Коментари - Новият MacBook Pro разочарова потребителите | IT.dir.bg
назад

Новият MacBook Pro разочарова потребителите

Apple обещава 10 часа автономна работа на новите MacBook Pro, но според първите потребители на устройствата, те издържат на батерия не повече от 5 часа.

Обратно в новината

Коментари - Новият MacBook Pro разочарова потребителите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А пъ моя кара 20мин, щото е от старите с кинескоп, ама е с най-новия ДОС - 6.22 и ми дреме, тамън се надявах че новия макбук ще е читав, ама пак ще чакам, до 5-6години ако не излезе нещо читаво, ще трябва да им купувам боклуците на тия от зор.

Бате кой ползва тея пръчки. Аз нямам проблем с моя ASUS ROG. Вие си бийте главите с компютър където неможе една игра да подкара. Asus-a е в пъти по скъп и по качествен и с оптимални параметри. При игра на CIvilization 6 ми кара 6 часа. Сами си правете епълските сметки. Епъл винаги за били скъшпи боклуци за комплексирани юзъри, които ползват компа само за работа и порно. По добро от Уиндоус няма

Макбуците ми винаги са държали поне 8 часа при нормална работа с Photoshop и Lightroom и браузване, това им е отличителната черта - за ралика от уиндоуските бози, които винаги карат 3-4 часа. Това с 5-часовата батерия определено не е нормално, но четейки оригиналната статия става въпрос за дефект в батериите на отделни потребителио, а не на всички. А и Chrome наистина е супер неоптимизиран браузър.

Поне сравнявай Макбук с уиндоуски ултрабук. Едни и същи пари са. Сравнението с бюджетна машина за 1/3 от парите леко некоректно.

Очаквам следващата новина - собствениците на vw golf на протест. При даден разход от производителя 5,0л/100км. на извънградско, той горял 10/100 със 170км/ч по магистралата. Недоволни да има :)

то и стария си беше разочарование...

Кошмар, тествах го и.докато л...ках б...стуна на 3d ultrahd porn с Windows 10, му свърши батерията, а аз не можах и само се издрайфах....тцтц

A Уйноуските тояги колко изкарват? 1 час и 10-20 мин и на втората година 20 мин.

Ми мога да ти кажа. Lenovo G50-80 с Core i5 процесор (среден клас лаптоп) при нормална употреба (YouTube HD видео, сайтове, Excel, екран на 80% от пълната яркост) изкарва 3 часа в High Performance режим и 4.5 до 5 часа в Super Energy Saver. Да, знам, това е rocket science за Mac потребител, там Apple знаят по-добре от потребителя как да управляват хардуера и той (потребителят) няма никакъв контрол върху процеса, затова подобен тест не може да бъде направен със стандартния софтуер...

Lenovo Y510p, когато беше нов изкарваше мин. 3 часа и половина стабилно браузване през Wi-Fi. Е, няма нагризана ябълка на капака и струва 3 пъти по-малко от тая тояга, но пък не рева, че са ме излъгали. Най-вероятно тия дето се оплакват не си ползват макбука правилно. :)

james

Като пуснеш някоя здрава програма си яде батерия като змей. Спомням си за едно приложение на андроид - камерата на телефона през wifi към компютъра като webcam. Успяваше да яде от батерията както си е на зареждалката!

Аз си купих мак, защото сърфис на майкрософт е по скъп и е с уин 10. Купих си модел 2015, защото тази боза с usb-c е гавра. Намалиха го и го взех:но ригретс. Има причини мак да има фенове...Хейтът да започне още сега.

Абе откак FiBank въведоха Token-ите, вече и потребителите на Mac могат да подписват електронни преводи, знаем... No regrets баба ти... За писане, рисуване и свирукане стават маковете, ама пусни някоя сериозна CAD програма и ела ми се обади...

Дрън, дрън.. Много си е добре машината. Дръжи по цял ден без проблеми

Мда... на standby и до 15-20 часа го докарва даже, много е добре със затворен капак...

