Apple ви следи дори да сте забранили това в настройките

Потребителите трябва да се замислят за своята поверитилност

Обратно в новината

Коментари - Apple ви следи дори да сте забранили това в настройките | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И всички повярвахте на написалите статията! Пълни баламурници… сега да не почнете да хвърляне пари през балконите?!

Хаха, че Апъл е част от Светата Троица на МС, Гугъл и Апъл. Всички те зная вдичко. Какво чудно има? Като не искате да знаят ползвайте Нокиа с бутони. Тогава и оператора няма да знае даже. Ако пък искате да сте в стелт режим със смартфона тогава си заредете Линукс на него. Има много работещи. Моя е Plasma mobile качен на Нокиа и Шиоми. Работят вече над две години Или направо си купете телефон от librem с инсталиран линукс и няма следене ама е цифра пара. Абе кой има да крие да не ползва смарт и това е.

Sailfish OS инсталирана на SONY телефон. Същото като NOKIA N9. Американците затова унищожиха нокиа понеже нямаха контрол над Симбиан и МииГо.

Добро уто Минке.

Рашистите няма от какво да се притесняват. Байкал ОС не следи а китайците са честни хора...

Още Сноудън, виден Руски гражданин и герой в борбата с корпоративна Кравария, го каза. Никой не слуша. Повече айфон не съм си взел. Лайнейдж ОС върху пиксел. Ма регулярните чикиджий нямат шанс да си намалят дигиталните следи. Не става да се пипаш еротично и да имаш идея какво се случва около теб. А и всички публично не спряха да повтарят, че няма какво да крият. Е са ще разберат, че социалният им рейтинг ще включва всички стари данни. Честито на гоите. Апълските простотии са безкрайни. В момента успешно си усират и операционната система. Естествено нормалните и потребители отдавна ползват програмки за забраняване на автоматичното следене. Ма трябва и на ниво рутер да се следи. А и като ъпдейтвате, не се учудвайте защо е толкова бавно. Минават едни програмки да събират дъмп на всичко. Както се видя те предложиха и велика автоматизация за следене на "педофили". Естествено няма публичен достъп до класификацията на алгоритмите. За кво им е. Важно е там Краварските агенции да имат достъп. Меркелицата като цъфна че я подслушват NSA да не би да стана нещо. Свиквайте и продължавайте да си мисите, че това са конспирации. Те току що на G20 всички се съгласиха да имаме ваксинационни паспорти и ако не сме прясно набухани с генна терапийка с графенче, никво пътуване извън границата. Докато се усетите, че единственият модел е бунт ще ви управлява изкуствен интелект. Между другото проекта е официален на ЕССР и единият от комповете е в Софията.:)

да ви е честита демокр@цията, слобод@та на словото, придвижването и паз@рната е-кономика

Ты иди, иди на .... бурлаки на Волге. Най безаналоговата руска технология.

Лапай там Краварски израстъци и гълтай в името на Давося и Швабеца. Не се прави на полиглот.

Който си мисли че телефона му не го следи трябва да е бая неадекватен , всяка нова технология свързана с интернет ( и не само ) може и се ползва за следене.

Ами те си го имат на логото, не стига че , ябълката е нахапана а и има бонус чевеи.

като се има предвид че голяма част от телефоните са служебни, това не е ли промишлен шпионаж?

ако служебно ползвате епъл аповете, ваш проблем. На длужебни телефони се поставят сигурни контейнери ала Citrix и от там уж нищо не отива нито в друг апп, нито в гугъл епъл, китай и т.н. Но обикновени разговори дали се записват е друг въпрос...

Меркел. Тя няма нищо против.

ЗДРАВЕЙТЕ БРАТЯ ДЕМОКРАТИ ! ДНЕС ПРАЗНУВАТ ВСИЧКИ , КОИТО СЪС С Д С ПРЕДИ 33 години ПРЕМАХНАХМЕ ПРОГНОЛОТО бкп !

здравей брате комунисте! Значи гледай сега, първо щоо не ходиш в северна корея или рашистан! нали според вас там е рая на земята! Така всеки ще спечели! дори ти ще спечелиш повече от нас! И защо го казвам това! Защото след като идеш или в северна корея или в русия ти още с преминаването на границата ще идеш в рая! :)))))))))))))))))) Пък после там никой няма, дори да си помисли, да те следи! Така, че щоо ми лаеш от тука а не заминеш директно за ... рая! остави това ми и ние тук ще се отървем от такъв като тебе! Та така!

Apple е в Щатите. Тук се казва Ябълка.

Много умно. Ха тогава викай на Хюндай, Сони, Мицубиши какво ли още не както би "трябвало" да се наричат "тука"

Всички следят, но само апъл не продава Гуугъл яко продавач мета също, да не говорим за китайските ноклуци наречени телефон

а, не продава а предава на службите, които се интетесуват.

Отдавна е известно, че iPhone дори да го изключиш, сензорите с ниско потребление на енергия продължават да работят. Дори да се изхарчи батерията, телефона те лъже, че е без ток. Всъщност в нея остават между 5 и 10% енергия, които с достатъчни за същите тези сензори. А те си записват данни и телефона само чака свързване с интернет, за да ги изпрати. Ако не се свържете с интернет, телефона търси чрез блутута друг такъв, който да е свързан. През същия този блутут му изпраща компресиран пакет с данните и други телефон ги изпраща на кораба майка. Чрез блутут чипа, от Apple изграждат меш мрежа между телефоните и устройствата си. Понеже този чип харчи доста малко енергия, на максимална мощност и с много кратък импулс, телефона е способен да намери други на разстояние от един до четири километра. Благодарение на тази мрежа между телефоните в САЩ, където те са изключително разпространени, местоположението на всеки телефон може да се засече до сантиметри. С по-малко устройства в други части на света, това не е възможно в толкова голяма степен, но мрежата си работи и там. По тази меш мрежа се изпращат данни и се следи почти всичко. Дори телефона ви да не е свързан с интернет, чрез блутут чипа все едно е така. Разбира се, вие няма да сте наясно, но той си говори със сървърите на Apple без проблеми. Това е компанията. Крадец на лични данни. Както и повечето в този сектор, но така са нещата. Не е виновен този, който яде баницата. Повечето хора не могат без смартфона си. Честито!

