Коментари - Apple ще премахне физическата клавиатура | IT.dir.bg
назад

Apple ще премахне физическата клавиатура

Apple патентова MacBook заменящ всички физически бутони със сензорно покритие.

Обратно в новината

Коментари - Apple ще премахне физическата клавиатура | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за кво им е? и без това на айшита никой не пише повече от два реда емейл, щото той за друго не става

Поредната глупост. След като си отиде Стив Джобс, нищо креативно не са създали. Само гръмко прокламирани за "революционни" дребни ъпдейти, повечето от които са безсмислени или направо неадекватни.

Майорчето кърти мивки и цепи фаянса :):) Ставам му върл фен :)

А, и тука в острото отделение всичките са му върли фенове.

Ябълката ще започна да я уважавам едва когато патентова сензорна топла вода движеща се по тръбопровод направен от ябълки.

Тия се превърнаха в частно патентно ведомство... Накрая ще вземат да патентоват и патента!

За 2015 година класацията по брой патенти е: 1. IBM 2. Samsung Electronics 3. Canon KK 4. Qualcomm 5. Google 6. Toshiba 7. Sony 8. LG 9. Intel 10. Microsoft 11. Apple 12. Samsung Display 13. TSMC ... Очевидно, че си от много, много, много далеч, някъде от пръстените на Сатурн може би. Елементарни факти не можеш да провериш преди да се пенявиш и да вадиш грандиозни изводи за ... 11-тите в списъка, които са бая след Samsung и Google :D

Konstantin

Така си е с тая малка разлика че 90% от тез дето са пред тях не произвеждат 3 продукта...

Що ми се чини, че ти се пенявиш!!! А и не съм те питал

Аз живея във Франция, имам две фирми, изкарвам много пари и живея като цар. Затова имам пари да си купувам продуктите на Епъл, а вие панелните таласъми си ползвате евтини телефончета, защото друго не можете да си позволите. МАЙОРА е някой, а вие сте никакъвци, панелни комбайнери по потници.

Хахахахха баси нещастника :D

Пешо, до девет часа да си се прибрал в Курило. Искаш пак да си вързан ли ????

Да, и всички вкупом ти повярвахме... Вместо да си гледаш бизнеса ще ръсиш глупости в дир-а... Нещо от това, което си написал не е баш така...

Всякакви хора постват тук, това не би било изненада. Но селения като поста му може да съчини само човек, който не е и помирисвал живот извън БГ.

Ти не можеш да я намериш на картата. А че работиш в две ферми е похвално.

Големия бизнесмен дето в 17ч френско време чете и коментира в дир.бг

Браво, имаш телефон като на келнерка от крайпътно заведения в Арканзас. Герой!

Браво! Ти си гордост за България ! Велик си батеее :):)

Имаш време и да си избиеш комплексите тука. ;) А Епъл е патентен трол. Със сбъркана политика от началото за компютрите и затова в страни като България, компютрите им не заемаха и 1% от пазара. Не говорим за мобилните.

Аз работя почти само с Макове от близо 20 години и наистина Айпъл беше велика компания. Маковете са най-стабилни защото си правят хардуера, оперативната система и софтуера и всичко пасва перфектно. Затова в цял свят Мака беше избора на професионалистите. Отакто обаче си отиде бате Стиви, нещата вървят стремглаво надолу и Айпъл в момента произвеждат изключително аксесоари за блондинки.

Да поясня за неуките панелници! Епъл струва 2 пъти повече, от колкото цялата им любима фалирала матушка!

Абе, шефа на две фирми във Франция - кога ти остава време за бизнес с това висене в български новинарски сайтове? Да не си някой от мургавите родни бизнесмени, занимаващи се с едни не много легални бизнеси и просто чакаш клиента да свърши в съседната стая и да ти плати?

НА ГЕЙЗЕР МИ МЯЗАШ!

Панелните таласъми рубладжии пак чакат Епъл да фалира! Ще има да чакате, мекащи блядове! БУХАХАХАХА Капитализацията на Епъл е 2 пъти по-голяма, колкото тази на всички руски компании! Факт!!

добре... ,сега седни и се испокои... . брои до 10 наум . дишаи бавно и дълбоко... Dobro momche :-)

така като ма четеш,ме и чуваш... значи работата не е на добре.утре рано да посетиш мосю доктор

Това че ползваш продукти на Apple не променя факта че си прост.

Дали ще компенсират хората с тендовагинит, развит от използване на тяхната простотия?

Спокойно, ти си толкова тъп, че и това не можеш да хванеш даже.

това има смисъл единствено за тези, които не пишат много на клавиатурата.

Не непременно. Поне от 15 години ми се ще да го направя за нашите продукти и така и не стигам до него. Ако е добре направено с малко свикване мисля, че човек ще може да пише дори по-бързо отколкото на нормална клавиатура. Ръбчета за напипване на границите, добра реакция/хистерезис откъм разстояние/натиск и т.н., а бе знам как да го направя ама се налага да гоня по-приоритетни задачи все...

