Коментари - Арестуваха българин за нелегална продажба на американски чипове на Русия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Западен силиций", това звучи гордо

Гордо или негордо да звуи за руските врякалници реалността е, че тоя са го олепили за контрабанда на западен силиций към Русия, не на каквото и да е в обратна посока.

Малко странно звучи, поне да бяха казали какви са тези такива спец чипове. Защото милитари чипове НЕ се продават свободно и ако поискаш да купиш, трябва да обясниш защот са ти. А инак... на алиекспрес всякакви чипове има. Има и оригинални китайски вече всякакви и са много евтини. Разбира се без военни, согурно е че китайските военни чипове също не могат да се купят свободно от всеки желаещ. Но според мен даже индустриалните чипове сега са 100х по-добри от военните им аналози от преди 10г. Т.е. ако човек има нужда от GPS приемници и бързи процесри те спокойно се купват на али. Вярно че гражданските GPS приемници имат ограничение 500м/с (или 1800км/ч), и не са подходящи за снаряди или бързи ракети... но и това се решава ако е на зор човек.

Те едва ли знаят в детайли, Но това, което руснаците няма откъде другаде да купят са аналоговщини, DAC-та, DAC-ове, операционни усилватели от някакво ниво нагоре, каквито правят само ADI и IT, откак погълнаха Burr-Brown. И процесори - тия за телефони и лаптопи не вършат работа, за тия, дето баш вършат работа ми се е налагало да подписвам за "краен потребител" и т.н. И не, тия неща ги няма по пералните та да ги извадят от там за по-така работи :).

Примерен чип за които си се подписвал, може ли? (защото и аз навремето за някакви смешни процесорчета се подписвах (на ТИ)). Но това беше преди 20 и повече години! Какво прави толкоз АД? Бяха сила навремето, сега не са нещо особено. Да, ТИ още има какво да предложат, но всеки нормален инженер ще намери обходен вариант, ако не може да купи операционен усилвател за 500волата (защо ли е нужен в една ракета... ама.. да речем). Защото според мен не е нужен някакъв спец процесор за да води крилата ракета. Вероятно и 8051 (съвремен "турбо" вариант) ще се справи без да се напрегне. Защо това да не върши работа? Защото не издържа в близост до атомен взрив ли? Мислиш ли че това е от значение сега?

ADI имат повече от това, което беше Burr Brown. TI имат и NSC, Maxim и LT отидоха в ADI. Какви толкова ADC-та, ми такива, които никой извън щатите не прави. Започват някъде от само 14 бита/10MSPS. На слука без тях. Подписвах се последно за t1040, някои версии (тия с crypto) не ги дават без подпис.

То явно тоя нашенец (и руснаците) и те не знаят какво се прави в Китай. 100мспс АДЦ БЕШЕ нещо изключително, но отдавна не е. Не казвам че в секи китйаски гараж ги праят, но ги има колкото искаш. Те виж тези китайчета http://corebai.com/ и си избери АДЦ. 1500мсмпс стигат ли ти? Да и кому е нужно това в военна техника? Руснаците не мое си извадат ръцете от г@за с достъпната електроника от алиекспрес да направят нормални снаряди с GPS корекци и безпилотници които ще излязат жълти стотинки на днешно време. Та са примрели за АЦП 100мсп от ади...

Имат на сайта си интересни неща, остава да ги има и в производство/на пазара. Като се появят ако руснаците ги заложат в разработка след 10-ина години ще имат нещо зависимо не от американци, а от ... китайци. А и за какво са им ADC-та във военната техника, LOL. За какво са им комуникации, измервания и всичко останало.

Е, това че руснаците дълго запрягат е известно на всички. Да, и като нема кой да стреля там, се краде много. Що се отнася до това дали ги има тези продукти, ми така наслука се намират някои. На али мисля че видях това дето е 1.5Гспс - около 1000лв. Инак има и други китайски фирми. На али има примерно MS9280, което е 50Мспс - излиза към 3.5лв (с ддс) ако купиш 10броя. Абе грубо 50Мспс ацп ти е колко кутия яйца.

