Коментари - Apple призна за робски условия на труд | IT.dir.bg
назад

Apple призна за робски условия на труд

Apple призна, че новият iPhone X се сглобява от хора, работещи по 11 часа на ден за нищожни суми.

Обратно в новината

Коментари - Apple призна за робски условия на труд | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Знам че няма как да го прочете, но нека се замислим, че тук се работи за по-малко от два долара на час.я

Той го знае, но за него магнолиите са по-важни, отколкото мат`ряла!

Каквото и да се пише, и говори, колкото и да се чешат езици, истината е, че ако Бил Гейтс не беше помогнал с едни 160 милиона долара на Стив Джобс, сега, най-вероятно Стив Возняк щеше да продава микровълнови печки на щанд в Уол Март :)

2 долара на час по 8 часа е 16 долара на ден. 16 долара по 22 работни дни е 352 долара на месец е 570 лева на месец. Нека Идват в България да си зглобяват машинките!!!

Така и не разбрах, защо новината е за Апъл, а не за Фокскон, при условие че те създават условията на труд. Ако Мерцедес ползва гуми Мишелин, но те се произвеждат при лоши условия Мерцедес ли е виновен? Тъпо заглавие, отново от некой АйХейтър...

В заводите където се произвеждат компонентите на телефона всичко е нормално. Проблема е там че където се сглобява телефона. А Епъл натискат Фкскон за ниски цени.

Светът се командва от нахални на макс, безскрупулни мениджъри. Извращенията са повсеместни. Ако в действителност има съд който защитава правата на човека, то той отдавна трябваше да работи денонощно. Но някак си психическия тормоз е слабо застъпен в закона, а и е трудно доказуем. То и парите са в мениджърите та малко трудно е да се стигне до присъда.

В американските университети в часовете по трудово пишат ъпдейти за мак ос и айос на суйфт и после от Епъл се промъкват през ноща и им крадат курсовите работи!

ХЕХЕХЕХЕ dan4o, очевидно ти си някакъв много вътре в нещата щом знаеш неща дето никой друг по света не знае!

В България също работниците работят за по-малко от 2 долара на час. Има над 500 000 работещи бедни. Пък никой, не се е притеснил, че у нас се ползва робски труд. Fіnаnсіаl Тіmеѕ не пише старии за работещите в България. ЕС и европейските социалисти се интересуват от това нито пък лидера им Сергей Станишев. Дори напротив евробюрократите разхищават огромна сума пари премествайки работате си места от Страсбург в Брюксел и обратно заради малоумни политики и политици.

гнус, какво разбираш под нормална надценка! Масовите евтини производители купуват наготово всичко и само го сглобяват! Андроида им е наготово, електроника ... всичко! Епъл си разработва собствени процесори и собствена ОС! Тва да не ти е без пари! Ти наясно ли си, колко вървят андроидните аналози на Епъл! Например флагманите на Хуауей и Ксиоми са по 600 долара и нагоре! Самсунгите са по 1200 долара!!! За взети наготово Андроид и чипове Куалком!

не се излагай ве човек - всичко, което се ползва от апъл е разработка от американските университети (не разработено от служители на апъл) и после взето наготово без пари. Така веднъж "зомбитата" плащат за направата на всичко от апъл със данъците си (от данъци се финансират университетите) и после плащат повторно супер високите цени на които го продават апълци. Запознай се с факти преди да пишеш.

Купих малко повече, та ми останаха няколко чипа. Искаш ли да ти ги дам и ти да си сглобиш телефонче?; Знам те какъв си. С айфон и лютеница от на баба селото. Ама с повече лютеница, че да има и за кредита за айфоня и за гориво за голфа.

Е, че да дойдат да ги сглобяват в Бг ще им е по евтино....за съжаление!!!!

Що в България да не е по-различно ситуацията със западните е компании? Пак психически натиск, пак експлоатация. Нали съм виждал в западен офиси в български как се работи. После са и нагли да ми говорят как сме имали ниска производителност. То същото може да каже и за китайците. Тези що не са сглобили 3000 камери? Гаси мързелте... Нашия робот у САЩ ги прави на час толкова.

гнус, а твоя телефон, къде мислиш, че го правят и при какви условия! То това е стандартното производство в Китай! Всичко мейд ин чайна се прави така! Сега са се заяли с Епъл, щото са номер 1 в света, а и е модерно да се заяждат с тях!

Да, но моя телефон има нормална надценка. А Епъл лесно можеха да изискат добри условия, но тях ги интересува печалбата само. А е жалко защото точно те бяха доскоро умрели от глад. Ако бе беше айфон щяха да си умрат бавно. Тоест не е да не знаят какво е да си на ръба. Винаги съм бил привърженик на Епъл, но от както станаха експлоататори, а не компания иноватор вече не съм им фен.

Късно си го осъзнал, човече. Те са експлоататори от втория си ден. Първия са мислели как да стане. Сега имат толкова много акционери, а те искат всяка година да имат ПОВЕЧЕ доходи от миналата. Това е голям проблем. Това автоматично означава още ПО-ГОЛЯМА надценка на всеки нов продукт. Но не при търговеца на едро или дребно, а директно разлика между производство и производител. Мхм.

