Коментари - Режат парите на Тим Кук заради слаби резултати | IT.dir.bg
назад

Режат парите на Тим Кук заради слаби резултати

Влошените финансови резултати на Apple ще се отразят сериозно на възнагражденията на топ мениджърите на компанията, в частност на CEO-то Тим Кук.

Обратно в новината

Коментари - Режат парите на Тим Кук заради слаби резултати | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ios10 рулз но само след джейл :D

Ще е супер скоро и да го разкарат от CEO позицията и да сложат някой който има визия за компанията в следващите 30 години. Последно май Ябълката имаше проект за кола и това ако е липса на визия не знам какво е.............

И Стив Джобс да възкръсне се тая. Намалените печалби показват пропорционалното поумняване на клиентите. Процента е малък, но пък прогресивен.

Странно звучи ИТ гигант 2/3 от приходите да идват от мобилни телефони.

Щом има кой да дава...

А от какво да идват? Майкрософт да не би да прави много други неща, освен софтуер? Епъл също пишат софтуер -имат ОС и компюютри, таблети, магазини, търговска мрежа и т.н., що тогава да не са ИТ гигант, при това с най-големите печалби. А солкото до клиентите, няма как да поумнеят по няколко причини - първо има много умни хора, които си ползват Епъл, второ снобарството си е мода и трето навика и удобството да не се налага да разучаваш отново някоя джаджа са добра причина за продължаване на марката в обозримо бъдеще. Верно конкуренцията от ден на ден се засилва, но това не значи поумняване, а липса на възможности или любопитство.

Жив да го ожалиш!

Ще се оправят, няма какво да ги мислим. Могат да си купят няколко африкански страни барабар с населението... Просто пазарът е пренаситен и всички големи играчи не можаха да го предвидят навреме, не само Епъл.

Не е добре да фалират, че всички видяхме какво стана когато Intel останаха без конкуренция. Всички се надяваме RYZEN да вкара AMD пак в играта, че и Intel да се постараят малко.

"ИТ гигант" хо-хо-хо. Това електронно GUCCI беше време да залезе, даже се задържа учудващо дълго на прилична позиция в класациите... Без маркетинг гения на чичо Стиви нямат шанс, това са фактите... жалко е, защото продаваха прилична електроника. Е, 200-300% overpriced, но поне имаше избор, като залязат съвсем първо ще им падне качеството, после цените... т.е. нищо, което да не сме виждали вече 1997-а година. Реално, ако продължават така няма да има избор, ще избираме между телефони с windows или android и компютри с Windows, Chrome OS или Linux...

Всяка компания с 40-50 милиарда печалба на година има право да се нарича гигант.

абе дилетант апъл е в основата на възникването на ИТ бизнеса всеки идиот с мнение

3евзек

И Майкрософт също. Но не им пречи с годините да са се превърнали в изроди.

направо да пророниш сълзи...