Единственото, в което можеш да си сигурен купувайки чипове от алиекспрес е надписът. Може да получиш точно каквото си поръчал - ако го имат. Ако го нямат, пак ще получиш нещо със същия надпис. Китайците се движат напред, няма съмнение. Но на приказките им не може да се вярва (то не само на техните). Преди 4-5 години някъде опитах да поръчам едни фотоумножители които техният производител имапе в каталога си, японските ми се видяха скъпи (малко под 500 евро парчето). Нямаха ги, беше пожелателно мислене цялата работа. Купих от японските (други на практика вече няма, не знам китайците докарали ли са донякъде това от каталога дето го нямаха тогава). А да не влагам части които не съм видял вложени някъде освен в каталога е урок който научих преди 30-ина години, цяла сложна платка преправях заради един SCSI чип (emulex някаква фирма беше), който се оказа vapourware. Човек губи невинност в движение, такъв е животът :). Не само на руснаците им трябват поне 10 години за нов военен продукт. Разработката на нови продукти е винаги бавна. До прототип се стига за години; до използваем продукт който да почнат да произвеждат 10 години е добър срок за всички.

Това за али не е точно така. 1) поне в 95% от случаие надписа си съответства на съдържанието - фалшиви дреболии има, но това са предимно транзистори, елементарни опорни източници, памети. МАСОВИ неща, но пък са все неща които веднага лесно се проверяват. 2) Ако поръчаш китайски процесор - той 100% е китайския процесор дет си поръчал, просто защото това не е нещо дет можеш да излъжеш клиента със смяна на надписа, със същия успех може и тухла да му пратиш, за кво да се хабат да рисуват надписи фалшиви. 3) Ако поръчаш западен процесор и той има китайски клон, по-вероятно да получиш китайския клон надписан за да ти хареса, а не западния оригинл ( но това не винаги е проблем, защото е направено в завода и клона обикновено е по-добър от оригинала). ---- Вероятно в неякое мазе можеш да пренадписваш чипове. Но защо? Да получиш парче пластмаса с нужния ти надпис.... както казах по-лесно ще им е да ти пратят дъвка например. Никой няма да се хаби заради теб да рисува по чиповете, а ако е шантав и го направи, то след първи, втори негативен отзив няма да продаде повече и затова за такива случаи само се носят слухове, но реално пострадали не знам да има.

Няма как да определиш границата. И няма как да сметнеш процентите вероятност, не знаеш дали са 95 или 5% от случаите, освен ако не си поръчал поне 1-2 процента от годишния им оборот. Неотдавна един постна в comp.arch.embedded ставнение на някакви китайцизми (процесори), от 4-5 парчета едно с едно не бяха еднакви. На кое това му работи, на кое друго не и т.н. Самият аз съм купувал от ebay (пак от китайци) неща, които другаде ги няма (бързи HV диоди) и бях приятно изненадан, два пъти поръчах и двата пъти дойдоха и са ОК. При това нямат западен аналог, който да съм успял да намеря... С две думи - от алиекспрес или ebay може да купуваш части за производство; ако нещо не работи ще се види и т.н. Но за разработки, когато ще се бориш с това, което ти правиш да не знаеш какво са ти продали е безумие когато става дума за процесори.

измамил човека американското правителство.... А тея, де мамят българското, си богатеят на воля....

От цялата работа става ясно едно. Русия е ужасно изостанала в областта на високите технологии. И в частност компютър ата техника. Няма лошо да купуваш високотехнологични продукти. Но ако имаш претенции да си велика сила трябва да си на върха и в технологиите. Иначе Русия е една маргинлна държава. Сев. Корея с повече ракети. А нашенецът просто си е намерил начин да изкарва пари. Без да спазва особено никакви закони. Да, ама номера понякога не минава. И след екстрадицията в САЩ ще го тикнат в пандиза. А там.....негри, хиспаникси, всякаква паплач. Дупе да му е яко. И в буквален и в преносен смисъл.....

