Коментари - Цената на Apple прехвърли $700 млрд. | IT.dir.bg
назад

Цената на Apple прехвърли $700 млрд.

Пазарната капитализация на Apple вчера достигна рекордните 701 милиарда долара.

Обратно в новината

Коментари - Цената на Apple прехвърли $700 млрд. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

jizast

SamShit феновете си ядат чорапите от яд сега ....

sthefu

Тоест ако САЩ продадат 30 такива компании и току виж почти си покрили, външния си дълг ;)

то вътрешният им дълг е по-голям (3 пъти)

rado_7_6@

Понеже беше споменато, да вметна, че забавното е, че още преди седмица маркет капитализацията на апъл надмина тази на всички руски компании СЪБРАНИ на тяхната борса (включително и газпром). Та така дорогие красние чугунени тикви. Такие вот дела :) ПП в блумбърг имаше статия по въпроса от 13ти ако не се лъжа

След репортите за продажбите им следващото тримесечие ще се върнат обратно ...

Ми те се очакват да са рекордни бе, глъм ;)

Windows 8 за таблети и смартфони е много добър, Епъл не съм виждал, но ми се струват твърде надути цените, а и с тяхната политика на заробване на потребителите с приложения като iTune, не може да ме убедите, че това е добра компания ... Те всички са зли, ама Епъла са най-злите на този пазар :)

Няма операционна система за таблети "Епъл". Пишеш глупости!

Идея си нямаш за съжаление

Явно доста са поскъпнали след новината, че шефа им е мека китка. Иначе следващият гаф ще ги приземи и цената им изведнъж ще стане 200-300 милиарда, което макар и голямо изхвърляне, поне ще върне дирижабъла в нормалните маркетингови лакардии.

толкоз много ги разбираш, че сигурно си минал оттука за малко и си заминал да даваш да даваш съвети на Warren Buffet ;)

Bell

Ще прескочат скоро БВП на Магучая Рассия.

Само Газпром на година прави оборот от 100 милиарда долара. И чиста печалба от 30 милиарда. Ако в момента ми подаряват акции на Ябълката или на Газпром, бих предпочел тези на Газпром. Ябълката е като надут балон. Бих предпочел и акции на Гугле, които са интернет монополист. Ябълката никога не ми е вдъхвала доверие. И на Майкрософт бих предпочел, въпреки глупостите им в последното десетилетие, след като Бил Гейтс предаде управлението. Бих предпочел и на Самсунг. Ябълката за мен не е на върха като стойност. И хардуера им се прави примерно в Китай. Освен това софтуера им е несъвместим със стандартния хардуер (изключвайки сложни виртуализации на хардуер), за разлика от Windows, пък било и за пиратски копия. Което за копютри го прави с много по-нищожен дял на пазара.

Само дето хардуера им не се прави в Китай, ама като те чета виждам ,че и да ти обяснявам, едва ли можеш да ме разбереш, така че, карай ;)

Bell

това е империалистическа пропаганда. всички знаят, че газпром е най-голямата фирма, следвана от останалите рассийски фирми за производство на тежки неща от чугун. няма как някакви детски играчки да бъдат по-продаваеми и печеливши от съветския чугун. и в края на краищата пазарната капитализация нищо не означава, важно е теглото на произведения чугун.

Да сравняваш пазарна капитализация и БВП... да, от пуканки и кока-кола мозъчни гънки не се образуват!

Bell

Вие от шега не разбирате.

Покачването на цената на подобни компании(не само Apple), е правопропорционална на идиотизма на хората. Захарен памук- лапаш нещо, гълташ нищо, ама ти е сладко.

Абе не знам кво лапаш и гълташ, ама ще счупиш кантара ако го караш на захарен памук всеки ден ;-) и по темата. доколкото знам ябълката имат кеш около 60-70мл.доларчета. не бъдещи вземания, а кеш. тук пазара отчита и бъдещите вземания и цената на патентите и малко печалба от спекула разбира се ;-) а освен айфончета и айтаблетчета нема ти казвам какви кинти съдират за софтуер за дизайн, поне в БГ де. да не ги мислим викам аз. а па тия дето купуват и продават акции па хептем да не ги мислим. да си гледаме нашта кочинка и как да си я подредим поне до приличен селски кокошарник.