Интересно съчинение, само дето тия радиовръзки за които говориш не могат да се осъществяват без да бъдат засечени и ако ги имаше отдавна щеше да се е чуло за тях. Но записването, компресията и изчакването на връзка са смислени предположения, това е причината важните за мене неща да не помирисват машина с ОС, която не контролирам.

Ами дал съм ти достатъчно информация, за да можеш и сам да потърсиш още по въпроса. Виж за BLE 4.0 и BLE 5.0 tracking. Колкото до това, дали са съчинения, не са. За съжаление не са.

вярно е съчинениети - корона апповете уж за контакт с друг човек да следи, работят на този принцип. Само че обменят анонимни id , пак уж.

Това с километрите ме разсмя. BLE работи ефективно до около 20-25 метра. Теоретично до 100 :) Използва се за определяне точното местоположение на устройството.

Вместо да си говориш просто така, защо не се поразтърсиш първо? Хората сиправят експерименти. "But with all of that said, we were able to achieve a link as far out as 1.9 km (1.18 miles) between the two devices. This is after optimizing for a few factors" Това е отпреди две години и половина

Ето ти по-прясно снесено. Nordic Semi nRF52840 Bluetooth 5.2 LE module achieves over 10 km range Копирай си го в Гугъл и чети.

тоя стандарт на блутута за по-големите разстояния и компресирането не харчат малко

Задава се голяма глоба от ЕС за Апъл.

"поверитилност" сигурно означава бедност, поверитЕлност-та е друго нещо

Освен бедност означава и невежество.

Все пак имаме "свободен" пазар. На този пазар се счита че информацията има голяма ценност и струва много. И Епъл просто заработва, нищо лично няма тук. ---------- Аз лично си мисля че реалната ценност на тази информация е крайно ниска.Защото НИТО веднъж до момента ютуб не ми е пуснал реклама, която да ме заинтересува. Но пък рекламодателите изправно са си платили за да ме нерват с глупости които не ме интересуват изобщо. Горе-долу същото се отнася за 99.5% от рекламата тук в дира например. Така че информацията се събира даже не защото е особено ценна или интересна някому, а защото така е прието (бизнеса вярва че многото информация = много пари)

Многото приказки за това как събират информацията заради насочване на реклами е отвличаща маневра, публиката веднага асоциира "събиране на информация" с "реклама", което е доста безобидно. Всъщност от тая информация имат файда тия отгоре, с достъпа до нея - и касае много малък брой хора, които представляват интерес/опасност за тия отгоре. Но това на масите им изглежда по-скоро като конспиративна теория, колкото и очевидно да е.

Данните които събират ви идентифицират на 1000%. Не мога да проумея как това въобще е законно?! Да си купиш къща пълна с камери които да те следят какво правиш с цел… да правят по удобни и пригодени за теб къщи. Върха на наглостта.

Че това ако е новина... Още по времето на IPod, когато още нямаше I-Phone, с тая работа се занимаваше ITunes;)

Да го духат гейфонаджиите!

Ето защо ГалфАйфона струва 2000 лв. Колко голи снимки на материалистични жени изтекоха...

Някой може ли да каже, има ли поне една ОС или приложение, които да не следят потребителя? Само не отговаряйте - DOS. И тези, които следят масовия потребител са следени и то още по стриктно!

има

п.п. само не ме питай: кое

За масовия потребител - няма.

Има такава операционна система. При това много по-добра от двете най-масови

Да има. Но не е за масовия потребител и ти нямаш достъп до нея.

Голям праз ! Хората които не искат да бъдат следени, повярвайте ми знаят какво и как да направят :) Останалите си ползваме Хухавелките и Айряните и това е.. Аз като имам нужда от "прайвът" знам какво да направя и с какви устройства.. останлото е "бля-бля".

Епъл не позволява на Kaspersky Anti-virus да бъде инсталиран. Причината е....описана в статията. Касперски блокира камерата, микрофона, входящия и изхода трафик по указание на собственика на телефона. Това го прави моят телефон Самсунг чрез Kaspersky и съм спокоен за сигурността си. Дори контролира какво да правят инсталираните Apps.

Много интересно пишеш Апъл с Е, а пишеш Апс. Като си тръгнал да пишеш Епъл напиши и Epps поне като се излагаш да е качествено.

Епъл е на български език а Kaspersky и Apps на английски език. А сега виждаш ли праза....

Всъщност те могат да събират тези данни, но същественото е че нямат право да събират данни, които могат да идентифицират потребителя, и това в големите компании се следи.

Баахти новината, прясна, прясна, от тая сутрин почнали да следят и вече се разкайват, повече така няма да правят.

Ей сега ще го изхвърля :)

Кажи къде ще го хвърлиш да чакам отдолу, че ми трябва за части !

ХА ХА ХА Нима искате да кажете, че Гугъл и комунистите от Уямивей не събират лични данни и не ни следят! :)))))) Само Apple ни бил следяли!

Да, но само Apple парадират с това как защитават твоята поверителност...

Кое време е? Сабахлем отдавна мина.