който бърка битовата и военна електроника. Няма спасение.

Баш ти нямаш и малка представа има ли разлика и каква е тя. Руснаците могат да бъдат независими от щатите ако се върнат към технологиите от преди 1960-а/1965-а. Може би още могат да върнат производството на К155ЛА3 (или както се казваше преди това, К155ЛБ3) и с нандове да си правят тригери а с тригерите - процесори. Или направо да се научат пак да правят КТ315, с тях да си правят и нандове и тригер. Че руските врякалници врякате глупост подир глупост как да е, но поне се научете да не врякате за неща, които са очевидни за грамотните. Критерият е: ако нямш представа за какво говориш - както е в случая - по-добре не говори.

Ти да видиш врякалник виждар да видиш. Отде ви изравят бе.

Браво! Да го турят в една килия с тия от Нексо.

Заради такива като него сега няма процесори на пазара. Далеч не е само той разбира се, ембаргото през 80-те не работеше по същите причини. Купува си някой нещо на запад и го препраща отвъд желязната завеса. Затова се принудиха да направят "криза" в производството на силицций, как иначе да спрат руснаците да произвеждат военната си техника, която е напълно зависима от западен силиций. Алтернативата на тая зависимост е да върнат производството на ниво 1950-а, което не върши особена работа.

Американците винаги са продавали чрез посредници. Въпросният най-вероятно е продавал видео карти, сървърни компоненти и подобни както казаха по долу и е бил конкуренция. Плюс Русия вече отдавна е диверсифицирала военното си производство и не разчита на внос. И за финал самият факт, че на Русия не и свършиха ракетите и няма изгледи за това трябва да ти говори доста.

А бе врякалник ненаврещял се, отде реши, че имаш какво да кажеш под мой пост по въпроса бе. Руснаците се били диверзифицирали, дааа. Това за чиповете от разглобени перални звучи по-досгтоверно от твоите провряквания. Опитай да диверзифицираш нещата, за които зависиш от Analog, TI и да не изреждам тия, дето са погълнати от тия двете, тия дето знаят за какво става дума ги знаят така или иначе а ти освен да врещиш каквото са ти спуснали по тролефермена линия нищо не знаеш и без друго.

район русия не разчита на внос, това са си вътрешно-азиатски монголско-китайски доставки между районите.

Глупости, пълно е с процесори на пазара.

Пълно е, дааа. С две години срок на доставка. Ти откъде ги пазаруваш, кажи та да знаят хорагта откъде да купуват.

"западен силиций" ... И северно македонски да го кръстиш, пак същия ефект! Нещо хич не ти ясно, вземи питай твоя приятел гоогле.

> 2023-02-15 18:55:13 >... (нерегистриран) > >"западен силиций" ... >И северно македонски да го кръстиш, пак същия ефект! >Нещо хич не ти ясно, вземи питай твоя приятел гоогле. Хем разичташ на гугъл да научиш на какво хората в бранша казват "силиций" - а не си го и направил - хем врещиш. Бе научете се да си знаете гьола най-после бе, аман от вресливи тъпанари.

Тия чипове ,дето ги е продал българина,не стават за бомби и ракети,а са за вибратори понеже ,рускините негодуват откакто Путин мобилизира толкова мъже на фронта.

Браво на нащо момче. Продава им Nvidia 3080 със стикери на 4080ti за 1500$ на парче. Respect!

Prosto pleme ,tova e bylgarski grajdanin.Robska Bylgaria ne brani svoite grajdani.

Вместо да ги вкарват в затвора тези руски роби, по-добре да ги пратят в руския рай. По-голямо наказание от това няма в целия свят.

В САЩ такива дребни тарикатченца като бугар бугар не вървят. Тук с лопата да ги ринеш. После питайте защо за бугарите няма визи за САЩ. Там в русия трябва да ходите, да ви спасява цар путлер ага великолепний.

