17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези статии са писани сякаш от петокласник. За пореден път се убеждавам, че техническите статии в дира са под всякаква критика.

Трудно е да продаваш нещо, което струва 200 долара за 2000 долара. Балъците вече не са толкова много. :-)

чинията в Купертино май се готви да отлита за...канализацията....хи хи

нъл най най и най колямата капитализация и ала бала

Всичко това беше очаквано. И не засяга само Apple, но и други големи марки. Просто пазарът се пренасити с производители на смартфони, конкуренцията накара всички да правят добри продукти, за да са продаваеми. Същото беше и с лаптопите, например. IBM по тази причина продаде лаптоп дивизията си на Lenovo. След това последователно продадоха ниския и средния си клас сървъри. На практика вече почти не им остана хардуер, който да произвеждат, освен високия клас сървъри и системи за съхранение на данни. Вече се преориентираха към софтуер и услуги, както и към съвършено различни сегменти, които досега не им бяха присъщи - финанси, автомобилни технологии, химия, строежи, образование, здравеопазване, застраховане и т.н. Няма как, пазарите за определени неща постепенно еволюират и се пренасищат, компаниите трябва да останат на повърхността и преструктурират дейността си.

Защото са боклук-даже Китайските ги бият жалко за фанатиците.

Съгласен съм със всичко изброено + още един тънък нюанс. Хората вече нямат кинти. Навлизаме в нова глобална криза и на никой не му е до революционни новъведения в нещо, което само до преди 10 години наричахме телефон.

Май започнаха да ферментират...

Ще ги пием.

Апъл бяха пионери при персоналните компютри, при мп3 плейърите, при смартфоните. Отдавна се напъвате да ги отпишете, но поне изчакайте да се случи, преди да се радвате... Всички могат да фалират, но това не е факт за Апъл.

От петокласник за петокласници ;-)

HUAWEI ги изяде! На половин цена два пъти по - добър

ще се свиват...

Апъл лежи на стара слава и...нищо повече. Много от балъците набиха в крипто, скъпи телефони, видеокарти за ферми... и резултата е: 1. На някои взе да им идва акъла 2. На повечето просто им свършиха парите :). Балъци бол, пари нема :).

Apple бяха пътници докато не се върна в компанията чичо Стиви на бял кон... От гроба обаче няма как да го върнат този път, така че никой няма да ги спаси от фалита, защото трябва да си луд изрод с топки като дини (какъвто беше чичо Стиви), за да изградиш компания като Apple. Със смъртта му Apple загубиха най-големия си актив и от тогава вървят много уверено, настоятелно и само надолу. Това, че трупат печалби дори и в момента само ще им удължи агонията.

Вече? Малко сте назад с инфото. Още от 2012 Самсунг бяха далеч напред с S3.....

Как да нямат кинти? Всеки селски цървул е с флагмански модел и таратайка (макар и 15-20-годишна)?

Ми на 3 години 6s и бачка без проблеми, насила го сменям. Новия като махнем батерията която разбираемо е по добра, не се различава от стария като работа Свикваме без бутон някак си но ми липсва

В държавата в която живея (не чистя тоалетни и не мия чинии) 8 от всеки 10 човека ползват айфон, включително и аз. Имам и самсунг, който ми бе даден безплатно от оператора с плана ми. Нямам представа от къде взимат новините дира и кой и как ги превежда, но ако знаете английски си преведете това: Apple has reported record third-quarter revenues of $53bn, driven by sales of iPhones and wearable devices. Its iPhone sales grew by 20% in the quarter, while services revenue increased to $9.6bn. Това че индийският и китайският пазар (най-големите в света) купуват всякакви евтини марки смартфони, поради платежоспособността на хората, не означава че е същото и в нормалните развити държави. Разровете се малко в интернет и проверете какви марки се ползват основно в развитите държави (Америка, Великобритания, Франция и т.н.). Те и Шанел имат 0.0001% пазарен дял в България, но правят много повече пари от марките които носите.

Здраво си заблуден да ти кажа.

Ето, все ще има поне един такъв индивид, който да се изреже неподготвен. С кое точно съм се “заблудил здраво” драги ми Смехурко?

