устройство, заместването на най-успешната монтажна програма Файнал Кът, с недоразумението ФК10, нахалното налагане на безжична мишка, на която при наистина про работа трябва да и сменяш батерията всяка седмица, че и по-често са само част от проблемите, които настойчиво ме бутат към ейч пи зет. Ако следващата година не покажат признаци на вразумяване, аз съм чао. Не ми се иска, но те не ми дават шанс.

И така като гледам най-хубаво е екрана и цената ще ме прощават от Ейпъл, но мисля да пропусна тази оферта.

Истината е че МАК е хубав компютър и има неща които ми харесват но да работя само на мак просто не става,а относно хардуера тои е стандартен,и няма нищо уникално в него,и проектантът да ме прощава ама ако си купи алиенуер за тези пари определено по добре ще му рендва от мак-а

Ще ме извиняваш, но алиена е супер дебел и тежък. Спрямо ябълката може направо да се причисли за стационарен КОМП. Тук все пак говорим за лаптоп.

Razer Blade: i7 KabyLake+GTX1060 Razer Blade Pro: GTX1080 And 4K+G-SYNC Буум!

Cyce

Геймър, проектантските лаптопи са едни други. На пари не са по-малко от извънземните и ябълките. И видеокартите определено не са от ентертейнмънт серийте на НВидия и АМД.

'Геймърски' лаптоп с добро охлаждане (ROG; Alienware, MSI, Clevo) и GTX70/80 със сигурност става за проектиране. За разлика от Макбук '''Про'''..

новата стара огризка за ена кофа кинти :)) тичкайте балъци, требат кинти за изплащане на дивидентите.

Ама виж ся, то ние тия макове с пари от дивиденти ги купуваме. Важното е пари да въртим.

да се изкажа (неподготвен) и аз... поработи на Мак (компътар и ОС) известно време и ми си обади да ми кажеш дали, и как, си се върнал на Уиндоус в кутия.

Работил съм на почти всички операционни системи от времето на Apple DOS. Даже и на разни екзотични като Xenix Qnx и SCO UNIX. Но колкото пъти сена на MAC толова пъти съм на ръба да му вкарам един пълнител за успокоение на нервите. Защото точно това което искам данаправя и дето на джамовете е без проблемно, че даже и на линуксите, при мака не става. Просто мака е направен за хора дето трябва да правят А, Б и C и когато трябва данаправиш нещо по- нестандартно не става.

за това си прав. личи си нивото.

No thanks.

версията за $2399 е с 16ГБ рам на 2133мх не 8 а на този отдолу да му обясня че има същата рам като ГБти и за $30 и за $300 и повече виж колко струват мобилните процесори и видеокарти преди да дрънкаш глупости а и който не иска да не купува

5000 лева! Та това е ГОДИШНАТА заплата на ДОЦЕНТ в Б-я! И то за компютър, който има горе долу параметрите на моята настолна щайга, макар купена на старо за около 400лв.! Да не говорим, че производствената му цена надали е повече от 200-тина ЛЕВА! Ама то така се става мулти-милярдер БЕЗ да си работил никога през живота си и БЕЗ никакъв интелект (безскрупулността НЕ е интелект!!!).

И за какво му е на един доцент това? То е е предназначено за хора с пилешки мозък - разни мутри и манекенки.

Като доцентът е толкова умен да имзисли някой процесор по-бърз и по-добър, да напише някоя ОС, пък макар и ДОС ) Каквато държавата - мафиотска и крадлива от банките (КТБ), такива и доцентите. Опростаченост до основи!

Аз ще дам 5000 лева за компютър, защото съм архитект и компютрите на епъл се справят със 3д софтуера униклано. Никоя друга щайга не се справя така. Опитвал съм всякакви компютри и ОС-ове, мак си е мак. И като сте учен пробвайте компютъра в някои от магазините, които го продават за да разберете, че не всичко е спецификация. Ама такива ни учените, гледат отгоре-отгоре без да изпитат нещата на своя глава.

Да ме извинява архитектчето, но MAC-ове след 2003 година не се произвеждат (Apple се отказа от RISC архитектурата и процесорите PowerPC). Това си е чисто PC с процесор Intel и лачена кутия. А операционната система също не е на Apple а е BSD UNIX.

кой 3Д софт го има за мак и го няма за Вин? Че и вървял по-добре на мак?

За архитектурата ти не знам, но добре показа колко разбираш от 3Д. Успех с АМД драйвърите!

'Не всичко е спецификация' А какво - черна магия?

Много справедлива заплата!

Ми, бате, орежете я още заплатата, уволнявайте, сечете, ще сме първата в света държава без грамотни хора и единствената без професията "Учен", откакто в Африка масово вече има професори!

Къде видя заплатата на Спас. Дано да взима 15 хиляди на месец и да си купи мака без замисляне. Аз ще пропусна - HP Spectre x360 с Core i7 U, ми върши перфектна работа вече втора година.

Не годишната. Взимат по 1000/месец. Лични наблюдения.

А по твои наблюдения с кого ще играе "Свинтекс" на 1/4-финалите за Купата?