5 години е вършал... последна пратка за 1.7 милиона долара... не е много дребен тоя...

Той Ганьо от тези 1.7млна дали е взел и 50 000?!?! Нали са патриоти русофилите, може безплатно да е снабдявал миризливите ватенки.

Ако това е вярно, тоя сънародник е еб.си предателската измет и боклук! Няма да се учудя ако е дружка с Муньо Крадев. За предателство като това никаква присъда - направо на въжето! Цял ЕС и НАТО помагаме на братята украинци срещу орките на Путлер, само за 22-ра нашата фирма събра над 35 Хил. Евро за дарения, тоя боклук ще снабдява убийците!? Я един между очите и разходите за сметка на роднините!

Ами ние дадохме оръжия на умерената опозиция в Сирия.И знаеш ли какво стана?.Ония се съюзиха с талибаните и изклаха и изтепаха сумати невинни граждани.И сега са се окупирали в Алепо,та не могат да стигнат помощите за земетресението до обикновените сирийци .Така , че не давай такива крайни съвети.

Руснаците вече пръснаха дупката на Усрайна. Плачи още деждърче траверсче... ХАХАХАХАХАХА!

umnite prodavat i na dvete srani,nishto lichno samo biznes

Нали сме пазарна икономика и държавите нямали право да се месят на бизнеса или законите се спазват само на кой кога му изнася. Това е демокрация само на хартия.

Бхати глупостите. :)))) Плутония също е бизнес... Що да го ограничаваме тогава?

До ден днешен Америка купува уран от Русия. Нищо не е ограничено. Баси дебилите се. Американците си разчистват пазар от конкуренцията, само идиот би помислил, че са спрели да продават каквото и да било на Русия, чрез свои посредници.

Демокрацията е спазване на законите от всеки и всички в едно общество.

Гледал си много телевизия, а изобщо нямаш представа какво е демокрацията

Защо българин трябва да спазва американски закони в Гърция ?

Защото Гърция и САЩ са пратньори и за гърците е по важно да са добре със САЩ отколкото с някакъв безроден боклук с бълагрски паспорт.

Но я ми кажи, когато Възраждане вземе властта, какво им пречи да те екстрадират в Русия понеже си поствал антируски глупости в интернет по нареждане от Козяк? Горе долу за същата ситуация иде реч. Мислиш ли, че е правилно?

Сме дупедавци.

Това е другото интересно. Как някакви гръцки пръдливци, ще решават дали да екстрадират български гражданин?!? WTF? Това не е по-различно от отвличане! Какво по дяволите става? Имаме ли държава и суверенитет изобщо?

НЯМАМЕ външно министерство . всичките са някакви размазани плужеци, които си треперят за работата, защото на нормална работа няма да ги вземат и след 10-тина годинки в системата, от лизане, интриги и абсолютно безполезни задачки (колкото да им уплътняват раб. време) са затъпяли до максимум .

Абе за украниския блогер, дето го примамахи в Беларус и го екстрадираха в русия, пак ли ти беше така мъчно? :)) Задължение на посещаващия е да се информаира какво може и какво не може в страната домакин. Но не се притеснявай. И у нас щеше да бъде арестуван. :)))

Българска фирма е продавала нещо си на Русия. И няма нищо незаконно в това. Гърция няма общо, освен че го играят ибрик на "големия брат", който бъше задници по команда. Жалка колониална история.

Нали трябва да защитава българските граждани по света.Министерство на външните работи да изпрати протестна нота до Гърция,а не само да вземат заплати,като седят и търкат столовете.

Русские микросхемы-самые большие во всем мире! Да се мъчат американците да направят нещо голямо,все микроскопични ги правят.

Били чинове.

А бе жалко същество как се наричат тия супер мега хипер модерни китайски машини собствено производство за производство на чипове? След като толкова убеден от твърдиш че ги има значи трябва да знаеш и как се наричат.