Никой не може да си пожелае повече отколкото аз мога да обещая...

10 часа е по спецификация като е включен и нищо повече. Като работиш, времето се съкращава. Ако пък си гледал и HD видео като умниците дето се оплакват, ясно че ще стане 5 или по-малко.

Еми то и моя лаптоп с вин 10 и Хром издържа точно 1 час по-малко отколкото с Лиса или Еч. Хрома сърпа яло ресурси и на Минта ми вкъщи. Просто не е за батерии.

Игри на Мак? Игри на Мак???

Абе, срещат се чат-пат.

Игри на Мелмак.. :)

Игрите на Мак не са отговорност на Apple а на разработчиците на такива игри

Да де... Игра написана на Swift, леле мале, мамалеле... Искам да я видя (като код ако може)...

E то с Хром + Флаш и зареждане на телефона по това време може и до 2 часа да го докарат. Хрома много отдавна не е този лек браузър, който трябваше да бъде. По-лаком е на батерия от всички браузъри.

Толкова много CPU time и енергия, но нека не забравяме: Гугъл НЕ шпионира, Огризка ООД - хич. А когато са 2 в едно, те са най-невинните неощипани моми на мегданя.

Някакъв кьорфишек е таз драсканица. Всички тестове са при лабораторни условия, както при автомобилите. Освен това - що за маолумие е да ползваш нкакъв браузър Хром ли е, Чугун ли е, при положение, че машината е Мак и Сафари е оптимизиран за него?! Хахахах! Това е все едно да караш Ферари на дизел и да кажеш, че нещо не върви. Кауни.

И аз това питам, защо на всички които ползват какъвто и да било нов / преинсталиран компютър, първата им работа е да почнат да си свалят Chrome, като вградените в операционната система са си много добре работещи.

Ми сигурно, щото имат избор и изисквания към браузерът които ползват. Само тъпанарите ползват това което им е изпляскано на готово. Но на тъпанар и да го кажеш, няма да те разбере, нали?

А ти дърво като сафари ползвал ли си....по процента който се използва се вижда колко е добър и оптимизиран.

Ми не всички не знаят как да си свалят друг браузер, защо мислиш, че всички са като теб? От друга страна Chrome-а е адски алчна за ресурси програма, Google уж се канят да го оправят, но аз лично го ползвам в изключително краен случай и то само на машини с по 16G RAM. Firefox-а и Opera-та са в пъти по-дръжелюбни към хардуера. Opera-та има дори специален Power save режим когато усети, че машината е на батерийно захранване.

Дори и лаптопите с най-яките батерии издържат по-малко от обявеното, като при натоварване драстично се различават от максималните стойности. Не виждам с кой акъл някой пише тази статия, все едно описва прецедент, открива кръглото колело и прочее. Аз карам професионална машина с обявени майната си часа, но като отворя 30-40 таба на Хром, времето ми пада на 1/3 от обявеното от произодителя. И НИКОГА не съм стигал всъщност обявеното. Нито на предишните лаптопи, които съм карал до сега. Тъпастие веднага ше се преброят под статията с негативни коментари разбира се.

Ужас, само 5-6 часа?? Това е ненормален човек.

абе пичове, не разбрахте ли, че apple приключи след Стив Джобс? издържали 10 часа на батерия, алабала. От фирмичката разчитат, че зомбитата кълват на гола кукичка и ви баламосват!

Ай сиктир бе, Ай зомби! Стив Джобс го няма от 5 години, стига с тия простотии! Кисело е гроздето.

Ти какво си мислиш, че компания с подобни ресурси ще изчезне за един следобед? Като те кефят нещата им, ползвай си ги със здраве. Твоя си работа.

Купувай си ти overpriced hardware и си мисли, че си велик и задоволен :D или по скоро издуен :D

То това грозде изгни, ти кисело било...