Е затова няма да си купя Айфон. Защото много добре знаят как печелят. Нищо по-различно от парите от кървави диаманти!

Излиза, че заплатите им не се различават много от нашите. Разликата е, че ние сме в европа и цените ни за почти вдичко са европейски, а там е див комунистически режим и диктатура, а при нас е сладка демокрация...

Нагризаните ябълки да признаят и защо с тия "пропуски да регулират ситуацията", които няма как да са по-големи от "пропуските" в качеството на айфоня, и евтини китайски компоненти цената на абсолютно нелепите им продукти е такава! За да може да лъсне акълът на iЗомбитата! А!

Road, едно време ги пеехте тия мантри и за раССия! И руснаците бяха 150 милиона милионера! И на тях им викахте евала, ашколсум, аферим ...! Според гугъл средната заплата там в Китай е 67000 юана на година или ... 10 000 долара на година! Преди данъците! Или 1300лв ... преди данъците! Като сложиш, че 90 процента от китайците работят без договор, например за по 2 долара на час какт оси пише в статията ... то излиза, че 1300лева бруто вземат тия с договор само! Т.е. Бейжин, Гуанжоу, Шанхай ....! Където наемите са безбожно скъпи! Без коментар! Иначе средната заплата в БГ вече отдавна мина 1000лв на месец!

Ама ти верно си умопомрачен фен. Заплатите в България са 1000 за 10% от населението едва едва. Да ти припомня, че ако средно аритметично българина яде свинско със зеле, е същото. Едни ядат пържоли, а другите зеле и зелева чорба.

ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА Е ИМАЛО ВИНАГИ : - СВОБОДНИ ГРАЖДАНИ А АТИНА И РОБИ - СВОБОДНИ ГРАДАНИ НА РИМ И РОБИ - СВОБОДНИ ГРАЖДАНИ НА САЩ И РОБИ ....:)))

Средната заплата за Китай е 600$ тиражираните 320$ ако са верни е 320$ х 6.37 юана= 2103 юана. Преди месец бях в Пекин с 2100 юана се преживява месеца и то без проблем. цените са им като при нас. Литър гориво е под 1 юан. Вида 1.5л = 1 юан Квартира - 600-700 юана. Реално това е все едно при нас в БГ всеки беден човек да получава по 2000лв . Ами аз работя по 9 часа и събо почти задължително и тези заветни 2000лв едвам ги стигам. Евала на кинтайците. 90% от колите и бяха на по 4-5 години и бяха европейски марки а на Китайски.

Всички разбрахем че си ходил в Китай. Браво. Но тук не става въпрос с колко и как се живее в Китай, а че робската експлоатация на богатите върху бедните е ужасяваша и продължава да съществува. Сигурно не само в Китай. Това се коментира, а не колко струва литър бензин, защото ако си работил 11 часа след това си убит и не ти е до литър бензин

Колега, добре е, че си ходил в Пекин, ама лекичко да те поправя! Нищо лично! Средна заплата- 8-10000 юана на месец Наеми- от 4-5000 до 8-10000 в повечето райони. В дистрикти като Чаоянг средно 16-22000 /не те знам откъде ги изкопа тези 6-700 на месец?/ Литър гориво- 6.5 - 6.8, в зависимост от веригата Вода- 1.5л. е 2.7-3.5 Храна и дрехи са наистина колкото в България, някои малко по-скъпи, някои малко поевтини Поправих те само за това, което си написал, без повече подробности! Та това е за Пекин! Със здраве

Гледам, че си писал и за колите!!! Единственото вярно нещо е, че са 4-5 годишни, но процентите са гоооре-доле следните: Европейски-20%- предимно Мерцедес, Ауди, Фолксваген и Порше. По-често ще видиш Бентли, Ферари или Астон Мартин, отколкота Фиат или Алфа Ромео!!! Японски- 20-25% - всички марки Американски- 10-15% - Предимно Форд, Буик, Шевролет, Кадилак и Линколн. Китайски - минимум 30% - Haval, Changan, Chery, JAC, Roewe, FAW, Geely, Hongqi, Brilliance, BYD, Dongfeng, GAC Motor, Zotye и напоследък Beijing. Това по памет. И нарочно съм ги написал на латиница, че да ги погледнеш в Гуглето! Останалите до 100%, каквото се сетите!

Crazy Space, 320 долара и то в престижна компания! Смятай колко печелят из разни местни заводи за пластмасови легени и ширпотреба стоки! Ужасно място за обикновения човек е Китай! Замърсено и много трудно за живеене! Не спират да ни го хвалят, но живота не е само лъскавите небостъргачи в Шанхай и невероятните икономически показатели! Има още над 1 млрд човека там, където живеят като скотове! Истинското лице на комунизма!

Аз това отдавна си го знам предвид, че те са много народ и почнаха от много ниска база. За това и имат такъв голям растеж. ниски заплати и много бачкане. Колкото до комунизма той там е малко по инакъв от нашия който беше. Изнасят масово за цял свят:)

Какво друго да се каже за Аплето - символ на робския труд, а собствениците - живи робовладелци. Честито роби на робовладелците.