Ами нари4ат се Chinachipa.

Безработен, безимотен Ром трябва да е!?

Този заслужава доживотен затвор!

не, този е кадърен пич, а не заплатник като теб

Сега си представете, че имате 100 видеокарти от майнинг фермата и някой ги купи. Да кажем 100х RTX 3080 Ti. Ето ви едни $700-800к. Купува ги някаквъв с руско име. Аз откъде да знам той в пералня или в бомба ще ги слага.. Какви високо технологични чипове има в един снаряд "Краснополь"? Той само докато мине проектирането, тестовете, приемане на въоръжение и производството минават 5-6 години. Колко да е технологичен процесор на 6-7 години? Това си е скрап от декомишън сървър.

Абе моето момче ти правиш и разлика между чип за видео карта и чип произведен за военни цели???

руските ракети използват чипове от 80те и 90-те години. Чипове, които уснаците порозвеждат без проблем. Военната и космическата индустрии винаги вървят назад с няколко технологични поколения, понеже надежнистта е преди всичко. Самод дебил би си помислил да слага чижди чипове в критична инфраструктура или система.

По последни сведения Русия започва отново да произвежда радиолампи като част от импортозаместването.Тогава целия свят ще види как може и без такива краварски изобретения като транзистори и микросхеми.Забравих че и радиолампата е изобретена в САЩ....

Не е лошо соросоидните гниди да се замислят малко преди да коментират такива неща. И не става дума за това къде са произведени чиповете. Може да са направени по поръчка на Райтеон или Боинг и доставени в САЩ за вграждане в ракети. Но всяка фирма търгуваща с военна продукция или продукция с двойно предназначение както и всеки поддоставчик или закупчик на такива чаркове в САЩ са в списък одобрен от министерството на отбраната. В допълнение всяка пратка влизаща в или излизаща от САЩ минава през митници и през техните скенери.Съответно за всички излизащи пратки се знае кой е износителят и за къде отиват, както и крайният получател, както и изделието в което ще се монтират такива продукти. Като всякакви продукти съдържащи чаркове с двойна употреба са под специални разпореби за износ към определени държави. И тук някой иска да каже, че някой си в случая е купувал от таква фирма и изнасял такива чаркове от САщ в продължение на 5(пет) години и пратките били на стойност милиони $???? Не е зле да помислите малко

От толкова дишане на формалдехид мозъкът ти се е мумифицирал. Според твоята малоумна логика излиза че всички оръжия дето ги ползват разните терористи си ги произвеждат сами. Защото нали няма кой да им ги продаде легално и значи няма как да си ги доставят нелегално. Моето момче точно по тоя начин печелят такива като тоя престъпник. Изнасят стоки с двойна употреба с фалшиви документи и фалшив краен получател. Разбира се за мумифициран мозък като твоя е изключително лесно да разбереш, че дадената пратка е отишла на друго място а не там дето го е посочил престъпника. Ех ако беше толкова лесно както малоумни същества седнали да пишат платена пропаганда твърдят-нямаше да има нито контрабанда нито щеше да има престъпления. Пак терористите щяха да се бият с тояги и прашки.

И как не са се осетили американските служби бе , олигофрен надрусан. За 5 години. Имат над 160 държавни ведомства за следене.

"измама срещу американското правителство" А когато това правителство мами целият свят!!! Да ги свалим ли!!! жалки световни терористи ФАЛИТ ЗА ВАШ ДОЛНИ ВОЙНОЛЮБЦИ! няма американски телевизори няма американски перални няма американски печки няма американски коли ..... .... ВСИЧКО СЕ ПРАВИ В КИТАЙ а сащ да си наврат авторските права в задника, дето им е мястото скапани фашистки подлоги

Има една подробност,дорогая ушанка че дори и Китай ползва американски и холандски машини да производството на чипове.Иди пий малко одеколон за да дойдеш на себе си.

