Коментари - Apple придоби Shazam | IT.dir.bg
назад

Apple придоби Shazam

Apple потвърди появилата се през уикенда информация, че е закупила популярната услуга за идентифициране на музика Shazam.

Обратно в новината

Коментари - Apple придоби Shazam | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

добра сделка за Шазам, като се има предвид че преди няколко месеца TrackID на Sony е бил спрян като програма, без никой да спечели от това ..

Сега ще има "Apple измислиха търсенето на музика" и ще го ... патентоват.

Бях на семинар с един от основателите на Шазам. Човека беше откровен, и каза че шазам се развива когато Апъл пускат апстора. До тогава, каза той, са губели пари и положението хич не е било розаво и са мислели да го затворят. Така ни показа че в тези работи късмета играте ключова роля. Шазам е напревен много преди ап стора дори да бъде идея в главата на Джобс но се оказва нещото което спасява Шазам. Другато интересно нещо което каза е че основателите всъщност не са направили Шазам..имали идеята но няма възможностите да създадат такъв софтеур. Отишли при един професор в елитен университет в САЩ и го питали "Кой е най талантливията ви ученик" Професора веднага казал името на некакъв китаец. Пичовете после отиват при него и го убедили да се захване с проблема....и го решил. Интересното в цялата история е че не е необходимо да си специалист по нещо за да го направиш..можеш просто да наемеш един.

Нищо не ТИ разбрах, неграмотник.

Е как да разбереш. Та ти си от тия - 80%. Поздрави от Христов.

Ценна информация: семинар, човека, един професор, пичовете и китаец.

Ясноооо още едно добро приложение явно ще бъде скапано скоро време

FuckTheEU

По принцип малкомеките умеят да скапват читавите приложения, тъкмо ще видим разликата.

но можем да очакваме, че за съвместимост със iShit да преименуват Shazam във Shitzam. :)