Значи, в Китай при заплата около 320 долара на месец народът масово се самоубива от отчаяние. После ми кажете, че българският материал бил калпав. Българите са от легирана стомана, ей!

Crazy Space, 320$, а не 480! И то 320 долара преди данъците! Или 530 лева ако го обърнеш! Преди данъците! Като сложиш данъците идва колкото е българската минимална заплата!

Аз смятам така: 8 по 2=16 5 по 16=80 4по80=320 Ибах маа му ти се пказа прав а аз съм сгрешил но все пак е над минималната за страната демек тука има по последни данни над 250 000 роби ако не съм сгрешил пак нещо:)

И ква стана тя? И педалите били робовладелци.

Ми то това са си 480 долара на месец или 800 лева което е една супер запл;ата в провинцията:)мизерията не е в китайм тука е:)

Заплати от по 2$ на час ..... бати! И това е престижната работа там! Смятайте в обикновенните китайски заводи как е! Тва ли е проспериращия колхозен китай дето всички ни надуват главата с него!

И проблема е в китайските комуняги! Това е и цялата тайна на голямото им икономическо "чудо"! Продават собствения си народ като роби на западните компании за да забогатяват дрОгарете в Бейжин!

В Хонг-Конг, след като преминава към Китай, броят на мултимилионерите се увеличава десетки пъти! По английско предаване показваха (примерно по телевизия Блумберг), как някакъв бил правил класация за милионери, но те станали толкова много, че я изменила на такива с над 100 милиона и въпреки това станала десетки пъти по-голяма класацията. А Хонг-Конг е завладян от Великобритания май след поредната опиумна война. Защото китайците са искали да забранят търговията с наркотици.

ХАХАХАХАХА Щото само Епъл са така! Самсуняците и ксиомитата ги сглобяват все едно в Швейцария не ги сглобяват и тях из разни китайски колхози!

T.e. китайците са се трудили за 600-700лв наши пари на месец,и това било робски труд?

в Китай литър водка е 1 $

а най-вероятно това са от най-добре платените работници в китай....

Медиите да не кажат нещо срещу западните компании, а гербаджийски троле?!

Това хич не е сигурно. Важното е, че западняците "либерали" се възползват. За детския труд особено в Индия, където детските малки пръсти били много подходящи за шиене на обувки, на маркови западни компании. Да не говорим за опитите на Монсанто и след пропаднала реколта с техните продукти. Само един цитат: И така Шанкара става един от 125 000 земеделци, които се самоубиват в резултат на безскрупулната употреба на Индия като тестов район за генно модифицираните култури. Да не говорим как някакъв бизнесмен изчислявал, че било по-изгодно да плаща обезщетение за смърт, отколкото да плаща за лечение. Капитализма понякога е безкруполен.

Ха ха! Епа нали е ясно, че в строя в който сме едно е валидно всекогаш и то е, че за да има богати е здължително да има бедни! Инак е ясно дори на първолаците, че доброволното "непринудено" робство е един от най-ефикасните начини за забогатяване!

ся ок ама нали сте наясно че всички в китай бачкат така ама проблемът е станал само при апъл... малко не е сериозно айде отивайте да освобождавате китайците от ком партията

ами тогава " великите САЩ4 да вземат да върнат поне едно производсво у тях, щото те освен деривати и хедж балони за надуване друго не произвеждат от 40 години.Тогава давидим кой ще им купи скапаната ширпотреба.Не че е останал някой в щатите който да може да сглобява и да произевжда нещо ама поне да видим?

11 часа по 2 долара = 22 долара на ден. по 22 работни дни - 444$ е робско заплащане?!? а какво да кажат тия дето получават мрз у нас?

Se taia

Ами има си причина да получават МРЗ. Аз защо не получавам МРЗ например? Както и повечето специалисти? Ако си спал в училище и нямаш собствен бизнес, не очаквай някой да ти дава заплата за черните ти вежди!

22 * 22 = 484

Значи и над 50% от българите работят при робски труд! Ама на кой му пука ?

имаш предвид 11 часа на ден без почивен ден. кажи къде има такива работници в България, трябват ми строителни такива. ако действително бачкат 11 часа/7 дни а не само мрънкат, оправдават се, скатават, крият се, чудят се как да отбият номера ... 2 долара на час не са проблем. 30тина парчета ми трябват. а реалността каква е, за 8 часа "работа" реално свършена дейност за максимум 2 часа ... и после що работодателите се скъпеят. чудете се!

Да се включи работодателят в работния процес и да даде пример за продуктивност. Не само да философства и да дава акъл..

В канала на Business Insider в YouTube има видео на китайски студент, работил в този завод. Смените са по 12 часа с почивките. Това с решетките също е вярно. Видеото е от преди няколко месеца.

Грешка, видеото е от Tech Insider. Ето и линк: https://youtu.be/5ItLIywwepY

Проверете колко други устройства на различни марки се сглобяват от Foxconn и после пак пишете в заглавието само Apple! Май пускаме новити за clickbait само.

Кой иди.т слага минус на факт?