Китай може би са използвали някога преди 40 години американски технологии(Й-според вашият правопис). Но вече си имат техни собствени разработки, при това доста успешни. България преди окупацията също произвеждаше чипове и имаше собствени разработки за персонални компютри но от сащ-световният терорист, казаха НЕ. И всичко беше разрушено и за това сега България е с най-нисък стандарт на живот в ЕС. Разбра ли краварски отпадъко!

Имат те китайците, направо преливат. Назад са с 20 години като технологии и 40 като архитектури. Сами не могат да направят една конплементарна двойка, която да работи както трябва. А що се отнася до българските компютри, май са били компоти. Лоши копия на американските. Няма нито собствена процесорна архитектура, нито собствео производство на процесори, нито собствен софтуер. Една кирилизация отгоре върху ос-а, това имаше.

Защо има хора да се радват на руската съвременна политика? Това са националисти и ако дойдат тука, няма да стане розово положението. Ще останем без микровълнови, без телевизори и перални.

Както виждаш, руснаците вече не идват. Сега си харчат парите в турските курорти.

Някой ще ти вземе използвания вибратор. Едва ли третополов. Ползвай си го със здраве.

Такъв виртуален задържан, без имена снимки и яснота какви са тия чипове. Това е някаква американска пропаганда!

Всъщност е крал безаналогови чипове от русия и ги е продавал на САЩ.

Завалийката е решил да изкара някоя рубла, да я обърне в долар и да си прати децата на Запад.

Е, закъсал го е. Ако беше в бантустана, щеше да се измъкна, ама гърците ще го изпратят при американския бай Ставри...

Арестуван? Защо?! Защо не магнитски??

Силно ме съмнява достоверността на тази новина! Аз скоро не съм виждал чипове с надпис "Произведено в САЩ"! Дори да предположим, че американците все още произвеждат някакви (секретни!) чипове, как така ще изпращат тези чипове до някакъв българин в България, и то по пощата?! Щом всеки български гражданин може да си купи тези чипове (стига да има пари!), кое им е секретното, което руснаците не трябва да научават?!

Нали зад гърба ти седи вагнеровеца с чука и гледа дали си изпълняваш задълженията по водене на пропаганда.

За руския трол с договорите. Русия трябва ли да спазва международните договори подписани от самата нея платено руско тролче? Или спазването на договорите се отнася само за другите държави? Русия спази ли подписания лично от нея меморандум от будапеща за гарантиране на териториалната цялост на украйна? Или викаш щото е русия има право да нарушава договорите? Вашите вагнеровци в донецк и луганск спазиха ли минските споразумения? Или спазването на тия споразумения се отнасяше само и единствено за украйна пък вашите вагнеровци и руската армия имат право да не ги спазват? Не се ли усещаш колко си жалък когато говориш за нарушаване на договори?

Кухер, намери приложението към меморандума и виж какво се изисква от Украйна в замяна на правата които ѝ се дават. Лошото е, че приложението нещо не е изгодно да го публикуват, но там е упоменато, че Украйна не трябва да влиза във военни съюзи и да не представлява опасност за други държави. Русия си е изпипала правно всичко и всичко от военната операция се записва и ще дойде време да се прдстави, а ти си мисли каквото поискаш

Продажно същество? Ами например да предаде ядрения си арсенал на русия. Което украйна изпълнява. Или може би ще ми дадеш точка от договора където пише че украйна задължително трябва да изпълнява всички заповеди и желания на русия? Но пък съм съгласен дай линк да видим това приложение дето ти си го чел пък ние не го знаем? Защото предателите като тебе непрекъснато твърдят че имало и договор между русия и нато че нато няма право да приема нови членове без разрешение от русия. Но също така не могат да предоставят някъде да го прочетем. Така че другарю дай да видим къде пише простотията дето си написал.