С какво съм се “заблудил здраво” бе мамин златен?

Пешо няма никакво противоречие. Приходите са се увеличили заради високите цани, но продажбите са паднали пак заради същото. т.е. от по-малко продадени телефони правят повече пари. По-малкото бройки съответно водят до намалени поръчки. Средното повишение на цената е 200 долара, което е около 20%, т.е. при да кажем 10% спад на продадените Айфони печалбата в пари ще е по-голяма. Затова в това което си написал пише само за паричните приходи

В държавата в която живея (не чистя тоалетни и не мия чинии), която в същност е България съм направил съзнателния избор да не си купя Apple shit а Samsung crap - Note 8. Въобще не ме интересува кой колко печели на мой гръб, интересува ме да получа повече за парите, които давам и определено в това отношение Apple ме загубиха още някъде около iPhone 5. А ти смехурко, в страна, където устройствата са добре субсидирани от операторите не ни учи кой какво купува, защото дали с един и същ план ще вземеш Нокиа с фенерче или последния боклук на Apple, 1. Този който печели е оператора, а не ти и 2. Можеш да избереш каквото ти душа сака, така или иначе си го плащаш дебело и единствения ти критерии е коя е актуалната модна тенденция.

Имам Note 2, който работи без проблем вече 6-та година i го купих след като разбих в пода последното творение на Apple до което се докоснах във въпросната година. Никой не те насилва да сменяш каквото и да е. Аз си ползвам и Note 2-ката, и Note 8-цата, която купих миналата година (в брой). Note 9-ката няма да я купя, защото е 99% същата като Note 8-цата. Ако продължат с инфинити дисплей простотията, най-вероятно Note 8-цата ще е и последния Samsung, който ще купя, като се наложи ще търся телефон от друг производител с равен, плосък дисплей...

Зависи какво търсиш. Децата искат Айфони щото снимките с него стават много по-добри от тези с другите телефони. Изпробвано е многократно със всякакви марки телефони и факта е, че Айфоните правят най-добри снимки. На мен не ми трябва, но хората се интересуват от тези неща. Може и последните флагмани на Самсунг, Хуавей и т.н. да са подобрили камерите си изключително, но поне за моделите да минаата година, няма телефон който с лекота да прави по-качествени снимки от Айфоня.

Требва да си ненормален, за да си вземеш телефон за 2000 лева и нагоре за лично ползване. Ако си го намеря на улицата, или ми го дадат безвъзмездно, ше го ползвам. Ама иначе грешни пари немам.

При вас сички са с Айфони, ама сички ли са с последни модели? Те Епъл почнаха на два месеца модели да изкарват, ебати. Кой е луд на два месеца телефон да сменява?

всеки е прав за себе си, ако искаш купувай ако искаш не но едно да се разберем съседа ти не е ненормален че кара ферари, ако ти имаш пари само за лада!

моя айфон го сглобих от изхвърлени части дисплея е от един дъното от друг а корпуса от трети телефон.... карам с него вече 5тагодина и върши същата работа като ийфон10 понеже е със последната версия на софтуера... за бързина вероятно е доста по бавен но не ми е проблем половин секунда :) а да дам 2000лв за айфон ми изглежда глупаво освен ако не си богаташ и се чудиш с какво да изпъкнеш.... за всеки телефон си има търкач....:)

Явно спада в продажбите показва че съседите готови да дадат пари за телефона над 1000usd са малко и че apple намериха границата между масов телефон и бутиков.

те и фераритата по света са по малко от ладите голяма изненада нали

не даваш 2000 лв за телефон, но явно държиш да си iphone предвид перипетиите през които си минал за да го имаш. сигурно щеше да ти е милион пъти по-просто и евтино да си земеш нокийка с фенерче от близката лавка за весници. типичен балкански манталитет искам супер обаче да не платя за него

Телефоните си ги купувам само от Apple store. Ако беше чел внимателно щеше да видиш, че ми подариха самсунг от оператора като преподписах. Драги ми Смехурко...

не функционални скъпи и в голяма част непотребни са продуктите на епъла/