Мда, Apple пак патентоват съществуващи технологии. Достатъчно е да споменем за Optimus Tactus Keyboard Concept, който дори е няколко крачки напред пред патентованата от Apple клавиатура. Или за Celluon's Virtual Keyboard Projector, който също е по-напред. Да не говорим пък за Keyboard of OZ на Jörg Edelmann, който има И ПАТЕНТ И ПУБЛИКАЦИИ за разработената от него клавиатура, която използва оптични сензори и се учи от начина на писане на потребителя, както и коригира грешките на ръката му автоматично, а освен това е подходяща за хора, които не гледат клавиатурата, докато пишат (което различава тази разработка от предишните две. Т.е. Apple пак са открили топлата вода, че са я и патентовали.

Е, иначе скицирането на лаптопа на картинката е много добро - изобразява по уникален начин невероятната идея, която услужливо се патентова. Това в Европа не съм убеден, че ще се допусне да бъде патентовано...

Еми, не, цитираните от теб разработки практически нямат общо. 1. Optimus Tactus Keyboard Concept е ... концепция, не решава технически проблеми като липсата на обратна връзка (tactile/haptic feedback) 2. Celluon's Virtual Keyboard Projector е съвсем различен подход, тук няма и как да има физическа обратна връзка. 3. Keyboard of OZ - изчетох част от ACM публикацията, но дори в краткото описание става ОЧЕИЗВАДНО, че не се опитват да решат проблема с липсата на обратната връзка. Напротив, подходът им е ФУНДАМЕНТАЛНО различен с това, че коригират позициите на бутоните според начина на писане на потребителя. Въобще, дал си елементарни "доводи", които тотално изпускат същината на патента. А, той е физическа обратна връзка на клавиатура без бутони.

Optimus bило само концепция? Ами това, дето е публикувано тук какво е? Патент на неразработена "технология". А за Keyboard of OZ не си прав, изчети статията. А все пак основната разлика между нея и патентованата "технология" на Apple е в това, че Keyboard of OZ поне има разработен и работещ прототип. А при Apple нещата, както винаги, са само на хартия. "Същината на патента" е, че всъщност няма нищо ново. Всяка една виртуална клавиатура на който и да е смартфон има обратна връзка. Разликата е, че тук няма да е виртуална, а ще е физическа, но сензорна клавиатура. Ето това е иновация!!! Ура!

Към края на осемдесетте години (в ерата на правците) екип от пловдивския клон на БАН разработва нов 16 битов компютър почти с размерите на лаптоп, но без дисплей разбира се. Компютърът е абсолюто оригинален, за разлика от Правец. Наименованието му е "Пълдин" И забележете - със СЕНЗОРНА КЛАВИАТУРА. Известно количество компютри са пуснати в производство, но основно за износ. В ден днешен в България няма останал действащ екземпляр от този компютър. В руски сайтове обаче някой ретро любители показват това чудо. Компютърът обаче си е съвсем реален и го е имало. С идването на демокрацията пазарите изчезват и производството се прекратява. А идва ерата и на 32 битовите компютри.

Криво да седим - право да съдим! Клавиатурата на "Пълдин"-а е КВАЗИсензорна. Т.е., състои се от обикновени механични двупозиционни превключватели, активиращи статични тригери. Решението е надеждно, относително просто и с него напълно се избягват случайните сработвания на клавиши, характерни за чисто механичните клавиатури. НО - това НЕ е сензорна клавиатура, в смисъл на задействаща се с капацитивни, магнитни или електростатически датчици, лазерно сканиране и т.н.

"може да бъдат изведени нови бутони, каквито не съществуват в стандартните физически клавиатури" хаха, какви бутони бе, сульовци епълски:))

Бутони-макроси. Като на гейвърските клавиатури на Razor. Само дето в някой игри банват за такива работи (D3, например).

Тази клавиатура ще е за който не може да пише без да гледа в нея. Посредствена работа. Професионалистите ще си използват нормалната.

Сега джуджето Самсунг ще изреве, че всичките му бъдещи лаптопи и принтери ще са без клавиатура ... Да, както стана след появата на иФоне.

Хехе, ако на корпорация от калибъра на Самсунг викаш джудже, ми е ясно колко ти е "гигантска" оная работа. Мозъка имам предвид.

В съседната новина научаваме, че в новия Kindle, по желание на потребителите, ВРЪЩАТ физическите бутони, тук пък ги махат... 8-/

FuckTheEU

Това Артемий Лебедев го измисли преди много години. Апъл вече се чудят с какво да "смаят" публиката ;)

Не точно. Просто си патентоват чужди открития за после. Патентни катерици. Целия им бизнес се крепи на патентоването.

Ами да го е патентовал Артемий Лебедев, или който и да е там мужик!