Прочети тази статия, за да разбереш кой точно и кои договори е нарушил: https://www.unz.com/mwhitney/setting-the-record-straight-stuff-you-should-know-about-ukraine/

Оня ден арестуваха поредните българи занимаващи се с наркотрафик. Нещо не виждам нито ти нито твоето възраждане да сте се загрижили за съдбата им и да искате тяхното освобождаване. Що така бе другарю възрожденец-нали според собственото ти писание те са българи и значи задължително трябва да ги спасяваме. Нищо че са престъпници.

За производството на чипове са нужни технология и машини за това.А всичко това е създадено и патентовано в САЩ.Всеки китайски телефон,телевизор ,пералня съдържа американски патенти .Русия се опита да произвежда в Тайван преди войната процесори Елбрус.Много ги хвалиха като руски и самые лучшие во всем мире но се оказа че са им сбъркали топологията,работят час,прегряват и дотук...Явно нещо в главите на разработчиците не достига или са ги разработвали на чаша боярышник...

Коментираш неща, от които нямаш представа

Който шпионира за ватеките, на дръвника.

А с американските подлоги какво правим? И тях ли на дръвника?

На украинците оръжия,на руснаците чипове.Нали според някои ГеополитиЧески анализатори ,войната трябва да продължи ,до пълното изтощаване на Русия.И ние спазваме тази директива на Западните ни приятели.Да го пускат човекът по най бързия начин,щото ще вземат руснаците да закъсат и току спряли войната по средата.Нали така се прави като през ВСВ,когато Америка е продавала оръжия и на Хитлер.

Преди или след началото на втората световна война? Защото например твоята русия тогава съветски съюз е снабдявал хитлер с абсолютно всичко до последния ден преди нападението на хитлер над съветския съюз.

България все още не е във война с Русия,че да не може да продава.Явно на някой много му се ще да ни вкара във война с Русия,ама дори и крайно десните либералисти не смеят да го кажат това пред народа,щото ще ядат дървото, на изборите.

Е кажи кой не го е правил??? Европа е работела за него!

Гледам безродните либерастчета се радват, че пореден българин е съден от чужди институции...

Пък аз гледам как националните предатели роните крокодилски сълзи за други предатели и си въобразявате, че сте българи.

Тоя па, що не си при приятелите ни в сащ, а още по-добре в Украйна, а модерно джендърче?!?

Задължително трябва да роним сълзи за всеки предател нали? Ами няма-и за теб няма да рони ме сълзи.

Нашата русия всичко си има и си е само достатъчна. На нашата русия не са ѝ необходими гадни капиталистически стоки. И по-хубаво от русия няма и затова нашите деца живеят само в русия........................ След като ги изгониха от запада........

Пък аз гледам как националните предатели роните крокодилски сълзи за други предатели и си въобразявате, че сте българи.

Грешното място.

Вместо вила с руски манекенки в Гърция Затвор в САЩ със 140 килограмови нигерийци Ох мамаша... Бела русофилска дупаша... Американците ни траяха, траяха с години простотиите, и щяха да продължат да игнорират, но Путин (дали е агент на ЦРУ), го тури на всички руснаци и русофили. Милост няма да има.

_stankow

И какви "простотии" са ни траяли американците ? А ние не ги ли търпим ? Военни бази, подкупване на депутати и правителство, икономически диктат, насилствено налагане на цени, въвличане във военен конфликт, цензура в медиите ? Или тяхното присъствие е благо за страната ни ?

Какво ревеш бе гадно тролче лъжливо,в русия нямате американски бази.Но след време е възможно...

По подобен случай - няма ли нашата прокуратура да издаде европейска заповед за арест и екстрадиция за собствениците на полските фирми, към които нашите военни заводи изнасят продукция, която след това се озовава в Украйна?! Понеже нашите управници дрънкат, че след като продадели оръжието на полски фирми, те вече не можело да контролират на кого след това тези фирми ще продадат това оръжие! А ето че се оказва, че можело!

Че всъщност така наречените полски фирми играят ролята на посредник между корнелия и украйна.