В повечето случаи пиша коментари по два-три реда, а който може да прочете останалите 99 добре! До пет-осем години, Apple ще са на нивото на Nokia и Blackberry. И един странен бадемов привкус ще остане в устата на идиотите-акционери. Феновете не ги мисля, те ще се преориентират бързо. Ами със здраве!

Компания надценена десетократно. Такива безумия произвежда спекулативната икономика. Чрез спекула създават мастодонт който може да купува патенти и да задуши конкуренцията със съдебни дела. Резултата е контрол и зомбита. Самите потребите трябва да имат култура и да не позволяват такива неща защото не са в интерес на конкуренцията. Но когато си мислиш че ще си купиш социален статут едва ли те вълнуват такива проблеми.

Аз съм прословутия събирателен образ на форумен андроидски анализатор. Епъл ще фалира, андроида ми дава свобода да си местя иконките от ляво в дясно и обратното. Андроида е велик, защото аз съм си го купил. Епълот ке умре оти ги мразим тия с айфоните. Изобщо като гледам все сбъднати прогнози съм изрекъл. Бахти и анализатора съм а :):):);)

бих казал, че си доста прост. Никакъв анализатор не си...

Не, просто е написал едно към едно приказките на всички фенове на Андроид - чел съм ги много кратно и са доста забавни. За фалита на Епъл и какви боклуци произвеждали чета от изпизането на първия iPhone - за повечето селяни Епъл се идентифицира само с този продукт. А s това , че е еталон при дизайн, фотография, звукообработка изобщо не са наясно, но пък са с тежко мнение по всички въпроси. Типично за всеки селянин със самочувствие.

За какво по-точно им е необходима толкова голяма пазарна капитализация? Какво ще ги правят тези капитали? Балонът се надува :)

Ти можеш ли поне едно балонче с 1000 лева да надуеш?

Ами надул съм си няколко балончета в евро в немска, холандска и френска банка, пък да видим колко големи ще станат. Няма да Ви ограмотявам откъм финансови инструменти. Вие, направил(а) ли сте нещо с парите си, ако ги имате въобще?

Да...Явно още не са се събудили гурелчетата, рутвали са цяла нощ Андроидчето...:)

спокойно, за сметка на тях, вие, джейлбрейкърите нямате почивка. Задължителното изтъкване е част от цената която сте платили (на кредит) и ако не нахраните андроид поне по 5 пъти на ден ще ив повишат лихвата!

Всъщност такива олиготролове като теб са тези, които непрекъснато пишат простотии под статии за Епъл. Тва е типично за андроидаджиите, чувстват се длъжни да обяснят под новина за Епъл колко е зле, а под новините за Самшит има 1% от коментарите под новините за Епъл, които се пълнят на 99% с хейтърски изцепки на хора, които не ползват техни продукти, но пък са с "опит" да ги оценяват.

Само като си помисли човек, колко гладни деца може да се нахранят с тези пари, а също така колко болни дечица може да се излекуват...

И после всеки две гладни деца ще си родят по още 10 гладни деца щото са тъпи и прости и не знаят кво е това контрацептив .... и т.н. докато станат на земята 10 милиарда гладни и .... нищо друго

А да знаеш колко си прост! Едва ли! Знаеш ли какво е това пазарна капитализация? Това са цените на акциите на компанията. Акциите са с номинал покриващ активите. В случая една акция с номинал 1 долар се продава за 700 долара. Т.е. на 1 реален долар са добавени 699 долара за "надежди". А ти искаш с тези "надежди" да нахраниш деца. Няма как да стане.

В момента пазарната капитализация е 693.53 милиарда.

Безспорно са добри. Ползвам им апаратите от няколко години и съм изключително доволен от това което получавам за дадените от мен пари. Очевидно и много много други милиони хора по света са като мен. Може да ни викате зомбита и промити мозъци , но все пак всеки сам преценява за какво да си изхарчи парите. А потребителите на андроид не е нужно да плачат на чужди гробища - просто трябва да са щастливи че не са зомбита. Много хора очакваха епъл да се сгромолясат след представянето на шестиците, но явно все още не им достигат знания, за да правят подобни анализи.

имал си бол пари - дал си ги ....))))

Не е въпрос само на пари, хеле пък на пари бол. Топмоделите на самсунг са малки по ввтини. Когато даваш над 1000 лв. За трлефон едва ли още 200-300 лв са кой знае колко много. По тази причина казвам че всеки сам преценява за какво да си изхарчи парите.

Аз не съм богат за да купувам евтино :)