И къде тва се случва. Кода от индийци, чиповете от тайванци, дизайна от славяни. Инвеститорите ционисти и евреи. Нали светът е ваш бе? Ква Америка? Апъл сигурно тичат да почнат локално производство на чипове та да изпълнят политкоректната ционистка адженда ли? Кравите са пълен резил. Освен да плашат с превантивен ядрен удар и да крадат от губерниите, нищо друго не им остана. Слава Кокаине.

По закона за Авторското право, собствеността на създадения интелектуален продукт принадлежи на Възложителя!

Подписаните договори трябва да се спазват. Като примерно този в Минс от Германия, Франция и Укрия. Както виждаме законите са само за САЩ останалите правят това което е удобно за САЩ. Ми ъпдейт: ЗАКОНИТЕ МОГАТ ДА НЕ БЪДАТ СПАЗВАНИ ПРИ ТАКЪВ ЮРИДИЧЕСКИ ПРОВАЛ. Забравят САЩ за авторски права. Дотук беше.

С дадото на баща ти Сорос измислихме авторското право. Щото някои от робите в колониите започнаха да произвеждат същите проукти като фабриките под наш контрол и то без да си плащат за това, че се трудят. Не само това, но ги продаваха и на по-ниски цени. Опитаха се да ни разбият монопола

Като пишеш такива простотии вярваш ли си? Само те моля да уточниш-кои са тия славяни?

Още един българин, спасил едната страна във войната, само че този път Русия. Много важни се оказахме ей!

Хубаво са го сгащили на място с мръсни ръчички. Съд, затвор, и доживотни черни печати само в Сибир и Северна Корея да може да "пътува". Мурзилките газ пикаят.

Това е фалшива новина! САЩ отдавна вече не произвеждат чипове!

_stankow

Не произвеждат, но проектират. Което е по-сложно и се цени повече.

Да проектират...колко да проектират....много малък процент от световното проектиране и проиизводство

Доста плитки мозъци са нападнали тая новина!

бой и еване за копейката !

Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА. Вот как пашет свиноферма кремлеботов - нацистов и проститутов : https://www.instagram.com/p/B8bVJuQF33t/?igshid=ybeq1l6q70v2

1. Има руски коли. 2. Има руски комбайни. 3. Има руски трактори. 4. Има руски автобуси. 5. Има руски влакове. 6. Има руски компютри. 7. Има руски монитори. 8. Има руски телевизори. 9. Има руски перални. Да не са най-добри във всичко, е напълно нормално. Белгия какви коли произвежда?

Има руски перални,телевизори,компютри с правени с китайски части...

Белгия няма нужда. Стандарта и на живот е несравним със савецкия.

do kuki ..TI mislish che tvoia iphone e praven v USA?

А що не покажете чипа от другата страна, да видим какво пише на него? Едва ли ще е "Made in USA"...

Без американците щеше да има производство само на ориз,това е важното

ㅤ

Без инцидента в Розуел, както и други подобни, ти, американците, срвдностатистичеките евродебили и други самодоволни копелдаци, щяхте да видите полупроводник, микрочип и тъч скрийн, ама през крив макарон!!!

Каквото и да пише е интелектуална собственост на американска фирма и когато Правителството на САЩ каже, че не може да се продава на кирливите руски опрки, всички се подчиняват. Толкова е простично!

Руски подлоги, разберете прости истини. В Говняшка не могат да измислят, още повече да направят нищо по-сложно от самовар или матрьошка! А в сферата на хардуера, чебурашките са 50 години след Щатите, 40 след Европа и 30 след Китай.

позициите на Китай и Щатите си се пообъркал... Информацията ти явно е отпреди 30 години...

Напротив, занимавам се с това и знам МНОГО повече от теб, вата!

Идеята за матрьошка е открадната от Япония

ㅤ

Краварски евродебили, разберете го: гениалното и надежното е простото!

Как да обясниш на редовия супер-компетентен форумен експерт от дир,че процесор от пералня не може да работи със сателитите за позициониране

Този май ще стане булка на афроамериканците в някой американски затвор...